LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Játékoskeringő – 2017/2018 nyár

Nevek vannak a listán. Mindkét oldalon. És sok. A pletykák, sajtóhírek, találgatások útvesztőjében vagyunk, próbálunk eligazodni közöttük, megtalálni az utat, amely a világosság felé vezet. Cikkünk folyamatosan frissül a sajtóban megjelent pletykákkal és tényekkel teletűzdelve, melyekkel próbálunk mindig naprakészek lenni.

A nevekre kattintva megtekinthető a játékosok profilja a transfermarkt.com oldalon.

Érkezett: 

Távozott:


Hírek, pletykák:

09. 08.: Egy hetet még kivártunk, változás viszont nem történt, és az elkövetkező néhány hónapban valószínűleg nem is fog, így a magunk részéről lezártnak tekintjük a 2017-2018-as nyári átigazolási szezont.

09. 01.: Ahogy az várható volt, Chukával is szerződést bontott a klub.

09. 01.: Éjfélkor hivatalosan is lezárult az átigazolási piac, így innentől legfeljebb szerződéssel nem rendelkező játékosokat igazolhatunk. Ami egyúttal azt is jelenti, hogy a korábban lebegtetett kölcsönbe érkezőkből sem lesz semmi.

08. 31.: Bár hivatalosan nem jelentette be a klub, az NSO úgy értesült, hogy Ognjen Djelmiccsel szerződést bontott a klub.

08. 30.: Ahogy az várható volt, Völgyi Dániellel szerződést bontott a klub.

08. 25.: A Nemzeti Sportnak adott nyilatkozata alapján Völgyi Dániel távozhat a DVSC-től, ugyanis hetek óta a második kerettel készül, és engedélyt kapott arra, hogy más csapattal tárgyaljon. Sőt, a hírek szerint elképzelhető, hogy közös megegyezéssel szerződést bontanak a felek.

08. 15.: A Slovan Bratislava hivatalos honlapján jelentette be Holman Dávid szerződtetését. A szlovák klub 700 ezer euróért vásárolta meg a 24 éves támadót. Nem sokkal később a DVSC hivatalos honlapja is megerősítette a hírt.

08. 15.: Holman Dávidot ma már Pozsonyba várják, hogy aláírja szerződését a Slovanhoz.

08. 14.: Immár hivatalos, hogy Bódi Ádám egy év után visszatér, idén kölcsönben a DVSC-t erősíti majd.

08. 10.: A csakfoci információi szerint Holman Dávid a Slovan Bratislavába igazol.

08. 10.: Vannak távozóink is. Nagy Zoltán, és a Balmazújvárosból visszatérő Balogh Krisztián is az NB III-ba feljutó DEAC-hoz igazolt, velük együtt több egykori, vagy jelenlegi DVSC játékos (Mócsán Erik, vagy épp Karikás Krisztián) is a másik debreceni csapathoz szerződött kölcsön vagy végleg. Hír még, hogy Balogh János a megye II-es Csengerbe igazolt.

08. 10.: Sajtóinformációk szerint Bódi Ádám visszatérhet Debrecenbe. A 26 éves szélső tavaly nyáron igazolt a Videotonba, a kevés játéklehetőség miatt azonban egy évre kölcsönbe visszakerülhet nevelőegyesületéhez.

08. 03.: A Nemzeti Sport információi szerint a magyar és szerb állampolgársággal rendelkező Senic Milán is a DVSC látókörébe került, ám a 20 éves csatár még a szerb Crvena zvezda kötelékébe tartozik. 

08. 02.: Haris Tabakovic kétéves szerződést kötött a DVSC-vel a mai napon.

08. 01.: A sportnapilap online kiadása most a 30 éves horvát középpályás, Antonio Mrsic esetleges Debrecenbe szerződéséről ír. A játékos jelenleg Izraelben játszik, korábban hazájában futballozott.

08. 01.: A Nemzeti Sport szerint a svájci-bosnyák Haris Tabakovic érkezhet a csatárposztra. A 23 éves támadó legutóbb a Grasshoppersben játszott, előtte évekig a Young Boys játékosa volt.

07. 29.: Szima Gábor: „A jövő héten egy középcsatárt igazol a Loki. A játékos már megérkezett Debrecenbe, jelenleg orvosi vizsgálatai folynak.” A kérdésre, hogy hazai vagy külföldi lesz az új játékos, Szima Gábor egy kérdéssel felelt: „Hol találunk hazai jó középcsatárt?”

07. 26.: Három játékosunk kölcsönben máshol folytatjaKerekes Krisztián Budafokra, Virág Ákos Ceglédre került (mindkét együttes NB II-es), míg Bokros Tibor marad Balmazújvároson.

07. 25.: Nagy Zoltánnal közös megegyezéssel szerződést bontott a klub. A 31 éves jobbhátvéd kis megszakításokkal teljes eddigi pályafutását a DVSC-nél töltötte.

07. 18.: Berdó Péter Szolnokon folytatja. A 24 éves középpályás az előző szezont is a Tisza-parti gárdánál töltötte. Arról nincs információnk, hogy kölcsön, vagy végleg szerződött az NB II-es csapathoz, de vélhetően utóbbi a helyes megoldás.

07. 14.: Az olasz La Stampa értesülései szerint a Serie B-ben szereplő Novara játékosa, Adorján Krisztián könnyen lehet, hogy nem az olasz gárdánál kezdi meg a következő szezont, ugyanis a Granada és az Apollon mellett a DVSC is érdeklődik a játékos iránt. A 24 éves támadó középpályás már a magyar válogatott keretébe is bekerült Portugália ellen.

07. 13.: Dusan Brkovics eltűnt a játékoskeretből a dvsc.hu-n (népszerű húzás ez a klubnál, hogy mindenféle kommunikáció nélkül teszik ezt), ezzel pedig gyakorlatilag el lehet könyvelni a távozását.

07. 06.: Több lehetséges érkező, illetve távozó nevét is kihúztuk a listáról, hiszen időközben történt ez-az. Újabb kapus például már nem érkezik, de Iszlai is más klub felé kacsintgat, míg Kecskés Ákos Lengyelországban köthet ki. Jelen pillanatban az egyetlen kiszemeltünk a próbajátékon lévő Miha Vidmar, aki vélhetően a DVSC játékosa lesz.

07. 03.: Bényei érkezését a DVSC is megerősítette.

07. 03.: Brkovicsot a hírek szerint a Beitar Jeruzsálem vinné. A játékosnak egyébként július 1-jén hivatalosan is lejárt a szerződése.

06. 30.: Békéscsabáról érkezik jobbhátvéd: a debreceni nevelésű Bényei Balázs szerződésében szerepelt egy olyan kitétel, mely szerint első osztályból érkező ajánlat esetén közös megegyezéssel felbontható a kontraktus, így visszatért nevelőegyesületéhez.

06. 29.: Ahogy az várható volt, Novota János is aláírt. A szlovák hálóőr kétéves szerződést írt alá a DVSC-vel.

06. 28.: Most épp Bognár István nevét dobta be a sportsajtó, mint akiért érdeklődünk, de elég valószínűtlennel tűnik az ő esetleges leigazolása.

06. 27.: Nagy Sándor is aláírt. A 31 éves hálóőr két éves szerződést kötött a klubbal.

06. 27.: A legújabb kiszemeltünk állítólag a Puskás Akadémiát erősítő Forró Gyula. A 29 éves balhátvéd még Dárdai Pál irányítása alatt a válogatottban is bemutatkozhatott.

06. 27.: Tisza Tibor egy év után visszatért Debrecenbe. A 32 éves támadó Nyíregyházánról igazolt vissza, 1+1 évre írt alá.

06. 24.: Nagy Sándor mellett a 20 éves szlovén támadót, Miha Vidmart is teszteli a DVSC.

06. 24.: Ausztriában tényként közlik, hogy a 33 éves Jan Novota hat év után elhagyja a Rapid Wient, és Debrecenbe szerződik. A szlovák hálóőr korábban Dunaszerdahelyen is védett.

06. 23.: Holmanért komoly ajánlatot tett a Slovan, korábban pedig maga a játékos utasította vissza a Puskás Akadémiát.

06. 23.: Az NSO úgy értesült, hogy szerződtettük a Gyirmóttal kieső Nagy Sándort kapus posztra.

06. 23.: Balogh Krisztián is visszatért a DVSC-hez. A 20 éves balhátvéd Balmazújvárosban volt kölcsönben, de alig lépett pályára az NB I-be feljutó gárdában.

06. 23.: Holman Dávid iránt Portugáliából és Spanyolországból is van érdeklődés, országon belül viszont nem feltétlenül váltana klubot.

06. 22.: Nem várhatóak komoly változások a keretben, a kölcsönből visszatérőkkel és fiatalokkal akarják pótolni a távozókat. Két magyar kapus, egy befejező csatár, valamint egy belső védő leigazolása van képben, amennyiben Brkovics távozik.

06. 22.: Verpecz István három évre aláírt Paksra.

06. 20.: A legfrissebb pletykák szerint Tisza Tibor visszatérhet a DVSC-hez, illetve új kapus is érkezhet, méghozzá külföldről. Elképzelhető, hogy Brkovics mégis távozik, ugyanez a sors várhat Chukára és Mengolóra, ellenben Holman Dávid maradására egyre nagyobb esély mutatkozik. 

06. 19.: Másfél év Mezőkövesden töltött kölcsönjáték után visszatér a DVSC-hez Sós Bence. A fiatal szélső már csatlakozott az első csapathoz.

06. 16.: Újpestről származó információk szerint Kecskés Ákos Debrecenben köthet ki. A fiatal belső védő kölcsönben szerepelt az előző két szezonban a liláknál az Atalantától, ám a felkészülés első napján nem jelent meg az edzésen a Megyeri úton., ugyanis új csapatot keres.

06. 15.: Elkezdte a felkészülést a csapat a 2017-2018-as szezonra. Ismét a DVSC-vel készül Takács TamásBerdó PéterVarga KevinKuti Krisztián és Kinyik Ákos, ők mindannyian kölcsönből tértek vissza a csapathoz. Egyúttal az is hivatalossá vált, hogy Branislav Danilovic és Osváth Attila visszatértek a kölcsön után anyaegyesületükhöz.

06. 14.: Ahogy az várható volt, Verpecz István távozását hivatalosan is bejelentette a DVSC. A 30 éves hálóőr 10 évig volt a Lokinál, a szerződése azonban idén nyár lejárt.

06. 13.: Szerbiából érkezhet jobboldali védő. A Sportska Centrala információi szerint Milos Cvetkovic új klubja a Debrecen lesz, mely a nyolcadik helyen zárt az előző idényben. Cvetkovic a Napredak Krusevac együttesétől érkezik Debrecenbe, korábban játszott a Crvena Zvezda, a Zemun, a Palic, a Rad, és a Hajduk Kula színeiben is. Érdekesség, hogy tavaly nyáron négy BL-selejtezőt is végigjátszott a Crvena Zvezda színeiben (a Zvezdát végül a bolgár Ludogorets búcsúztatta hosszabbítás után), majd két EL-selejtező mérkőzésen is a belgrádi kezdőcsapatban kapott lehetőséget a Serie A-ban szereplő Sassuolo ellen (kiestek az olaszok ellen). Cvetkovic ezután parkolópályára került, mindössze két bajnokin játszott az ősszel a Zvezda színeiben. Télen a Napredak együtteséhez került, ott már jóval több lehetőséget kapott. Az infót köszönjük a zte.hu csapatának!

06. 08.: Brkovicsot kinézte magának a Vasas.

06. 08.: A hírek szerint a Puskás Akadémia Danilovicsot, Pekárt és Óvárit is hajlandó lenne beáldozni Holmanért cserébe.

06. 07.: Holman Dávidot állítólag a Felcsút vásárolná ki komoly összegért a szerzőédéséből, míg Verpecz István Pakson köthet ki. Danilovics és Osváth visszatérnek a kölcsönjáték után klubjaikhoz.

06. 05.: A mai napon Frank Feltscher távozását is bejelentette a DVSC. A svájci-venezuelai szélsőnek fél évre szólt a szerződése, ami opcionálisan egy évvel meghosszabbítható lett volna, ezzel azonban nem élt a klub.

06. 03.: Az NB I-től búcsúzó MTK-tól érkezhet kapus: Danijel Petkovic a DVSC egyik kiszemeltje. A 24 éves montenegrói hálóőrön nem múlott a kék.fehérek bennmaradása, csupán 36 gólt kapott a fővárosi alakulat a szezonban, ez a harmadik legkevesebb volt a 12 csapat közül. Azért van szükség egyébként új kapusra, mert Danilovic visszatért Felcsútra, Kelavával pedig szerződést bontottuk, míg Verpecz Istvánnak lejárt a szerződése.

05. 31.: A Nemzeti Sport szerint az Újpest mellett a DVSC is vinné a lejáró szerződésű Iszlai Bencét a Haladástól. Mindeközben pedig Sós Bence neve felvetődött a Puskás Akadémiánál, mint lehetséges érkező.

05. 30.: Ami az esetleges távozókat illeti: Branislav Danilovicsnak és Osváth Attilának csak kölcsönszerződése van a DVSC-vel, sorsukról egyelőre még nem született döntés. Dusan Brkovicsnak Jovanovicshoz hasonlóan lejár a nyáron a jelenlegi szerződése, ám a hírek szerint van rá esély, hogy a szerb védő is hosszabbítson.

05. 30.: A klub tegnap három légiós távozását jelentette be: Ivan Kelava, Haris Handzic és Hyun-Jun Suk is távozott Debrecenből.

05. 30.: Aleksandar Jovanovic tegnap további két évvel meghosszabbította idén nyáron lejáró szerződését.

05. 30.: Kezdjük azzal, ami már biztos: Horváth Zsolt súlyos szívműtétje miatt visszavonult a tavasz során.

05. 30.: Idén nyáron már elég korán, május végén megnyitjuk az átigazolási rovatunkat, ennek pedig az az oka, hogy már most megkezdődött a mozgolódás, ami arra enged következtetni, hogy mozgalmas nyár elé nézünk. Mi természetesen nyitva tartjuk a szemünket, és ezúttal is egy csokorba gyűjtünk minden minket érintő pletykát.


Korábbi rovataink:

1819tel

nyari

nyari

nyari

teli

nyari

1516tel

1516nyar

1415tel

1415nyar

1314tel

1314nyar