LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

InStat: DVSC – FTC

instatboritoftc

A szöveges összefoglaló előtt nézzük meg, hogy statisztikailag mit mutat a tegnapi Loki-Fradi rangadó. Kinek volt több helyzete, ki birtokolta többet a labdát, ki játszott durvábban. Megérdemeltük-e egyáltalán a sikert? Minden kérdésre választ adnak az InStat adatok.

instat1

A labdabirtoklás nem minden, ez örök érvényű igazság. Hiába volt több, mint kétszer annyit a Fradinál a labda, nem tudtak mit kezdeni vele, hiszen jobbára meddő fölényben voltak. A kapura lövések száma már jól mutatja, hogy egyáltalán nem tudtak fölénk nőni, sőt, ha azt nézzük, hogy mi sokkal kevesebb labdabirtoklással közel ugyanannyi lövésig jutottunk, akkor elmondható, hogy sokkal hatékonyabbak voltunk, és jobban éltünk az előttünk adódó lehetőségekkel. A passzok számában mutatkozó különbség is a labdabirtoklásból ered, illetve abból is, hogy a vendégcsapat sokszor tanácstalanul adogatott a térfelünkön. És bár alapvetően nem volt durva meccs, a szabálytalanságok száma magas, illetve a lapok is szép számmal repkedtek, a végére pedig eldurrant a zöld-fehér játékosok agya.

instat2

Takács Tamás a két góljával kiemelkedett a mezőnyből, és közel volt a harmadikhoz is. Szakály játékát emelném még ki, nem véletlen a magas InStat Index, hiszen 90%-os pontossággal passzolt, ilyesmit várunk el egy irányító középpályástól. Holman Dávid bár nem passzolt közel sem ilyen jó százalékban, esetében a cselek száma és a három kiosztott kulcspassza ellensúlyozza ezt. Varga Józsi teljesítményére majd az összefoglalóban részletesen is rátérek, az bizonyos, hogy tegnap már közelített a teljesítménye a régi Vargához, a nyertes párharcok száma még mindig kevés egy védekező középpályáshoz képest (a túl oldalon az a Gera töltötte be ezt a szerepkört ezen a meccsen, akinek közel sem ez az eredeti szerepköre, mégis magasabb százalékban nyerte a párharcait). Érdekesség, hogy bár vereséget szenvedtek, a Fradi játékosok is rendre magas pontszámokat kaptak. Ilyen az, amikor mindkét csapat odateszi magát. A vendégektől Radó nyújtotta számtanilag a legjobb teljesítményt, 83%-os passzolási pontosság, e mellé három lövés is társult.