LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Játékoskeringő – 2016/2017 tél

Nevek vannak a listán. Mindkét oldalon. És sok. A pletykák, sajtóhírek, találgatások útvesztőjében vagyunk, próbálunk eligazodni közöttük, megtalálni az utat, amely a világosság felé vezet. Cikkünk folyamatosan frissül a sajtóban megjelent pletykákkal és tényekkel teletűzdelve, melyekkel próbálunk mindig naprakészek lenni.

A nevekre kattintva megtekinthető a játékosok profilja a transfermarkt.com oldalon.

Érkezett: 

Távozott:

Érkezhet: 

Távozhat: –


Hírek, pletykák:

02. 22.: Geoffrey Castillionnal szerződést bontott a klub.

02. 17.: Holnap kezdetét veszi a tavaszi szezon, mi pedig ezennel lezártnak tekintjük a 2016-2017-es téli átigazolási szezont.

02. 16.: Takács Tamás Nyíregyházára szerződött, számolt be róla a Szpartacus hivatalos honlapja. Az viszont nem egyértelmű, hogy a játékos csak kölcsön, vagy végleg igazolt a Szparihoz. A szerződése mindenesetre csak nyárig tart. UPDATE: A DVSC honlapjának közleménye alapján egyértelműnek tűnik, hogy kölcsönbe szerződött Nyíregyházára Takács.

02. 15.: „Róka Géza a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, hogy a korábban a DVSC második csapatához irányított Balogh János, a holland Geoffrey Castillion és a bosnyák Ognjen Djelmic trió ügyében nem történt változás. Továbbra is a klub alkalmazottjai, de ha találnak maguknak csapatot, távozhatnak. Erre azonban tavasszal már csak akkor lesz lehetőségük, ha olyan országba tudnak igazolni, ahol még tart az átigazolásim időszak, mert itthon kedden bezárt a piac. A klubbal hírbe hozott kameruni Ferdinand Fon Fruval kapcsolatban pedig megtudtuk, hogy bár korábban valóban ajánlották a DVSC-nek a szerződtetését, már nincs képben, nem lesz a Debrecen játékosa.” (forrás: nso.hu)

02. 15.: Hihetetlennek tűnő sztorira derített fényt a Nemzeti Sport: Chukát volt kínai csapata, a Liaoning FC 1 millió dollárért kivásárolta volna a szerződéséből, ám a támadó családi okokra hivatkozva maradni szeretett volna. (forrás: nso.hu)

02. 15.: Éjfélkor hivatalosan is lezárult az átigazolási időszak Magyarországon, így innentől csak szerződéssel nem rendelkező játékosok szerződtethetők. A keretünk alighanem véglegesnek tekinthető.

02. 14.: Varga Kevin az idény végéig a Cigánd együttesében játszik, kölcsönben. (forrás: cigandse.hu)

02. 13.: Újabb merész pletyka látott napvilágot: a press-sport.com cikke szerint a 18 éves Ferdinand Fon Fru hamarosan Magyarországra repül, és megköti három évre szóló szerződését a Lokival. A kameruni másodosztályban játszó támadóról semmi információ nem található a transfermarkt oldalán. (forrás: dehir.hu)

02. 13.: Hyun-Jun Suk fél évre a DVSC-hez szerződött, kölcsönbe.

02. 13.: Portugál lapinformációk szerint a Porto 25 éves dél-koreai csatára, Hyun-Jun Suk érkezhet. Tavaly télen igazolt a portugál gigászhoz 1.5 millió euroért, az őszi szezont a török Trabzonspor csapatánál töltötte. A Porto a télen a francia Bastianak szerette volna kölcsönadni, ám kifutottak a határidőből, nem tudták a papírokat időben intézni, így meghiúsult a transzfer. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy a DVSC-be csak kölcsön, vagy végleg érkezne. Róka Géza, a DVSC Futballszervező Zrt. cégvezetője a Dehir.hu érdeklődésére úgy fogalmazott, a klubnál valóban felmerült a játékos neve, egyelőre azonban még nincs konkrétum az ügyben. A játékos értéke egyébként a mértékadó transfermarkt.de szerint 2.7 millió euro. (forrás: dehir.hu)

02. 10.: Sándor Tamás (a Loki ikonjának fia) is Cigándon folytatja. (forrás: nso.hu)

02. 10.: A hivatalos indoklás szerint Joao Ventura nem győzte meg a vezetőséget, így a portugál játékost nem szerződtetik. Geoffrey CastillionOgnjen Djelmic, valamint Balogh János pedig még a csapatnál tartózkodnak, nem sikerült ugyanis új klubot találni nekik, így továbbra is a DVSC igazolt labdarúgói, és az NB III-as csapat edzéseit látogatják. (forrás: nso.hu)

02. 08.: Ma este hazaindul a portugáliai edzőtáborból a csapat. „Nem tart a Lokival a portugál középpályás, Joao Ventura, aki néhány napig a hajdúságiakkal készült az edzőtáborban” – olvasható a hivatalos honlapon.

02. 02.: Haris Handzic személyében csatárt is igazolt ma a DVSC. A 26 éves bosnyák támadó a Rijekától érkezett és jövő nyárig írt alá.

02. 02.: Frank Feltscher is aláírt, a venezuelai szélső fél plusz egy éves szerződést kötött a DVSC-vel.

02. 02.: Tegnapi információink igaznak bizonyultak, Ivan Kelavát két és fél évre szerződtette a DVSC. A horvát hálóőr már ma csatlakozik a csapathoz a portugáliai edzőtáborban.

02. 01.: A 28 esztendős Ivan Kelava személyében az olasz Serie A-t és a Bajnokok Ligája csoportkörét is megjárt hálóőrt igazolhat a DVSC. A vecernji.hr információi szerint Kelava két és fél éves szerződést ír alá a Lokinál. A 196 cm magas kapus legutóbb a spanyol La Ligában szereplő Granada alkalmazásában állt, azonban január elsején szabadon igazolhatóvá vált. Korábban az Udinese és a Carpi színeiben a Serie A-ban is védett (10 bajnokin), valamint a Dinamo Zágráb színeiben a Bajnokok Ligája csoportkörében is játszott. A játékos már nyilatkozott is az átigazolásával kapcsolatban: „Boldog vagyok az átigazolásom miatt, ez egy új szakasz a pályafutásom során, egy új lehetőség számomra. Jó állapotban vagyok, keményen edzek, azt gondolom, hogy kapok esélyt a bizonyításra. Alig várom, hogy megismerjem az új csapattársaimat és a szakmai stábot.” – mondta a 28 éves Kelava a Hinu nevű hírügynökségnek. (Az infót köszönjük a zte.hu csapatának!)

02. 01.: Diogo Viana nem lesz a Loki játékosa, a portugál szélső ugyanis tegnap aláírt a Beleneses gárdájához.

01. 31.: Megvan Szakály Péter új csapata. Egykori csapatkapitányunk az NB II-es Puskás Akadémiához igazolt fél plusz két évre. (forrás: nso.hu)

01. 31.: Joao Ventura személyében egy helyi, portugál harmadosztályban szereplő játékost tesztel Leonel Pontes a mai edzőmeccsen.

01. 31.: Diogo Viana eredetileg hétfőn csatlakozott volna a csapathoz, ám még mindig zajlanak az egyeztetések a játékos és a klub között. (forrás: DVSC Twitter)

01. 27.: Kuti Krisztián Cigándra igazolt, erről az NB II-es klub hivatalos honlapja számolt be. Bár nem részletezik, de vélhetően végleg került a borsodi klubhoz a 24 éves védő.

01. 26.: Igazi nagy hal akadhat a DVSC hálójába, úgy tűnik ugyanis, hogy a korábban hírbe hozott Diogo Viana a Lokiban folytatja, a CSZKA Szófia ugyanis hivatalos honlapján jelentette be, hogy elfogadta a DVSC játékosért tett ajánlatát, és további sok sikert kívántak a portugál szélsőnek. Viana piaci értékét 2.2 millió euróra taksálja a transfermarkt, mellyel az NB I messze legértékesebb játékosa lenne. A tárgyalás tényét közben a DVSC hivatalos honlapja is megerősítette(forrás: nso.hu)

01. 26.: A stáb elégedett volt vele, így Frank Feltschernek szerződést ajánlott a klub, árulta el Róka Géza a dehir.hu érdeklődésére. Amennyiben a támadó elfogadja azt, úgy pénteken már ő is a csapattal tart a portugáliai edzőtáborba. (forrás: dehir.hu)

01. 24.: A DVSC is megerősítette, hogy Osváth Attila fél évig kölcsönben nálunk folytatja. A cikkben kiemelték, hogy a védő nyáron visszatér a Vasashoz.

01. 23.: Wilmar Jordan Gil viszont nem mutatta azt az odaadást, amelyet várunk, ő csak egy lépcsőfoknak tekintette volna a Lokit, így elköszöntük tőle.” (Leonel Pontes szavai a mai Nemzeti Sportban)

01. 21.: A Vasas hivatalos honlapján jelentette be, hogy fél évre kölcsönadta a DVSC-nek Osváth Attilát. Az angyalföldi klub ezzel egy időben szerződést is hosszabbított a játékossal, és mint Vancsa Miklós ügyvezető elmondta, „A Vasas továbbra is figyel és vigyáz az értékeire – így Osváth Attilára is, akit visszavárunk. A klubunk nem kért kölcsönadási díjat, inkább csak garanciát arra, hogy játékosunk folyamatos játéklehetőséget kapjon.” A játékos szavaiból is az jön le, hogy a jövőben is inkább focizna a fővárosban: „Fontos csapat számomra a Vasas, hiszen itt lettem NBI-es játékos. Ám most fejlődésem érdekében mindenképpen ez a legjobb megoldás – amit a klub vezetői is megértettek – ha kölcsönbe kerülök. Remélem, minél több játéklehetőséghez jutok a Debrecen együttesében és nyáron visszatérek a Vasashoz.”

01. 20.: Justin Mengolo az első téli igazolásunk. A 23 éves kameruni négy évre írt alá.

01. 20.: Bolgár sajtóhírek szerint a portugál Diogo Vianát szerződtettük volna a CSZKA Szófiától, a klub hajlandó is lett volna tárgyalni, a játékos viszont nem akar Magyarországra igazolni. A 26 éves támadó a Sporting akadémiáján nevelkedett, és dolgozott is együtt Leonel Pontessel. (forrás: rangado.hu)

01. 20.: Venezuelai válogatott játékost tesztelünk. A 28 éves Frank Feltscher Svájcban született, több svájci klubban is játszott, emellett 13-szoros venezuelai válogatottnak is vallhatja magát. A támadó középpályás legutóbb Cipruson futballozott, nyár óta nincs klubja.

01. 19.: Osváth Attila legfeljebb csak kölcsönbe érkezhet, de több kérője is akad. (forrás: haon.hu)

01. 17.: Két, legutóbb Bulgáriában futballozó támadót tesztel a DVSC. Egyikük a 23 éves kameruni Justin Mengolo, aki legutóbb a Levszki Szófiában játszott, nyár óta nincs csapata. Korábban Cipruson és Romániában is játszott. Eddigi karrierje során 80 mérkőzésen 11 találatig jutott, piaci értékét a transfermarkt 500 ezer euróra taksálja. A másik játékos a 26 éves kolumbiai Wilmar Jordan Gil, aki a CSZKA Szófia játékosa volt egészen tavaly októberig. Ő korábban Dél-Koreában és Kínában is játszott. Pályafutása során eddig 125 mérkőzésen 44 gólt szerzett, az ő piaci értéke pedig nem kevesebb, mint 1 millió euro.

01. 17.: Mészáros Karol egy évig kölcsönben a Haladásnál folytatja.

01. 16.: A klubnál felvetődött Köteles László hazacsábítása Belgiumból, ám a hírek szerint nem sikerült megegyezni a játékos ügynökével. (forrás: goal.com)

01. 16.: A Haladás kinézte magának Mészáros Karolt a Vasasba távozó Gaál Bálint helyére. (forrás: rangado.hu)

01. 14.: Emeltük az ajánlatunkat Bőle Lukácsért. (forrás: csakfoci.hu)

01. 11.: Román sajtóhír szerint ajánlatot tettünk a CSM Iasiban futballozó Bőle Lukácsért, azonban az első, 70 ezer eurós ajánlatunkat elutasította a román klub. A 26 éves szélső korábban Kaposváron játszott, 2014 óta játszik a román élvonalban szereplő csapatban. (forrás: nso.hu)

01. 11.: Könnyen lehet, hogy Osváth Attila mégsem igazol a DVSC-hez, a fiatal védő ugyanis szerepel a Vasas edzőtáborozó keretében, így vélhetően marad az angyalföldieknél. (forrás: Nemzeti Sport)

01. 10.: Öt játékos, név szerint Kuti KrisztiánBalogh JánosGeoffrey CastillionOgnjen Djelmic és a csapatkapitány, Szakály Péter távozását jelentette be ma a klub. A hivatalos honlap tájékoztatása szerint egyes labdarúgóknak már van új csapata, míg másokat a napokban értékesítenek kölcsön vagy végleg. Emellett hivatalossá vált az is, amit már régebb óta tudunk, nevezetesen Barna Szabolcs és Varga Kevin visszatérése. Rajtuk kívül az utánpótlásból Kerekes Krisztián, Csősz Richárd, Nagy Kevin és Koval Viktor csatlakozott az első kerethez.

01. 06.: A Nemzeti Sport értesülései szerint a Vasas fiatal védője, Osváth Attila érkezhet. A 21 éves jobboldali védőt már Bernd Storck is behívta a válogatott keretébe.

01. 05.: Saláta Kornél szerződést hosszabbított a Slovannal, így nem igazol Debrecenbe. (forrás: csakfoci.hu)

01. 03.: Saláta Kornél ismét képben a Lokinál. A szlovák válogatott védő neve már másfél éve is felvetődött, akkor nem jött tető alá a szerződtetése. A most 31 éves védő elismerte, hogy több klubbal, köztük a Debrecennel is kapcsolatban áll. (forrás: csakfoci.hu)

01. 02.: Varga Kevin visszatér a balmazújvárosi kölcsönjátékából.

12. 21.: Barna Szabolcsra nem tart igényt a Nyíregyháza szakmai stábja, így a fiatal szélső védő visszatérhet a DVSC-hez.

12. 20.: Mégis Leonel Pontes marad a csapat vezetőedzője. A hétfői közgyűlésen lekerült a napirendi pontokról az edzőkérdés. Innentől már „csak” minőségi igazolásokra van szükség…

12. 19.: A télen egyébként a megszokottól eltérően nagyobb mozgás várható, köszönhetően a pocsék őszi szereplésnek. Játékosok mellett a vezetőedző, Leonel Pontes is távozhat, akinek sorsa egyébként éppen a mai napon dőlhet el. Utódja Herczeg András lehet.

12. 19.: Egy másik távozónk is van már, a szeptember elején szerződtetett Ivan Bobko is elhagyta a DVSC-t alig fél év után. A 26 éves ukrán szélső súlyos sérülést szenvedett, emiatt az ő szerződését sem hosszabbította meg a klub. Tíz bajnokin egy gól és egy gólpassz volt a mérlege, többnyire a védelem bal oldalán futballozott, de az ősz végén már eredeti posztján a támadó harmadban játszott.

12. 19.: Bár tulajdonképpen már meg sem kéne említeni, mégis megtesszük: októberben érkezett Róbert Vittek, majd nem sokkal az őszi szezon befejezését követően távozott is. A szlovák támadó nyolc bajnokin lépett pályára a DVSC-ben, két gól és egy gólpassz fűződött a nevéhez. Mivel teljesítménye hagyott maga után kívánni valót, így nem élt hosszabbítási opciós jogával a klub, Vittek pedig télen már el is hagyta a Lokit.

12. 19.: Itt a tél, mi pedig indítjuk szokásos átigazolási rovatunkat. Ezúttal is összegyűjtünk minden, DVSC-vel kapcsolatos átigazolási hírt, pletykát, így aki minket követ, az garantáltan nem marad le semmilyen fontos hírről.


Korábbi rovataink:

1819tel

nyari

nyari

nyari

teli

nyari

1516tel

1516nyar

1415tel

1415nyar

1314tel

1314nyar