LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Debrecen, a nyugalom szigete

Rég vártunk már ennyire nyugodtan nyári felkészülési szezont, mint idén. Tavaly az idegeinkre ment a bizonytalanság a tulajdonosváltás miatt, de volt, hogy amiatt bosszankodtunk, hogy semmit nem közölnek velünk, vagy épp volt elég bajunk a kiesés miatt. Illetve hol vannak már azok az idők, mikor azon bosszankodtunk, hogy már megint a Michalovcéval meg a Kazincbarcikával készülünk fel az új szezonra Pallagon. Na meg persze hogy kiket kukázunk majd megint a nyáron szarér-hugyér az NB II-ből vagy külföldről.

Persze közös pontok akadnak a fent felsorolt példákkal most is. Ezúttal is játszunk majd a Barcikával, most sem túl közlékeny a klub az elmúlt hetekben, és az igazolásokat tekintve is van még mit bepótolnunk. De az egész most mégis más, valahogy profibbnak tűnik, és a helyzetünk is megnyugtató. Kifejtem, hogy miért.

Nyilván adott egy szuper, pozitív légkör a tavalyi szezont követően. Rég nem látott egymásra találás csapat és szurkolótábor között, rég látott összhang csapaton belül, talán soha nem látott profizmus a klubvezetésben és a szakmai stábban. Egy szóval tényleg minden szipi-szuper. A múlt héten ellenfelet kaptunk az EKL selejtezőben, Fortuna ráadásul mellettünk állt a sorsolásnál. A héten elkezdte a felkészülést a csapat, már történtek igazolások is, van köztük örömteli fejlemény is. Ilyen helyzetben az ember hajlamos elnézőbb lenni a fentebb említett hibák/hiányosságok tekintetében is. Persze jó lenne, ha több infót kapnánk, több cikk jelenne meg a hivatalos honlapon, de például a napokban megjelent Hovakimjan interjú talán az elmúlt öt év legszuperebb kontentje volt a DVSC-nek, és ma például végre bejelentettek egy olyan igazolást is, amit az elmúlt években rendre elsunnyogtak, és hónapokkal később kellett az MLSZ adatbankjából összebányászni, hogy kiket igazoltunk suttyomban a tarcsi csapatba.

Na de bontsuk ki jobban a dolgokat. A felkészülés már tart, holnap pedig már edzőmeccs, igaz zártkapus és stream-mentes, és „csak” a Kazincbarcika ellen. Aztán tolunk még egyet itthon majd a Kisvárdával (szintén elrejtve a kíváncsiskodók elől), majd megyünk Ausztriába edzőtáborozni, szűk két hétre. Ott már komolyabb ellenfeleink lesznek, két név már ismert (Wolfsberger és LASK), további két ellenfél még szervezés alatt. Én személy szerint nagyon is támogatom, hogy menjünk minden felkészülési időszakban edzőtáborba, legalább egy hétre, mert ennyi kell. Már csak azért is, hogy komolyabb ellenfelekkel tudjunk felkészülni, ne mindig a megszokott csapatok ellen játsszunk (Michalovce, Békéscsaba, Tiszaújváros, Temesvár és társai), másrészt jó az, ha picit kimozdulnak a játékosok a komfortzónájukból, és a csapategységnek is jót tesz általában ez a kis összezártság. Szóval a „mi sajátosságunk”, avagy a Pallagon való felkészülés egy nagy bullshit volt.

Igazolások. A legfontosabb már a bajnoki bronz másnapján megtörtént: Blagojevics további két évre aláírt. Aztán kaptunk még pár bejelentést sorban, Megyeri, Lagator, Milosevic is hosszabbított, ez mind szuper. Várjuk még a megerősítést Dzsudzsák maradásáról, de a levegőben lóg még a két Varga és Sós sorsa a meghatározó emberek közül. Akadtak távozók is, Baráthot véglegesítette a Fradi (az érte kapott 1.3 millió euro körüli összeg szuper), Deslandes és Aydin szerződését pedig nem hosszabbítottuk meg. De vannak már új igazolások is, az első fecske a DVTK tehetsége, Vajda Botond volt, akiről keveset lehetett előzetesen tudni, de Miskolcon ez az átigazolás hasonló véleményt szült, mint tavaly a Bényei-saga, csak most pont fordítva. Mindezek alapján úgy tűnik, hogy a srácot azért hoztuk, hogy ő legyen az egyike a „fiatalszabályos” játékosoknak, akikkel számolunk az első keretben. Joao Oliveirát pedig a héten jelentette be a klub, ő a portugál 2-ből érkezik, a korábbi pályafutásából és eddigi statisztikáiból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, mint ahogy pár perces, a jó jelenteit összegyűjtő videóválogatásokból sem. Ha Blagojevics kifejezett kérésére (vagy beleegyezésével) érkezett, és látja a helyét a taktikánkban, akkor nincs okunk kételkedni a kiválasztásban. A legfrissebb hír (a már említett Gyenti Kristóf leigazolása mellett) pedig Ojediran véglegesítése volt, neki ugyan még decemberig szólt a kölcsönszerződése Albániából, de már most éltünk az opciós jogunkkal, és hosszú távú szerződést kötöttünk vele. Ha a fejlődési íve hasonló lesz a tavasszal látottakhoz, akkor pár éven belül komoly összeget kereshet majd vele a klub a továbbértékesítése esetén.

>>> Játékoskeringő rovatunk az összes átigazolási hírrel, pletykával <<<

Elkészült időközben az NB I sorsolása is, a menetrendünk pedig már elérhető a megszokott helyen, a honlapunk oldalsávjában. Éledezünk tehát lassacskán az alig egyhónapos szünet után. És mintahogy a csapat, úgy mi is megkezdjük a felkészülést a következő szezonra. Érkezik majd egy ellenfélismertető cikk a leendő EKL ellenfeleinkről, illetve tervben vannak interjúk is. Utóbbi kapcsán biztosat még nem mondhatunk, de ahogy ígértük, ha minden a terveink szerint alakul, akkor jó kis kontentek jöhetnek majd a folytatásban.

fotók // dvsc.hu