LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Az ősz álomcsapatai

Ebben a szezonban már számtalan alkalommal jelentkeztünk statisztikás cikkekkel az InStat jóvoltából, így idén szakítunk a hagyományokkal, és nem szentelünk külön cikket a teljes őszi szezon számadatainak. Egy valamit azonban szeretnénk ettől függetlenül is publikálni, ez pedig az ősz álomcsapatai. Azért írom többesszámban, mert egy csapatot az általunk kiosztott osztályzatok átlagaiból állítottunk össze, egyet pedig az InStat átlagpontjaiból.

dreamteam

Először lássuk, hogy a LokiBlog osztályzatok és az InStat pontszámok átlagai alapján milyen sorrend alakult ki a csapaton belül.

Az ősz álomcsapataiba a fenti sorrendek legjobb tizenegy játékosa került be azok közül, akiknek legalább 10 értékelt meccse volt az ősz során (azaz volt minimum 10 olyan meccse, melyen osztályzatot kapott tőlünk, illetve pontszámot az InStattól). Ez alapján alább látható a két felálló álomcsapat.

lbatalagbo

insalomosz

A két dream teamből nagyjából megegyezik az alapcsapatunkkal, egyedül az InStatban találunk egy pici eltérést (Mészáros – Kinyik, Takács – Varga). Ennek számomra egy fontos mondanivalója van: nagyon szűk a keretünk, szinte egész ősszel ugyanazt a 14-15 játékost használtuk végig, így semmi meglepetés nincs abban, hogy végül az álomcsapatba ténylegesen azok kerültek, akik egyébként is játszottak.