LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Az 2018-2019-es őszi szezon álomcsapatai

Végére értünk az őszértékelő cikkeinknek, befejezésképp pedig prezentálnánk, hogy hogyan is néz ki a DVSC őszi álomcsapata. Mivel folyamatosan foglalkozunk az InStat statisztikáival, így az egyik álomcsapatot az általuk számított InStat Index alapján raktuk össze, a másikat pedig az általunk kiosztott osztályzatok alapján.

Először lássuk a teljes sorrendet egy kis infografikán, amiből végül kialakultak az álomcsapatok az InStat és LokiBlog pontszámok alapján.

Most pedig jöjjenek a szezon álomcsapatai a fenti számadatok alapján. Mindkét rangsorban a korrigált táblázatot vettük figyelembe, azaz a legalább 9 mérkőzésen pontszámot vagy osztályzatot kapó játékosokat rangsoroltuk, és a 11 legmagasabb átlaggal rendelkező játékost választottuk be az év csapatába. Az Instat átlagok alapján ez így néz ki:

Az álomcsapattal kapcsolatban egy kis kiegészítés: Igyekeztünk a rangsor abszolút első 11 játékosát beválasztani, amihez posztkorrigálást is csinálnunk kellett. Nevezetesen a rangsorban 11. helyen végző Ferenczit korábbi posztján, baloldali középpályásként szerepel. A minimum 9 értékelhető mérkőzésen szereplők közül így Kinyik, Haris, Könyves és Avdijaj maradtak ki ebből az álomcsapatból.

A LokiBlog álomcsapatát mi a magunk részéről mérvadóbbnak tekintjük, elvégre mi pontoztuk a szezon során a játékosokat meccsről meccsre, így jobban tükrözi a saját véleményünket. Itt is minimum 9 értékelhető mérkőzésnek kellett lennie ahhoz, hogy valaki bekerüljön az álomcsapatba, ami pedig így alakult:

Itt is él ugyanaz a kiegészítés, mint az InStatos álomcsapatnál, tehát az abszolút legjobb 11 játékost szerettük volna beválasztani, így itt is történtek posztvariálások. Mivel három belső védőnk is befér a legjobbak közé, a középpályán pedig hiány van, így Kusnyírt feltoltuk régi posztjára, Kinyiket pedig kitoltuk a jobbszélre, ahol egyébként is szerepet kapott az ősz végén néhány alkalommal. Erre azért volt szükség, mert ragaszkodtunk a csapat által játszott 4-4-2-es felálláshoz. A LokiBlog átlagosztályzatok alapján így Tőzsér, Könyves, Ferenczi és Takács maradtak ki az álomcsapatból.

Ami a két rangsor és csapat alapján látszódik, hogy idén is viszonylag szűk kerettel dolgozik Herczeg András, hiszen 15 olyan játékos volt, akikre rendszeresen számított. A többiek inkább csak epizódszereplők voltak az ősz során. Illetve a szükséges posztkorrigációkból pedig arra következtethetünk, hogy míg bizonyos posztokon rendelkezésünkre áll akár két hasonló képességű játékos is, bizony vannak olyan pozíciók, ahol viszont szűkölködünk a lehetőségekben. A szakmai stáb feladata az lesz, hogy ezeken a posztokon bővítsük a repertoárt.