LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings 22/23 – #2

Lement az első három forduló, itt az ideje erősorrendet felállítani. Három meccs alatt kaptunk egy kis képet a csapatokról, így korrigálhatjuk a szezon előtt leadott tippjeinket.

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0)

Mindent elmond a helyzetről, hogy a Fradi egy meccsel kevesebbet játszva is vezeti a tabellát már most. Idén sem fogja tudni senki még csak megszorongatni sem őket, a kérdés ismét csak az, hogy hányadik fordulóban biztosítják be a bajnoki címet.

2. Felcsút (3., +1, )

Nem kezdett lehengerlően a Felcsút, de a korai kupakiesés után csak a bajnokságra kell majd koncentrálniuk, és még mindig van olyan erős keretük, hogy könnyedén befussanak a top3-ba. Azon belül pedig nem oszt, nem szoroz, hogy ezüst vagy bronz lesz belőle.

3. Videoton (2., -1, )

Nagyon úgy néz ki eddig, hogy túlbecsültük picit a Vidit, nem léptek előre semmit tavalyhoz képest. Az EKL csoportkör a sorsolás ismeretében bravúr lenne, a bajnokságot pedig már két kellemetlen zakóval indították. A keret mélysége és minősége sem elegendő a komolyabb célokhoz, idén is a dobogóért kell majd küzdeniük, és vélhetően inkább hátrafelé tekintgetni.

4. Kisvárda (4., 0, )

A Várda pedig eddig kellemes csalódás, a nemzetközi színtéren szépen helytálltak, és közben a bajnokságban is csipegetik a pontokat. Idén is harcban lesznek a dobogóért, és legkomolyabb kihívói lesznek a Felcsút – Vidi kettősnek.

5. Paks (6., +1, )

A Waltner-féle Paks még nyomokban hordozza a Bognár-féle Paks egyes elemeit, egyelőre úgy tűnik, hogy sem az edzőváltás, sem Ádám Martin elvesztése nem veti vissza őket. Persze messze még a vége, de most úgy néz ki, hogy idén sem lesznek kiesési gondjaik.

6. ZTE (8., +2, )

A ZTE még csak két meccset játszott, de ezeken azért szintén az látszott, hogy nem feltétlen kell majd a kieséstől tartaniuk. Egyelőre a Moniz-féle foci jól áll ennek a csapatnak, aztán meglátjuk, hogy hosszútávon mire fut ki ez a történet.

7. DVSC (5., -2, )

A szezon előtt átlaghelyezést tekintve éppúgy 6.8 jött ki, mint most, de akkor jobban megosztottak voltunk több csapatot illetően is, és kettővel jobb helyezést ért akkor az az átlag, mint most. Nem lettünk tehát pesszimistábbak, és egyelőre nincs is erre okunk. A mutatott játék biztató volt eddig, a pontok viszont egyelőre elmaradoztak, főleg a két hazai döntetlen volt a fájó. Ám idővel, amint az újak is be tudnak épülni, biztosan jobbak leszünk ilyen tekintetben is.

8. Újpest (10., +2, )

A lilák egyelőre nyeretlenek, és továbbra is küzdenek azzal, hogy hiányzik a minőség a támadó harmadból. Ezt még van idejük orvosolni, de nem lennénk meglepve, ha majd megint a tavasszal mentenék meg a szezonjukat egy őrületes hajrával az őszi szenvedés után

9. Vasas (9., 0, )

A Vasas hozzánk hasonlóan három döntetlennel kezdett, ám egy jóval statikusabb és kiszámíthatóbb futballt játszanak, ráadásul összességében a keretük is lényegesen szűkebb a miénknél. Elöl megvan a minőség, Holender megszerzésével nagyot nyertek, ő lehet a kulcs a jó szereplésükben. Jelenleg viszont még inkább a mezőny végére várjuk őket.

10. Honvéd (7., -3, )

A leggyengébb rajt a Kispesté lett, a Paks ellen már mutattak valamit, de az utolsó pillanatokban elbukták a három pontot. Az előtte lévő két meccsük viszont nem nézett ki jól, nem lenne meglepő, ha a szezon első edzőváltása náluk menne végbe, egyelőre nem tűnik nyerő húzásnak a skót vezetőedző kinevezése. Komoly pályázói az egyik kieső helynek idén is.

11. KTE (12., +1, )

Eddig nagyon pozitív a Kecsó rajtja, de ne tévesszen meg azért senkit, a Gyirmót és a Budafok sem rajtolt rosszul az előző években, aztán mindkét esetben kiesés lett a vége. A lendület most még kitart náluk, de azért a minőségbeli különbség hosszútávon ki fog jönni a mezőny többi tagjával szemben.

12. Mezőkövesd (11., -1, )

A Kispestéhez hasonló pocsék rajt ez a Kövesdtől, annyi különbséggel, hogy ők talán a Honvédnál is rosszabbul néznek ki, és alapból is gyengébb a keretük. A hétfői Mezőkövesd – DVSC mérkőzés mindkét együttest beárazhatja, egy vereség a mi szempontunkból azt jelentheti, hogy kicsit túlbecsültük magunkat, viszont ha győzni tudnánk Mezőkövesden, akkor a Zsóry komoly kiesőjelöltté avanzsálhat már négy kör után.