LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

InStat: 6-10. forduló elemzés

Kapóra jön a válogatott szünet olyan szempontból, hogy épp a 10. fordulón is túl vagyunk, úgyhogy következhet a szokásos, öt fordulónként jelentkező elemzésünk az InStat Football segítségével. Ezúttal tehát a Honvéd, a Haladás, az Újpest, a Kisvárda, valamint a Ferencváros elleni meccsek elemzése következik.

Először ezúttal is fussuk át a lényegesebb számadatokat, kizárólag a Lokira vonatkozóan.

Meccsről meccsre

Ez a mérkőzés máshogy is alakulhatott volna, ismerjük a körülményeket. A számadatok is inkább afelé hajlanak, hogy ez egy kiegyenlített párharc volt, bár tény, hogy az első félidőben gyakorlatilag pályán sem voltunk.

A nagy fölényünk labdabirtoklásban nem mutatkozik meg, a lövések számában annál inkább, ám nagy negatívum, hogy a 26 próbálkozásunkból csupán 8 talált kaput, az pedig még bosszantóbb, hogy ezekből csupán egyetlen gólt sikerült szereznünk. Pedig a 18 kulcspassz is azt mutatja, hogy nem kevés komoly gólszerzési lehetőségünk volt. Úgy gondolom, hogy az eddigi meccseink közül az itt elhullajtott két pont a legfájóbb.

Ez egy borzasztó mérkőzés volt, és ez látszik a statisztikából is. Ugyan csak 1-0-ra győzött az Újpest, de nem érdemeltünk volna még csak pontot sem, annyira passzívak voltunk. Valahogy minden ötös etapra jut legalább egy ilyen katasztrofális mérkőzés.

Itt is hiába domináltunk szinte végig, ez labdabirtoklásban nem látszik meg, a vezetés birtokában mindig nagyon visszaállunk. Mindazonáltal jól látszik, hogy megérdemelten nyertünk még ilyen arányban is, a Várdának két lehetőségen kívül momentuma sem volt.

Ez egy nagyon érdekes mérkőzés statisztikai szempontból. Ha egy olyannak megmutatnánk ezt a „lőlapot”, aki nem látta a találkozót, és megkérdeznénk, hogy szerinte melyik csapat játszott hatvan percig emberhátrányban, akkor kapásból rávágná, hogy a DVSC. A számokból ez látszik, csakhogy a szomorú valóság az, hogy a Fradi dominált ellenünk eggyel kevesebb emberrel úgy, mintha ők lettek volna eggyel többen, és ez riasztó adat számomra. Nem kellett volna ennyire gyáván játszani, különösen úgy, hogy az első félidő nagyon rendben volt.

(Az adatok forrása: MLSZ adatbank)