LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings 23/24 – #2

Keszekusza szezont tudhatunk eddig magunk mögött, elhalasztott meccsekkel, így a tabella is csonka három fordulót követően. Ennek ellenére felállítottuk az erősorrendet, lássuk, hogy miként látjuk az NB I erősorrendjét három hét elteltét követően!

A csapatnevek után zárójelben a tippjeinkből kialakuló helyezési átlag, az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1.5, 1., 0, )

Az első forduló meccsük rögtön halasztódott, majd gólgazdag meccsen nyertek Fehérváron, amit egy felforgatott csapattal elszenvedett meglepő hazai vereség követett a Felcsút ellen. A negyedik körben megint pihennek az EKL miatt. Nem véletlenül éreztük azt a szezon előtt, hogy ez a Fradi közel sem olyan sebezhetetlen, mint a pár évvel ezelőttiek – mindamellett, hogy ha a gálacsapatukat küldik hétről hétre pályára úgy, hogy 100 százalékosan odateszik magukat a bajnokikon, akkor rohadt nehéz legyőzni őket. De a kettős terhelés, valamint a rotáció és a motiváció okozta „problémák” miatt nagyon nem egyértelmű EGYELŐRE az a bajnoki cím.

2. DVSC (1.5, 2., 0, )

És ezt alátámasztja szavazásunk végeredménye is. Lehet, hogy túlzottan optimisták vagyunk, de jelen pillanatban a DVSC meg tudja szorongatni a Fradit. A halasztások és cserék miatt az első öt bajnokinkat egyaránt itthon játsszuk, verhető csapatok ellen, és ha el tudjuk kapni a rajtot, akkor bármi is lehet még ebből a szezonunkból. Persze nagy kérdés, hogy a csütörtöki pofon mennyire mély sebeket hagyott. Remélhetőleg sikerül belőle hamar felállni, és lendületből behúzni a válogatott szünetig hátralévő három hazai meccset. Nem győzzük kihangsúlyozni, hogy közel sem ez a realitás, de három forduló elteltével nem teljesen földtől elrugaszkodott ez a tipp.

3. Felcsút (3.0, 3., 0, )

Vegyes az összkép, hiszen van itt két bravúros idegenbeli győzelem, valamint két váratlan hazai döntetlen (ebben már benne van a negyedik fordulós eredményük is). Egyelőre egyértelműen dobogóesélyesnek tűnnek, nagy kérdés, hogy mennyire lesz hullámzó a teljesítményük a szezon során.

4. KTE (4.2, 5., +1, )

Egyelőre nem tűnik úgy, hogy visszább esnének a tavalyi formájuk, vagy a korai EKL kiesés után – írjuk mindezt az MTK elleni vereségüket megelőzően. Ha a top3 idén nem is lesz meg, de végig harcban lehetnek a dobogóért, kiesésről pedig szó sem lehet, látva ezt a társaságot.

5. Újpest (5.0, 4., -1, )

Biztató kezdés után pici visszaesés, talán túl hamar elhitte róluk mindenki, hogy mennyire jók, lehet, hogy ők maguk is. Kiesési gondjaik ettől függetlenül aligha lesznek, kényelmesen beférhetnek még a felsőházba is.

6. Paks (6.0, 6., 0, )

A szokásos paksi szereplés várható tőlük, hektikus, hétről hétre ingadozó forma, bravúros győzelmek, váratlan vereségek, és kevés unalmas meccs. Marad nekik az abszolút középmezőny.

7. DVTK (8.0, 10., +3, )

Év elején picit alábecsültük őket, a rengeteg új igazolás miatt nehéz volt belőni a reális erejüket. A kezdés egészen jól mutat, egyelőre úgy tűnik, hogy Kuznyecov jó csapatot tud összegyúrni ebből a halmazból

8. ZTE (8.2, 7., -1, )

Nehézkesen indult számukra a szezon, az EKL-ben sem sikerült maradandót alkotni, és egyelőre a bajnokságban is beragadtak, csupán az újonc MTK elleni győzelem kozmetikázza a helyzetüket. Inkább hátrafelé kell majd tekintgetniük, sem mint előre.

9. Kisvárda (8.5, 9., 0, )

Az első edzőváltás idén az ő nevükhöz fűződik, Kruscsics három fordulót élt meg, pedig nem lehet azt mondani, hogy rossz kezdés lenne a négy pont. Deklaráltan a kiesés elkerülése miatt küzdenek idén, így reálisan az alsóházban lehet majd a helyük a végén.

10. Videoton (9.8, 8., -2)

Három zakóval sosem jó kezdeni a szezont, de ebben a tizenkét csapatos bajnokságban pláne nem. Azóta már tudjuk, hogy a negyedik kört követően is nyeretlenek, így idén is a bennmaradás lehet a cél az eddig látottak alapján.

11. Mezőkövesd (10.8, 11., 0, )

Az Újpesten szerzett szerencsés egy pont jól mutat, de amit az eddigi meccseken láttunk tőlük, az alapján ők tűnnek az egyik biztos kiesőnek. Sok van még persze hátra, de kilátástalannak tűnt a játékuk, Kuttor lehet a következő áldozata az edzőkeringőnek.

12. MTK (11.5, 12., 0, )

Minden szezonban kiesik egy újonc a kettő közül – ha ez a tendencia idén is folytatódik, akkor erre az MTK nagyobb eséllyel pályázik, mint a DVTK, legalábbis az eddig látottak alapján. Ha szigorúan csak az első három fordulóban látottakból indulunk ki, akkor ők tűnnek a mezőny leggyengébb csapatának.


Szerkesztőségi sorrend