LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings 22/23 – #8

Újabb három fordulót tudhatunk magunk mögött, ismét elérkezett az ideje felállítani az NB I-es erősorrendünket, ráadásul épp most tartunk a bajnokság kétharmadánál, tehát már csak 11 forduló van hátra.

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0)

Továbbra sincs kérdés, még úgy sem, hogy bőszen hullajtják a pontokat. Belefér, bőven. Még így is 14 pont az előnyük, fókuszálhatnak az Európa Ligára. Kérdés, hogy az onnan történő kiesés után mi marad majd motivációnak a szezon hátralévő részére.

2. KTE (4., +2, )

Bár a tavasz nehézkesen indult a Kecsónak, nem jöttek a győzelmek, de a vereségek sem, a döntetleneket stabilan hozták. Legutóbb viszont roppant fontos és értékes győzelmet arattak Kisvárdán, így lassacskán kijelenthető, ez a Kecsó nem fog összezuhanni a szezon végére sem, meglesz nekik a dobogós helyezés.

3. Kisvárda (2., -1, )

A Kisvárda viszont kisebb gödörbe került, és a bajnoki bukdácsolásnál sokkal fájóbb szerintem a kupakiesésük Budafokon. Ettől függetlenül az az érzésünk, hogy a hajrára össze fogják szedni magukat. Remélhetőleg most hétvégén még nem.

4. DVSC (5., +1, )

Sajnos az esetünkben is a kupakudarc a fájó pont, itt volt a nagy sansz trófeát nyerni. Nincs még vége azonban a szezonnak, elég jó helyzetben vagyunk, a kieséstől nem igazán kell már tartanunk, a dobogó viszont elérhető közelségben van. Sorsdöntő lehet a hétvégi, Kisvárda elleni ütközet, ha nem kapunk ki, akkor szerintem harcban leszünk sokáig a 2-3. helyekért. Ami egy kis szerencsével akár össze is jöhetne.

5. Felcsút (3., -2, )

A felcsútiak a bajnokságban kínlódnak, de a kupatovábbjutás miatt beleférhet nekik: ha sikerül behúzniuk az MK-t, akkor igazából édesmindegy, hogy hol végeznek. Ellenkező esetben roppant kínos lenne, ha nem végeznének a top3-ban ilyen kerettel, és nem indulhatnának a nemzetközi kupában.

6. Paks (7., +1, )

A váratlan edzőváltás után lassacskán megindult a Paks szekere, Bognár György érkezése felrázta a csapatot, és a „kőegyszerű” ívelgetős focijával továbbra is képes oktatni a mezőnyt, ami valamilyen szinten szomorú látlelete a magyar focinak. Stabil középmezőny várható nekik a szezon végére.

7. ZTE (6., -1, )

Pocsékul kezdte a tavaszt a ZTE, Moniz állása viszont továbbra is biztosnak tekinthető. A kupában ott vannak a négy között, de esetükben azért nem árt még figyelni a bajnokságra, hiszen nincsenek messze a kieső zónától. Ennek ellenére nem hinnénk, hogy kiesési gondjaik lennének, megkapaszkodnak majd a középmezőnyben a Pakshoz hasonlóan.

8. Mezőkövesd (8., 0, )

A tavaszi szezon egyik legjobb formában lévő csapata a Kövesd, amely sokáig komoly kiesőjelöltnek számított, mostanra viszont úgy tűnik, hogy megragadnak idén is az NB I-ben. Azért még inkább hátrafelé kell tekintgetniük, sem mint előrefele, de esetükben is biztosan tűnik egy 6-8. közötti helyezés.

9. Videoton (9., 0, )

Komoly kiesési rangadót nyertek a hétvégén, ami ha nem jött volna össze, akkor most igen nagy bajban lenne ez a Vidi. Így sem fest túl jól a helyzetük, Huszti pedig újabb csapatnál bizonyítja, hogy alkalmatlan edzőnek. Idén csakis a bennmaradás lehet a cél, jobb, ha elfelejtik a nemzetközi kupaindulást…

10. Újpest (10., 0, )

Hogy az Újpest nem áll kieső helyen, az csakis annak köszönhető, hogy a két legfontosabb tavaszi meccsüket megnyerték: a Honvéd és a Vasas ellenit. Ha az utolsó 11 fordulóban csak a legfontosabb meccseket húzzák be, akkor meg lesz a bennmaradás, de a mögöttük álló két csapatból az egyik éledezni látszik…

11. Honvéd (11., 0, )

…és ez a csapat pedig a Kispest, amely nagyon fontos meccset nyert meg a hétvégén a Felcsút ellen. Sokáig kilátástalannak tűnt a helyzetük, nem jöttek a győzelmek, de az egy pontokat azért csipegették. Most sem festenek még túl jól, de közel sem reménytelen a helyzetük. El kell kezdeniük gyűjtögetni a három pontokat.

12. Vasas (12., 0, )

A Vasas viszont semmilyen tekintetben nem fest jól, hiába vannak ott a négy között a kupában, és van jó esélyük még a döntőre is. A 22 meccsen begyűjtött 3 győzelem édeskevés, a héten ráadásul három játékost száműztek a felnőtt keretből (Radó, Feczesin, Márkvárt). Vélhetően tehát öltözőn belül sincs összhang. Számunkra az ő helyzetük teljesen reménytelennek tűnik.