LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings #9

Határozatlan ideig szünetel a bajnokság, és ha valamikor is folytatódik, az lényegében egy új bajnokságot fog eredményezni. Az aktuális forma alapján tehát most aktuális mindenképp ismét rangsorolni az NB I-et, dacára annak, hogy csak két forduló telt el a legutóbbi sorrendünk óta.

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0)

Megtartotta hárompontos előnyét a Fradi, és ne feledjük, hogy még van két le nem játszott találkozójuk is. A ZTE ellen belefért, hogy leadtak egy pontot a testvércsapatnak, még ha ez nekünk fájó is volt. Nincs veszélyben a bajnoki címük.

2. Videoton (2., 0)

Lett volna esélyük tapadni a Fradira, de a DVTK ellen pontot hullajtottak az utolsó pillanatban. Nekik vélhetően a kupagyőzelem nagyobb prioritást élvez, a bajnoki cím már elúszott.

3. Mezőkövesd (3., 0)

A Felcsút elleni „bronzrangadón” megelégedtek otthon az egy ponttal, nagyon minimálfocit mutattak be. Így megmaradt a hatpontos előnyük és még a kupában is ott vannak a négy között. A Kövesdnek vélhetően semmi nem veszélyezteti a nemzetközi kupaindulását.

4. Puskás Akadémia (4., 0, )

Apadt a felcsútiak előnye a negyedik helyen, ezzel egyidőben pedig zárkózni sem tudtak a dobogóra. Marad nekik a felsőház, és adott esetben még a negyedik hellyel járó nemzetközi indulás lehetősége is.

5. DVTK (5., 0, )

A bajnokság legjbob formában lévő csapata a DVTK, akik egész tavasszal egyedül tőlünk kaptak ki. A hétvégi bravúros fehérvári pontszerzésükkel pedig megszilárdították felsőházi helyezésüket és tovább üldözik a negyedik helyen álló Felcsútot.

6. Honvéd (6., 0, )

A Kispest lába alól kicsúszott a talaj, bár a kupában ott vannak a négy közt, a bajnokságban pocsék eredménysort produkálnak, a hétvégi Kisvárda elleni hazai 5-1-es zakó után pedig meg is köszönték Sannino munkáját. Kétséges, hogy mi lesz a sorsuk a folytatást illetően, a dobogótól vélhetően búcsúzniuk kell, marad a kupa.

7. Kisvárda (7., 0, )

Bódog Tamásék simán kikaptak Debrecenben, még ha az eredmény nem is azt mutatta. Majd 180 fokos fordulatot véve ötöt gurítottak idegenben a Honvédnak. Ezzel visszaelőztek minket a tabellán, és bár pontszámban még közel a kiesőhely, egyelőre fellélegezhetnek.

8. ZTE (11., +3, )

Talán a Zetét érintette legrosszabbul a bajnokság felfüggesztése, hiszen elképesztően jó szériát futottak az utóbbi hetekben, ami sajnos egy sima debreceni győzelemben csúcsosodott ki az esetükben. És bár a kiesőhelyet még mindig nem tudták maguk mögött hagyni, a forma és a mutatott játék alapján a kiesés elől menekülő csapatok közül ők lehetnek a legmagabiztosabbak – a négy kérdés, hogy a hosszú szünetből miképp tudnak majd kijönni.

9. Újpest (8., -1, )

Egyre nagyobb bajban vannak a lilák, megegyezés továbbra sincs a szurkolókkal, miközben a hazai pályát is Zalaegerszeg jelentette nekik az utóbbi hetekben. Ha van csapat, amelyiknek jól jön a kényszerszünet, akkor az az Újpest. Könnyen lehet, hogy mire folytatódik a bajnokság, minden vitás kérdés megoldódik, ami nagyon sokat segítene nekik a bennmaradás szempontjából.

10. DVSC (9., -1, )

Tragikus a helyzet, és ennél is rosszabb lenne, ha nem sikerült volna legyőznünk a Kisvárdát. A ZTE elleni sima hazai vereség azt jelenti, hogy innentől a túlélésre játszunk, bármi áron. Nem tudunk olyan forgatókönyvet elképzelni, ami alapján nyugodtan játszhatnánk le a bajnokság utolsó szakaszát, még az is elképzelhető, hogy az utolsó fordulóban rendezendő DVSC – Paks mérkőzés dönt majd a kiesés sorsáról, de ne így legyen…

11. Paks (10., -1, )

És ha már a Paksot említettem, akkor pillanatnyilag ők a legnagyobb pályázók a másik kieső helyre. Sajnálhatjuk azt a vereséget ellenük, mert egyébként senkit nem tudtak megverni rajtunk kívül az utóbbi hetekben. Az utolsó pillanatos Újpest elleni pontmentésükkel elérték, hogy ne a kieső helyen vészeljék át a vírusveszélyt, de komoly bajban lehetnek a folytatásban. Ha már valakinek ki kell esnie, akkor inkább ők legyenek azok.

12. Kaposvár (12., 0)

A reménytelenség teljes nyugalmával játsszák le hétről hétre a meccseiket, és kapnak ki tükörsimán. Ők már beletörődtek a kiesésbe rég.