LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

InStat: Videoton – DVSC

vidiinstatb

A keddi Vidi-Loki „rangadót” nehéz kielemezni, pláne a mi szemszögünkből, de azért két cikket még szentelünk ennek az összecsapásnak. Egyik ilyen az InStat statisztikáinak feldolgozása, lássuk tehát, hogy mit mutatnak a számok a tegnapi borzalomról.

vidiinstat1

Amit a TV képernyőjén is keresztül jól láttunk: alig volt nálunk labda. Bár én sokkal nyomasztóbb hazai fölényt éreztem, 70-30-ra saccoltam volna a labdabirtoklási arányt, persze ez a 64-36 sem túl rózsás ránk nézve. Meglepő az 5 kapura lövésünk, bár ezek nagy részét is a meccs utolsó 15 percében szedtük össze, és talán egy volt, ami némi veszélyt jelentett is az ellenfél kapujára, az pedig Szakály fejese volt. A passzok számában is szintén nagy a különbség, de ez ismételten csak a nagy labdabirtoklási fölényből adódik. Egyébként a Videoton négy kaput talált lövése is jelzi, hogy a hazai csapat sem sziporkázott, a gólon kívül csak veszélytelen távoli lövésekre futotta, melyek eltalálták a kapunkat.

vidiinstat2

A játékosok egyéni teljesítményét vizslatva egy valami nagyon feltűnik, az pedig Máté játéka. Elképesztő hatékonysággal védekezett, 86%-al passzolt pontosan, párharcainak 92%-át nyerte, csupán egyet veszített el (plusz a gólnál is sajnos ő maradt le Feczesinről), a légi párharcait pedig 100%-ban nyerte. Kijelenthető tehát, hogy Feczesint teljesen kikapcsolta a játékból, amikor pedig egyszer le tudott róla válni, abból gólt is kaptunk… Egyébként a meccs színvonalához képest magas pontszámokat kaptak játékosaink, ez adódik abból egyrészt, hogy a többség jó százalékkal passzolt pontosan. A hazaiak oldalán Juhászról mondható az el, ami nálunk Mátéról, hiszen hasonló hatékonysággal dolgozott a védelemben. Kiemelhető még Simon, aki szűrő létére a viszonylag jó százalékban megnyert párharcai mellett még a passzok pontosságában is átlag felettit nyújtott.