LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Játékoskeringő – 2020/2021 nyár

Nevek vannak a listán. Mindkét oldalon. És sok. A pletykák, sajtóhírek, találgatások útvesztőjében vagyunk, próbálunk eligazodni közöttük, megtalálni az utat, amely a világosság felé vezet. Cikkünk folyamatosan frissül a sajtóban megjelent pletykákkal és tényekkel teletűzdelve, melyekkel próbálunk mindig naprakészek lenni.

A nevekre kattintva megtekinthető a játékosok profilja a transfermarkt.com oldalon.

Érkezett: 

Távozott: 

Hosszabbított: 

  • Kovács Róbert (profi szerződést kötött)
  • Szabó Kornél (profi szerződést kötött)
  • Talpalló Norbert (3 évig)
  • Fűzfői Márk (profi szerződést kötött)
  • Pelles Dominik (profi szerződést kötött)

Hírek, pletykák:

10. 05.: Európa szerte ma zárul az átigazolási időszak, miközben Szabó Péter a hétvégén a DTV műsorában megerősítette, hogy az őszi szezonra kész van a keretünk. Ezzel zárjuk a nyári Játékoskeringő rovatunkat, köszönjük, hogy velünk tartottatok az elmúlt évek legizgalmasabb átigazolási időszakában!

09. 22.: Ahogy az várható volt, Dzsudzsák Balázs tizenkét év után visszatért nevelőegyesületébe, és újfent a DVSC labdarúgója!

09. 22.: Nikitscher Tamás ezt a szezont kölcsönben a DEAC-nál tölti. A 20 éves középpályás az NB III-as csapatunkban szerepelt ezidáig.

09. 18.: Klubhoz közeli információk szerint Dzsudzsák Balázs aláírt a DVSC-hez. A 33 éves szélső bejelentésére hamarosan sor kerülhet!

09. 15.: Magyarországon szeptember 22-én zárul az átigazolási piac, így szerződéssel rendelkező játékost csak jövő hét keddig lehet igazolni. Ezt követően már csak szabadon igazolható játékosok érkezhetnek. Érdekesség egyébként, hogy Európa szerte a legtöbb helyen október 5-ig van nyitva a piac.

09. 08.: A Kövesdi Viktor és Pataky Tibor vezette Careers Management Group képviselői ismét Debrecenben jártak, vélhetően tárgyaltak valamelyik ügyfelük képviseletében. Az ügyfeleik listáját böngészve, és figyelembe véve, hogy milyen posztra keresünk játékos, Németh Krisztián és Bertus Lajos jöhet szóba érkezőként, de akár Szécsi Márk értékesítéséről is tárgyalhattak.

09. 04.: Gróf Dávid egy évig kölcsönben a DVSC-t erősíti. A klub arról nem adott tájékoztatást, hogy van-e opciós jogunk kivásárolni a kapust a Fraditól.

09. 03.: A 17 éves Fűzfői Márkkal és a 18 éves Pelles Dominikkal profi szerződést kötött a DVSC. Mindkét játékos a tartalékegyüttesben szerepel idén.

09. 02.: Az nb1.hu szerint eldőlt, hogy Gróf Dávid a DVSC-hez távozik a Ferencvárostól. A kapust egyelőre csak kölcsönbe adják a zöld-fehérek jövő nyárig. 

09. 02.: A DVSC hivatalos oldalán erősítette meg, hogy Varga Kevin négy évre a Kasimpasa játékosa lett. A törökök 850 ezer eurot fizettek a játékjogáért, és egy esetleges későbbi továbbértékesítés esetén is részesedünk majd az átigazolási összegből.

09. 02.: A Fanatik török portál szerint az élvonalbeli Kasimpasa négy évre szerződtette Varga Kevint.

08. 29.: Ahogy Facebook oldalunkon is jeleztük, a hírek szerint egy Varga Kevin – Gróf Dávid csere van készülőben a Fradival. Az biztos, hogy Kevin ma nem sérülés és nem is fegyelmi okokból maradt ki a keretből, ahogy a közvetítésben is elhangzott.

08. 20.: Gróf Dávid egészen biztosan távozik a Fraditól, legújabban pedig a DVSC merült fel vele kapcsolatban, mint lehetséges célállomás. A fővárosiak első körben csak kölcsönbe engednék a kapust, akinek a neve azért merülhetett fel nálunk, mert a hírek szerint Kosicky sérülése súlyos.

08. 04.: Szabó Bencével közös megegyezéssel szerződést bontott a DVSC. A 22 éves középpályás tavasszal, Vitelki Zoltán idején érkezett a csapathoz, és mindössze négy bajnokin kapott lehetőséget. Hamar talált azonban magának másik csapatot, ugyanis aláírt a Zalaegerszeghez.

08. 04.: A Paks a hivatalos honlapján jelentette be, hogy vételi opcióval egy évre kölcsönvette Csősz Richárdot.

08. 02.: Az MLSZ adatbankja szerint Haruna Garba is a kínai másodosztályban folytatja, méghozzá a Suzhou Dongwu csapatánál.

08. 01.: Talpalló Norbert három évvel meghosszabbította a szerződését, négy játékost pedig kölcsönadott a DVSC. Burai ErikDamásdi Alex és Gyönyörű Gergő a DEAC-nálKerekes Krisztián pedig a Kecskemétnél tölti a következő szezont.

07. 30.: Két játékos távozását jelentette be a DVSC, Bereczki Dániel vélhetően Kazincbarcikára igazol (végleg), míg Csősz Richárd kölcsönbe távozik, ám a közlemény nem tért ki arra, hogy melyik csapathoz.

07. 30.: Körvonalazódni látszódik légiósaink helyzete is, miszerint szerződésük lejártával szabadon távoztak. Babatunde Adenijit a transfermarkt a kínai másodosztályban szereplő Kunshan FC játékosaként tünteti fel.

07. 29.: Kóródi Nándort három évre szerződtette a Szeged. A fiatal szélső az előző szezonban kölcsönben erősítette a szegedieket és a csapat legeredményesebb játékosa volt, most azonban végleg került a kék-feketékhez.

07. 28.: Nikola Trujicsot két évre szerződtette az AEL Larisa. A szerb támadó tehát végleg távozott a DVSC kötelékéből.

07. 25.: A Kisvárda elleni felkészülési mérkőzés előtt ismét bejelentést tett a klub, ezúttal pedig hivatalossá vált Varga József visszatérése is!

07. 25.: A csakfoci.hu információi szerint Nikola Trujic a görög AEL Larisszánál folytathatja pályafutását. A 28 éves támadó orvosi vizsgálaton vesz részt leendő csapatánál, és ha mindent rendben találnak nála, akkor sor kerülhet a szerződésének aláírására új klubjánál.

07. 23.: Szabó Péter a DTV Közügy című műsorában megerősítette, hogy még egy támadót szeretne igazolni a klub.

07. 23.: Csősz Richárd megfelelt a paksi próbajátékon, de a játékos vételárán nem tudtak megegyezni a klubok, így visszatért Debrecenbe.

07. 22.: Az imént vált hivatalossá, amit napok óta sejteni lehetett. Szabó Péter elnök a Nyíregyháza elleni edzőmeccs előtt bejelentette Sós Bence és Korhut Mihály visszatérését!

07. 22.: A DVSC hivatalosan is bejelentette, hogy Nagy Sándor három év után távozik a DVSC-től, és a Budapest Honvéd játékosa lesz. Információink szerint a Kispest kivásárolta őt a szerződéséből.

07. 22.: A goal.com biztosra veszi Korhut érkezését. Alighanem ma pont kerül az ügy végére, és minden kiderül.

07. 21.: Korhut Misi elköszönt az Aristól és a klub szurkolóitól. A holnapi edzőmérkőzés előtt egyébként bejelentésre készült a DVSC, és Misi mellett vélhetően Varga Józsi és Sós Bence visszatérésére is sor kerül.

07. 21.: Az NSO információi szerint Balogh Norberttel is tárgyalt a napokban a DVSC. A 24 éves debreceni nevelésű támadó nemrég bontott szerződést a Hull Cityvel, így szabadon igazolható.

07. 21.: Az NSO értesülései szerint a Honvéd hamarosan bejelentheti Nagy Sándor érkezését. A kapus 2016-ban már volt a Kispest játékosa.

07. 21.: Két tehetséges fiatallal, a 18 éves Kovács Róberttel és a 19 éves Szabó Kornéllal profi szerződést kötött a DVSC. Utóbbi játékos az idei szezont is a DEAC-nál tölti majd.

07. 20.: Az nb2.hu információi szerint a Kaposvár és a Sepsi mellett a DVSC is szerződtetné a Gyirmót egykori válogatott középpályását, Vass Ádámot.

07. 20.: A klub megerősítette, hogy Tomas Kosicky marad a DVSC labdarúgója, és az NB II-ben is játszhat majd. Emellett közölték, hogy Jurij Habovda mellett Belényesi Csabával is szerződést bontottunk, ő a DEAC-hoz igazolt.

07. 20.: A legújabb név, akit bedobott a sajtó, az Elek Ákos. A korábbi válogatott középpályás kikerült a Videoton első keretéből, de a DVSC mellett a DVTK is érdeklődik iránta.

07. 19.: A hivatalos oldal a mai edzőmeccs tudósításáról szóló cikkben említi meg, hogy Jurij Habovdával szombaton szerződést bontott a DVSC. Egyúttal a tény, hogy a DEAC elleni mérkőzésen Tomas Kosicky pályára lépett, azt is jelentheti, hogy a játékost mégis sikerült „futballmagyarnak” minősíteni, így akár az NB II-ben is védhet.

07. 17.: Zöldesi IllésPoór Patrik és Tischler Patrik szerződtetését is bejelentette a DVSC. Az viszont sem a sajtótájékoztatón, sem pedig a későbbi közleményből nem derült ki, hogy mennyi időre érkezett a három labdarúgó. A csakfoci értesülései szerint Zöldesi csak kölcsönbe érkezett a Kisvárdától. Ezzel egyidőben pedig Dzsudzsák Balázs nem lesz a DVSC játékosa idén nyáron.

07. 17.: Ma 13:30-tól sajtótájékoztatót tart a DVSC, melyen új játékosok érkezését is bejelentik. Poór Patrik és Tischler Patrik érkezése biztosra vehető, de a hírek szerint közel a megegyezést Korhuttal és Dzsudzsákkal is. Emellett a napokban bejelenthetik a felcsúti trió, Hegedűs Lajos, Varga József és Sós Bence érkezését is.

07. 16.: A Kövesdi Viktor és Pataky Tibor által irányított Careers Management Group hivatalos Facebook oldalának bejegyzése szerint a menedzserirodának fontos dolga akadt Debrecenben.” – olvasható A tízes mez Facebook oldalán. A többek közt Hegedűs Lajost és Poór Patrikot képviselő iroda a kommentek tanúsága szerint Poór Patrik ügyében járt Debrecenben, a játékos pedig át is esett az orvosi vizsgálaton.

07. 16.: Egyre biztosabb Korhut Misi hazatérése, miután a görög lapok kész tényként közlik, hogy a balhátvéd nem hosszabbít szerződést klubjával, ugyanis Debrecenbe igazol.

07. 15.: A héten nem várható bombasztikus bejelentés, a DVSC még egyetlen új játékossal sem állapodott meg – mindezt a klub új sajtófőnöke erősítette meg a Civishírnek. Dzsudzsák Balázs eközben ciprusi ajánlaton gondolkodik, Varga József és Korhut Mihály visszatérésére viszont van esély. Emellett a klub ajánlatot tett a kaposvári Ádám Martinnak is, ám a támadó végül Paksra írt alá.

07. 15.: Poór Patrikkal szerződést bontott a Paks, a 26 éves védő az NS értesülései szerint Debrecenbe tart, miközben Csősz Richárd pedig az Atomvárosba szerződhet.

07. 12.: Tomas Kosickyt a hírek szerint az éppen kapust kereső Mezőkövesd szeretné szerződtetni.

07. 11.: A DEAC mai edzőmeccsén pályára lépett Belényesi Csaba mellett Damásdi Alex és Burai Erik is, így vélhetően mindhárom játékos az egyetemi csapatnál tölti majd a következő szezont.

07. 11.: Tőzsér Dánielt kérdezték a Dzsudzsák-ügyről, viszont a szakmai igazgató nyilatkozatstopra hivatkozva nem kommentálta a híresztelést, ám a jövő héten sajtótájékoztatót tart majd, ahol többek közt erről a témáról is lesz szó.

07. 11.: Varga Kevinért NB I-es klub érdeklődik, méghozzá a hírek szerint a Kisvárda és a Diósgyőr is. Viszont élő szerződése miatt ki kell őt vásárolnia az érdeklődőknek.

07. 10.: Dzsudzsák Balázs a hírek szerint Debrecenben tárgyalt Tőzsér Dániellel az esetleges visszatéréséről.

07. 09.: Varga Kevin nyilatkozott a Nemzeti Sportnak: „A vezetők a keret kialakításán, megerősítésén dolgoznak. Nekem élő szerződésem van, és úgy tudom, hogy a csapat jelentős része a következő idényre is együtt marad.”

07. 09.: Szakály Péter nem kapott ajánlatot a Lokitól, de amennyiben megkeresés érkezne Debrecenből, elgondolkodna az ajánlaton.

07. 08.: A Goal Magyarország egy elég hihetetlennek tűnő névsort közölt az esetleges érkezőkről. Eszerint Hegedűs Lajos (Felcsút), Korhut Mihály (Aris), Varga József (Felcsút), Sós Bence (Felcsút), Dzsudzsák Balázs (Al-Ain) és Tischler Patrik (Kisvárda) is Debrecenbe szerződhet…

07. 07.: Fiatal kapusunk, Kovács Péter a következő szezont is Budaörsön tölti, kölcsönben. Télen került egyébként a fővárosi csapathoz, ám mivel a szezon félbeszakadt, így csak néhány mérkőzésen tudott védeni.

07. 06.: A klub továbbra is szeretné fenntartani a partneri viszonyt a DEAC-cal. Idén is lesznek olyan labdarúgók, akik az egyetemi csapatnál futballoznak majd kölcsönben, így az új szezonban is fekete-fehérben játszhat majd Szabados István, Soltész János, Szabó Kornél, Balogh Krisztián és Bíró Péter, akik az idei évet is a kisebbik debreceni csapatnál töltötték. Új infó azonban, hogy a Loki felnőtt keretéhez tartozó Belényesi Csaba is a DEAC-nál játszik majd a következő évadban.

07. 06.: Szintén kardinális kérdés, hogy sikerül-e egyben tartani a keretet, vagy lesznek távozók. A hírek szerint nem nagyon lesz játékosmozgás, szinte mindenkit sikerül itt tartani a légiósokon kívül. Kusnyír Erik például nyilatkozatában meg is erősítette, hogy esze ágában sincs távozni.

07. 06.: Ha már Kosicky nevét említettük, az ő távozása esetén kapust is keresnie kell a klubnak. Szurkolói körökben terjed a pletyka, hogy a Kisvárda 22 éves utánpótlás válogatott portása, Zöldesi Illés az egyik kiszemelt. A fiatal kapus az idei szezonban két NB I-es mérkőzésen védett a Várdában, az ezt megelőző két szezonban viszont egyaránt aktív részese volt egy feljutást kiharcoló csapatnak: a 2018-2019-es szezonban a ZTE hálóőreként, előtte pedig a Kisvárda kapusaként jutott fel az élvonalba. Utóbbi alkalommal éppen Kondás Elemér volt a csapat vezetőedzője, így jelenlegi edzőnk is kiválóan ismeri őt.

07. 06.: Papp László polgármester a DigiSport Reggeli Start című műsorában megerősítette, hogy Kondás Elemér marad a csapat vezetőedzője a következő szezonban is, a költségvetésen pedig nem szeretnének változtatni.

07. 06.: Mint tudvalevő, az NB II-ben nem szerepelhetnek légiósok, különben komoly összegtől esik el a klub az MLSZ részéről. Emiatt várhatóan egyetlen olyan labdarúgó sem marad, aki nem számít „futballmagyarnak” (ez egyébként Jurij Habovda esetén fennáll, ő nem számít légiósnak, de lehetnek még többen is ilyenek). A hírek szerint viszont senkiről nem mondtak le a klubnál, így érvényesíthetik a hosszabbítási opciót Haruna Garba, Babatunde Adeniji és Nikola Trujic esetében is. Mindhárom labdarúgó úgy érkezett tavaly nyáron, hogy plusz két évvel meghosszabbítható a szerződésük a szezon végén. Amennyiben valóban él ezzel a lehetőséggel a klub, úgy ezek a játékosok a következő szezont kölcsönben tölthetik majd valamelyik NB I-es klubnál, vagy adott esetben külföldön. Könnyen lehet, hogy Tomas Kosicky és Luka Milunovic is hasonló kondíciók mellett, ideiglenesen távozik csak.

07. 06.: Kezdjük azzal ami biztos. A távozók oldalán két játékos neve található, Tőzsér Dániel a szezon végén visszavonult, ő a továbbiakban szakmai igazgatóként tevékenykedik a DVSC-nél. Rajta kívül Barna Szabolcs az egyetlen távozó, ő szerződése lejártával az MTK-hoz szerződött. Az érkezők oldalán hat kölcsönjátékos visszatérése biztos, ők az előző szezont már csapatban töltötték. Most alighanem Kovács Péter, Pintér Ádám, Kóródi Nándor, Burai Erik, Bévárdi Zsombor és Bárány Donát is komoly szerepet kaphat a csapatban.

07. 06.: Idén is pörög Játékoskeringő rovatunk, igyekszünk naprakészen összegyűjteni minden olyan sajtóhírt, pletykát, hírmorzsát, ami a játékosmozgással kapcsolatos, tartsatok velünk!


Korábbi rovataink:

1819tel

1819tel

1819tel

nyari

nyari

nyari

teli

nyari

1516tel

1516nyar

1415tel

1415nyar

1314tel

1314nyar