LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Játékoskeringő – 2015/2016 nyár

Nevek vannak a listán. Mindkét oldalon. És sok. A pletykák, sajtóhírek, találgatások útvesztőjében vagyunk, próbálunk eligazodni közöttük, megtalálni az utat, amely a világosság felé vezet. Cikkünk folyamatosan frissül a sajtóban megjelent pletykákkal és tényekkel teletűzdelve, melyekkel próbálunk mindig naprakészek lenni.

A nevekre kattintva megtekinthető a játékosok profilja a transfermarkt.com oldalon.

Érkezett:

Távozott:


Hírek, pletykák:

09. 15.: Valószínűleg nincs még egy ilyen futballista a világon, akivel kapcsolatban ennyiszer fordulna nagyot egy átigazolási történet, mint ami Adamo Coulibalyval immár kétszer, eligazolása, és mostani, esetleges visszatérése kapcsán történt, történik. Úgy tűnik az ügy most ismét, és talán utoljára vesz fordulatot a támadóval kapcsolatban. Egykori gólkirályunk még júliusban járt Debrecenben, ám akkor nem tudott megegyezni a vezetőséggel, mivel azonban szeptemberre sem talált magának csapatot, így ismét visszatért, és előbb beajánlotta magát a Fradinak és a Vidinek, mivel azonban a két klubnál nem tartottak igényt a szolgálatára, ismét nagy esély mutatkozott arra, hogy visszatér Debrecenbe. Most azonban Róka Géza a Dehir érdeklődésére megerősítette, már nem állnak tárgyalásban a támadóval. A portál egyébként azon információnkat is megerősíti, hogy Coulibaly a tárgyalások során folyamatosan növelte fizetési igényét, és napok múltán már a kezdeti kért össze kétszeresénél tartott az igénye. Talán nem kockáztatunk vele nagyot, ha kijelentjük: Adamo Coulibaly már soha nem lesz a DVSC játékosa. Mi a magunk részéről ezzel zárnánk le a nyári átigazolási szezont, melytől sokat vártunk, mozgalmasnak is indult, viszont a végére unalmas lett. Találkozunk a téli átigazolási szezonban! (forrás: dehir.hu)

09. 10.: A rangado.hu egy francia hírportálra hivatkozva említi meg, hogy Adamo Coulibaly napokon belül aláírhat a DVSC-hez. (forrás: rangado.hu)

09. 05.: „Beszélgettünk az elnök úrral, de több ajánlatom is van, és azt kell mondanom, a legjobbat tervezem elfogadni. Szívesen folytatnám Debrecenben, de ha jobb ajánlat érkezik a Videotontól, teszem azt a Ferencvárostól vagy külföldről, arra bólintok rá. A nekem legjobbra.” Adamo Coulibaly szavai a mai Nemzeti Sportban. A támadó tehát a várakozásoknak megfelelően újra képbe került, mivel továbbra sincs még csapata. Azonban ezen kijelentést olvasva nem lepődnénk meg azon, ha Székesfehérváron bukkanna fel a következő napokban… (forrás: nso.hu)

09. 02.: Verpecz István Békéscsabán folytathatja pályafutását. Mivel az átigazolási időszak már lezárult, így esetében is csak a szerződésbontás, és az ingyenes távozás lehet opció. (forrás: nso.hu)

09. 01.: Négy játékos távozását jelentette be a klub: Rene Mihelic a híreknek megfelelően a Hapoel Ra’anana csapatába szerződött, ám az izraeli klub nem kivásárolta a szlovén légióst, hanem mi nagylelkűen szerződést bontottunk vele, így ingyen távozhatott. Szintén szerződést bontottunk az észt Igor Morozovval, a belső védő három éve igazolt a Lokihoz, hamar alapemberré vált, de súlyos sérülése után nem tudta visszaverekedni magát a csapatba, és hónapról hónapra egyre jobban leépült. Kovács Ádám Miheliccsel egy időben, 2014 januárjában érkezett, ám nem váltotta meg a világot, tavaly Sopornban szerepelt kölcsönben, onnan visszatérve pedig esélye sem volt a Loki bajnoki keretébe bekerülni. Ő is ingyen távozott. Szintén elhagyta a Lokit Böszörményi Dániel, ő még kevesebb sót evett meg, mint az előző három delikvens, mindössze az NB III-as DVSC-DEAC-ban kapott szerepet. Sok sikert kívánunk a játékosok további pályafutásához, különösképp René Mihelicéhez, aki szép emlékeket szerzett nekünk, de sajnos az utolsó fél évében méltatlanul bánt vele a klub.

09. 01.: Hivatalosan is bezárt a magyar-, és a nemzetközi átigazolási piac, azaz innentől már nem lehet pénzért játékost vásárolni, eladni pedig csak olyan országba, ahol később zárul a mercato. Azaz a Mihelic-transzfer továbbra is opció, mivel Izraelben szeptember 8-ig lehet igazolni a kluboknak. Emellett pedig gyakorlatilag mi is igazolhatunk még, hiszen szabadon bárkit bármikor szerződtethet a klub, az a veszély pedig amúgy sem fenyegetett minket, hogy bárkit is pénzért kivásárolnánk…

08. 31.: Ügynöke, Filipovics Vladan szerint még Varga József esetében is van némi esély a klubváltásra az utolsó pillanatokban. Annyira vegyük komolyan ezt az információt, hogy nagyjából minden átigazolási időszak utolsó napjában elmondta a menedzser ezt a mondatot az elmúlt években.

08. 31.: Úgy látszik tartogat még fordulatokat az átigazolási időszak utolsó napja. Az utóbbi hetekben mellőzött Rene Mihelic az izraeli Hapoel Ra’anana játékosa lehet a mai napon, amennyiben sikeresen átmegy az orvosi vizsgálatokon. (forrás: nso.hu)

08. 30.: Holnap hivatalosan zárul az átigazolási időszak, ez persze nem jelenti azt, hogy onnantól nem lehet igazolni, de pénzért már nem lehet sem venni, sem eladni (kivéve azon országokat, ahol később zár a piac). Ettől függetlenül nem tartjuk valószínűnek, hogy nagy változások lennének a keretben.

08. 23.: Nem mi hanyagoljuk a rovatot, egyszerűen nincs miről beszámolnunk. Bár voltak olyan információink, hogy érkezhet még kapus és belső védő a csapathoz, úgy tűnik ezek mind falsnak bizonyultak, és aligha fog már bármi is változni a keretünkben a maradék néhány napban. Azért a szemünket természetesen nyitva tartjuk.

08. 05.: Az elmúlt napokban alig van Lokival kapcsolatos átigazolási hír. Úgy tűnik, hogy a Coulibaly és a Kulcsár saga lezárult, előbbi nem lesz a DVSC játékosa, utóbbi pedig marad a csapatnál. Azonban ha igazak az információink, akkor az elkövetkezendő napokban, hetekben lehetnek még érdekességek átigazolási téren a csapatnál.

07. 29.: A Békéscsaba újabb fél évre kölcsönvette Kertész Tamást(forrás: csakfoci.hu)

07. 28.: Sokatmondó cikket közölt a hivatalos honlap. Kulcsár Tamás péntektől ismét a csapattal készül, eddig hátsérülés miatt nem volt bevethető. Legalábbis ez a hivatalos verzió. A valószínűbb az, hogy mivel Coulibaly nem jön, így Kulcsár sem megy sehova.

07. 25.: Jó esély mutatkozik arra, hogy Kulcsár Tamás a Vasasba szerződjön, írja az nso.hu. A támadóval kapcsolatban a már korábban emlegetett Újpest mellett érdeklődőként említik a Honvédot és az MTK-t is. Az mindenesetre biztosra vehető, hogy a vezetőséggel állítólag összevesző Kulcsár távozik a Lokitól. (forrás: nso.hu)

07. 23.: Jelen állás szerint Adamo Coulibaly nem lesz a DVSC játékosa. Információink szerint a támadó első körben is szép summát kért a szerződés aláírásáért, mára azonban már az eredeti összeg dupláját kéri. Így aligha teljesül az álmunk, és lesz újra a Loki játékosa a négyszeres házi gólkirály.

07. 20.: Kulcsár Tamás Újpestre szerződhet. Az NSO értesülései szerint az előző két meccsen keretbe sem kerülő csatár távozhat a Lokitól, új csapata pedig az Újpest lehet, mely csatárt keres. Hír még a Lokival kapcsolatban, hogy a mai napon eldőlhet Adamo Coulibaly sorsa. (forrás: nso.hu)

07. 14.: Coulibalynak Franciaországból is vannak ajánlatai, a támadó vélhetően hazautazott, hogy gondolkodjon a Loki ajánlatán. (forrás: nso.hu)

07. 13.: A haon szerint 70% az esély arra, hogy Coulibaly a Loki játékosa lesz, akinek állítólag más kérői is akadnak. (forrás: haon.hu)

07. 12.: Adamo Coulibaly visszatérhet Debrecenbe! A francia támadó a helyszínen tekintette meg a mai edzőmeccset, és Szima Gábor tájékoztatása szerint szeretné őt visszaigazolni a klub. A támadó két évet húzott let a francia Lensnél, egy évet a másodosztályban, egyet az elsőben. A DVSC színeiben négy év alatt 66 gólt szerzett, ezzel a klub örök góllövőlistáján a második helyen áll.

07. 09.: Három játékost adott kölcsön a Loki a Balmazújvárosnak: Sándor Tamást, Karikás Krisztiánt és Varga Kevint. (forrás: dehir.hu)

07. 08.: Néhány hete egy interjú keretében még arról beszélt nekünk, hogy szeretne végre bizonyítani Debrecenben, és megharcolni a kezdőcsapatba kerülésért, most mégis eladtuk őt a Zalaegerszegnek. Ha valaki nem tudná, Króner Martinról van szó. (forrás: nso.hu)

07. 06.: Bényei Balázst végleg megvásárolná a Békéscsaba, már ajánlatot is tettek érte, és a játékos is szívesen maradna. A jobbhátvéd az előző szezont kölcsönben töltötte Zoran Spisljak együttesénél. (forrás: nso.hu)

07. 03.: Bár eddig is valószínűtlennek tűnt, most biztossá vált, hogy nem lesz a Loki játékosa Könyves Norbert. A Paks támadóját a Vasas szerződtette. Hír még a Lokival kapcsolatban, hogy Papp László polgármester a DTV-nek úgy nyilatkozott, hogy „ebben az évben lesznek még további igazolások, azonban a Debreceni Labdarúgó Akadémiában nevelkedő fiatalokra is lehet építeni, be lehet őket építeni a nagy csapatba, így újra egy nagyon erős debreceni gerince lehet a klubnak”.

07. 01.: Geoffrey Castilliont is leigazolta a DVSC, a 24 éves támadó 4 éves szerződést írt alá. Ezzel ő a klub ötödik nyári igazolása.

07. 01.: Immár hivatalos, Szilvási Péter a DVSC játékosa. A fiatal védő három évre írt alá.

06. 30.: Szilvási Péter meggyőzte a szakmai stábot, így a klub szerződtetni fogja őt. Már csak a hivatalos bejelentés hiányzik. (forrás: nso.hu)

06. 30.: A klub ismét tájékoztatott minket, mégpedig arról, hogy Rudolf Gergely biztosan nem lesz a Loki játékosa!

06. 30.: Geoffrey Castilliont teszteli a Loki. A holland támadó az Ajaxban nevelkedett, legutóbb a román élvonalban futballozott.

06. 30.: Séne nem jön, viszont itt az újabb pletyka. A Győrből távozó Rudolf Gergely visszatérhet a Lokihoz. A 30 éves támadó aligha lesz a Videoton játékosa, jelenleg külföldi ajánlatra vár, ám az NSO értesülései szerint amennyiben nem kap megfelelő ajánlatot, könnyen kiköthet a Lokinál, igaz tárgyalásig még nem jutottak a felek. Rudolf jelenleg az NB III-as Nyíregyháza edzéseit látogatja. (forrás: nso.hu)

06. 30.: A klubtól kapott tájékoztatás szerint nem tartózkodik a klubnál Saër Sène, így téves volt azon információnk, hogy ő lehet a Loki következő igazolása. Természetesen elnézést kérünk a fals információért, nem mi találtuk ki ezt a pletykát.

06. 30.: Ibrahima Sidibe egy évvel meghosszabbította a ma éjfélkor lejáró szerződését, így marad a Lokinál.

06. 29.: A klub tárgyal Ibrahima Sidibével az esetleges szerződéshosszabbításról. (forrás: haon.hu)

06. 29.: Az NSO értesülései szerint a felkészülés elején próbajátékra érkező Csató Martin már nem készül a Lokival, nem szerződteti őt a klub, a játékos a Gyirmótnál köthet ki. Ugyanakkor Szilvási Pétert továbbra is teszteli a stáb. (forrás: nso.hu)

06. 28.: Amint azt jeleztük, próbajátékos érkezett a Lokihoz. Információink szerint egy támadóról van szó, aki nem más, mint a francia Saër Sène. A hórihorgas támadó Párizsban született, a PSG csapatánál nevelkedett, később megfordult a Bayern München második együttesénél, majd játszott New Yorkban, az MLS-ben, legutóbb pedig az angol második ligás Blackpool játékosa volt. A támadó napokon belül aláírhat.

06. 26.: A Nemzeti Sport értesülései szerint nem hosszabbított a vezetőség Ibrahima Sidibével, így a Lokival három bajnoki címet begyűjtő támadó vélhetően távozik a klubtól. Hír még a Loki háza tájáról, hogy a hétvégén vélhetően két támadó érkezik próbajátékra. (forrás: nso.hu)

06. 24.: A mai napon Bozidar Radoseviccel kétéves szerződést kötött a DVSC, ezzel a horvát hálóőr a klub harmadik nyári igazolása. Az a fura helyzet állt elő, hogy jelenleg négy rutinos, jó képességű kapus alkotja a Loki keretét: Novakovics, Verpecz, Balogh, Radosevic. Igaz, közülük Novakovics és Balogh sérült…

06. 19.: Mészáros Norbert egy évvel meghosszabbította idén nyáron lejáró szerződését. (forrás: nso.hu)

06. 19.: Selim Bouadla a portugál élvonalban szereplő Academica Coimbra csapatánál folytatja.

06. 17.: Balogh János a második nyári szerzeményünk. A 32 éves kapus két évre írt alá.

06. 17.: Kondás Elemér és stábja két évet hosszabbított. Várható volt, annak ellenére, hogy sokáig azt gondoltuk, váltani fogunk ezen a poszton.

06. 16.: Na csak lesz itt valami! Horváth Zsolt a Lokiba igazolt! Az MTK-tól érkező 27 éves támadó három évre írt alá.

06. 15.: A Nemzeti Sport Online most egy újabb játékos nevét dobta be velünk kapcsolatban, méghozzá a Paks házi gólkirályáét, Könyves Norbertét. Azonban mivel a szélsőt több klub is csábítja rajtunk kívül, és év végéig még élő szerződéssel rendelkezik az atomvárosiakkal, így őt aligha láthatjuk majd piros-fehér mezben, minden esetre egyelőre felírjuk a listára a nevét. (forrás: nso.hu)

06. 15.: Egy kis hírcsokor a minket érintő játékosokkal kapcsolatban: menedzsere elmondása szerint Selim Bouadla aligha tér vissza Magyarországra, Franciaországból, és a portugál élvonalból is vannak ajánlatai, itthonról egy csapattól volt konkrét és komoly érdeklődés, és bár csapatnevet nem mondott, mindenki tudja, hogy ez az Újpest. Vass Patrik nevét igazából csak mi dobtuk be, mint lehetséges érkező, mivel úgy tudjuk, hogy jóban van néhány labdarúgónkkal, és az NSO korábban megszellőztette, hogy több játékost is igazolhat az MTK-tól a Loki. Nos, a fiatal szélső ma aláírt a Vasashoz, ezzel őt is kihúzhatjuk a listáról.

06. 15.: Kondás Elemér szerint a héten kialakul a keret. Ezzel két dolog tűnik biztosnak: nem lesz edzőváltás, és nem lesznek komoly igazolások sem, vélhetően a négy próbajátékon lévő futballista közül egyet-egyet szerződtetünk, és a kölcsönből visszatérőkkel, illetve az NB III-as keretből fellépőkkel kész a végleges keret…

06. 15.: Megkezdődött a felkészülés a következő szezonra, és rögtön friss hírekről kaptunk infót a kerettel kapcsolatban. Kezdjük azzal a részével, amit eddig is sejtettünk/tudtunk: Visszatért kölcsönjátékából Kovács Ádám, Króner Martin és Sigér Dávid, valamint az NB III-as keretből Kuti Krisztián, Barna Szabolcs, Szatmári Csaba és Varga Kevin kezdi meg a felkészülést a felnőtt kerettel. Rajtuk kívül négy próbajátékos van a csapatnál jelenleg. Ketten az U21-es válogatott belső védői, Szilvási Péter és Csató Martin. Utóbbi a német másodosztályú Greuther Fürthben játszik, előbbi Győrben nevelkedett, az előző szezont Mezőkövesden illetve Siófokon töltötte. Két kapus is megjelent az első napon, egyiküket jól ismerjük, a debreceni nevelésű Balogh János, aki az elmúlt években Nyíregyházán védett. Vele kapcsolatban elég félreérthetően fogalmaz a cikk, hiszen azt közli, hogy visszatért, ebből viszont számunkra nem egyértelmű, hogy szerződést kötött-e a Lokival, vagy csak itt edz egyelőre. A másik hálóőr a 26 éves horvát Bozidar Radosevic, aki Splitben született, a legutóbbi félévet pedig az NB II-es Balmazújvárosban védte végig.

06. 14.: Az NSO szerint az MTK támadója, Horváth Zsolt jobb ajánlatot kapott jelenlegi klubjánál, és könnyen elképzelhető, hogy a DVSC-nél köt ki… Közben Pekár Lászlót minden valószínűség szerint a Felcsút szerződteti, így újabb kiszemeltről csúszhatunk le. (forrás: nso.hu)

06. 09.: A „kiszemeltjeink” közül Szatmári Lóránd aláírt az MTK-hoz, Kálnoki-Kis végül Újpesten kötött ki, míg a Papucsek-féle pletyka elég valószínűtlennek hat, és nem is nyert megerősítést azóta, így őket kihúztuk a listáról. Csakúgy, mint Márkvárt Dávidot, aki a Fradi-Vidi-Felcsút hármas valamelyikében fogja folytatni.

06. 04.: A korábban Felcsúton és Fehérváron, jelenleg Szolnokon futballozó Papucsek Barna is kiszemelt elvileg. A 25 éves belső védő 2014 februárja óta játszik az NB II-es gárdánál. (forrás: nso.hu)

06. 04.: A hivatalos honlapon is megerősítést nyert Bouadla távozása.

06. 04.: Ahogy azt Facebook oldalunkon már jeleztük, Selim Bouadla távozását innentől biztosra lehet venni, miután saját oldalán köszönt el a várostól, a csapattól, és a szurkolóktól. Innentől csak az a kérdés, hogy hova igazol.

06. 03.: A csakfoci szerint a DVSC is kivetette hálóját több olyan játékosra is, akik csapatuk kizárása miatt szabadon igazolhatóvá válnak a nyáron. Közéjük tartozik a pécsi Szatmári Lóránd és Márkvárt Dávid, valamint a nyíregyházi Pekár László. Emellett a cikk még megemlíti Kálnoki-Kis Dávidot is, aki a tegnapi hírek szerint közel áll ahhoz, hogy a Lokiba szerződjön. A cikk szót ejt még a lehetséges távozóinkról, Bouadla jövője eldőlni látszik, a légiós szerződése lejár, és a két fél álláspontja anyagi szempontból elég távol állnak egymástól. Őt egyébként az Újpest nézte ki magának egy korábbi hír szerint. Emellett Sidibe és Morozov szerződésének feltételein is változtatna a klub, így az ő távozásuk sem kizárható. (forrás: csakfoci.hu)

06. 02.: Az NSO értesülései szerint kinéztük magunknak Kálnoki-Kis Dávidot az MTK-ból, a 23 éves belső védőnek lejár a szerződése a nyáron, emiatt a télen száműzték őt az első kerettől. A cikk megjegyzi, hogy elképzelhető, hogy a DVSC további játékos is igazolhat még a kék-fehérektől. Ez pedig vélhetően Vass Patrik lehet, akinek szintén lejár a szerződése, és a tavaszt a Vasasnál töltötte kölcsönben. (forrás: nso.hu)

06. 02.: Eddig két dolgot tudunk biztosan: Kovács Ádámot még a tavasszal elküldték Sopronból fegyelmi vétségek miatt, és mivel a fiatal támadó csak kölcsönben szerepelt ott, így azt gondolhatnánk, hogy visszatért Debrecenbe. Papíron biztosan így van, de mivel se hírét, se hamvát nem láttuk azóta, így nem kizárt, hogy már nem is a DVSC játékosa. A távozók oldalán szintén egy név szerepel, a télen szerződtetett Wittrédi Dávid hamar vette a sátorfáját, és odébbállt.

06. 02.: Befejeződött a 2014-2015-ös bajnoki szezon, a Ligakupa döntője után megkezdődik a felkészülés a következő szezonra. Ez egyben azt is jelenti, hogy indul az átigazolási szezon is. Az elmúlt két transzfer időszak meglehetősen unalmasra és eseménytelenre sikeredett, és sajnos semmi jel nem mutat arra, hogy ezúttal másként lenne. Azért bízzunk a legjobbakban, mi innentől résen leszünk, és beszámolunk minden minket érintő hírről és pletykáról.


Korábbi rovataink:

1819tel

nyari

nyari

nyari

teli

nyari

1516tel

1516nyar

1415tel

1415nyar

1314tel

1314nyar