LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Játékoskeringő – 2019/2020 nyár

Nevek vannak a listán. Mindkét oldalon. És sok. A pletykák, sajtóhírek, találgatások útvesztőjében vagyunk, próbálunk eligazodni közöttük, megtalálni az utat, amely a világosság felé vezet. Cikkünk folyamatosan frissül a sajtóban megjelent pletykákkal és tényekkel teletűzdelve, melyekkel próbálunk mindig naprakészek lenni.

A nevekre kattintva megtekinthető a játékosok profilja a transfermarkt.com oldalon.

Érkezett:

Távozott:

Hosszabbított:


Hírek, pletykák:

09. 16.: A válogatott szünet végeztével lezártnak tekintjük a 2019-2020-as nyári átigazolási szezont. Összefoglaló cikkünket itt olvashatjátok a nyári átigazolásainkról. Tartsatok velünk legközelebb, a téli transzfer időszakban is!

09. 11.: Az NB II-ből kizárt Balmazújváros keretéből csatlakozott az NB III-as csapatunkhoz a 30 esztendős Kónya Márk. A védekező középpályás annak idején Debrecenben nevelkedett, 2008-ban került el a Loki kötelékéből.

09. 03.: Éjfélkor hivatalosan is lezárult az átigazolási időszak, ez azt jelenti, hogy élő szerződéssel rendelkező játékost már nem lehet leigazolni, és eladni sem. Szerződéssel nem rendelkező játékosokat viszont továbbra is lehet szerződtetni, így rovatunk egyelőre még nyitva marad.

09. 02.: Szintén az NB III-as csapathoz csatlakozott Hódmezővásárhelyről Jankelic Iván, aki Belényesihez hasonlóan már augusztus eleje óta tagja a csapatnak.

09. 01.: Bár a hivatalos honlap nem számolt be róla, könnyű volt kiszúrni, hogy Belényesi Csaba személyében érkezett egy jobboldali védő Kazincbarcikáról. A 25 éves játékost információink szerint már figyelte egy ideje a DVSC, és ha minden igaz, akkor az NB III-as csapatba szerződtettük őt. Az MLSZ adatbankja szerint augusztus 9-én igazolta le a Loki.

09. 01.: Zsóri Dániel klubváltása immár hivatalos, fiatal tehetségünk a Videotonnál folytatja, és nem is tér vissza kölcsönbe sem. Ezzel egyidőben Bévárdi Zsombor az üzlet részeként kölcsön után végleg a DVSC játékosa lett, így életbe lép a korábban beharangozott 3+1 éves szerződése.

08. 31.: Kóródi Nándor a következő szezont Szegeden tölti kölcsönben. Az előző évben Balmazújvárosban játszó fiatal szélsőnk így újfent az NB II-ben bizonyíthat.

08. 31.: Zsóri Dániel kimaradt a Kaposvár elleni meccskeretből, ennek pedig az az oka, hogy már Székesfehérváron tartózkodik, a Vidi pedig bármikor bejelentheti az érkezését. A korábbi hírekkel ellentétben pedig marad is Fehérváron, nem jön vissza kölcsönbe Debrecenbe.

08. 23.: Ami eddig csak szóbeszéd volt, valósággá vált. Létszám felettivé vált Takács Tamás, aki hivatalosan is a Mezőkövesden folytatja pályafutását. Sok sikert kívánunk neki – de azért ellenünk ne találjon majd be. A hivatalos bejelentés a DVSC honlapján olvasható.

08. 21.: Bár a Nemzeti Sport három napja arról adott hírt, hogy Takács ügyében az Újpest és a DVSC vezetősége már megegyezett, és már csak támadónkkal tárgyalnak, a csakfoci.hu most arról értesült, hogy a lilák helyett a Matyóföldre teszi át székhelyét hórihorgas támadónk. Mint írják, a „28 éves csatár a Mezőkövesd csapatánál folytatja pályafutását, amelynek a kerete jelentős átalakuláson ment keresztül a nyári átigazolási időszakban.”

08. 18.: Az Újpest és a DVSC megegyeztek Takács Tamás klubváltásáról, de a lilák még tárgyalnak a játékossal a személyes feltételekről.

08. 16.: Egyes hírek szerint Takács Tamás iránt az Újpest érdeklődik. A támadó távozása biztosra vehető Debrecenből.

08. 15.: Kilenc játékos kölcsönadását jelentette be a klub: Burai Erik Békéscsabán szerepel majd idén, míg nyolc másik játékos, név szerint Szabados István, Bíró Péter, Bárány Donát, Balogh Krisztián, Soltész János, Szabó Kornél, Gafouroglou Richárd és Krajcsó Krisztián az NB III-as DEAC-ban jástzik majd kölcsönben.

08. 10.: A felcsúti klub szinte azonnal cáfolta is a sajtóhíresztelést, Varga József hétfőn csatlakozik a csapathoz műtétjét követően, és nem igazak a hírek, miszerint távozna Felcsútról.

08. 10.: Egy év után távozhat Felcsútról Varga József, aki mellőzöttnek számít az utóbbi hónapokban a falusi csapatnál. A 31 éves középpályás debreceni visszatérése ezúttal is felmerült, amire most komoly esély is kínálkozik.

08. 09.: Eldőlni látszik Zsóri Dániel sorsa is. Információink szerint a támadóra már nem tart igényt a Videoton, Bévárdi Zsombor pedig emiatt érkezett csak kölcsönbe, és nem az eredetileg kikommunikált 3+1 éves időtartamra. Mindeközben úgy tűnik, hogy Kusnyír Erik sem igazol az arabokhoz, másik fiatal tehetségünk is itt kezdheti meg tehát a 2019-2020-as szezont.

08. 09.: Még egy játékos szerződtetését bejelentette a DVSC, a szintén 20 éves Kundrák Norbert is aláírt. A Ferencváros támadója az elmúlt másfél évet Soroksáron töltötte kölcsönben, most négy évre írt alá a Lokihoz.

08. 09.: Hosszas huzavona után Bévárdi Zsombort végül leigazolta a DVSC. A 20 éves középpályás 3+1 éves szerződést kötött a klubbal. Update: A cikk néhány perc után elérhetetlenné vált a hivatalos oldalon… Update 2: Újra kint a cikk, amely most már kölcsönvételről ír, opciós joggal.

08. 04.: A mai NB III-as nyitóforduló kezdőiből kiderült, hogy Bárány Donát idén a DEAC-ban fog játszani. 

08. 04.: Nagy Kevin Szolnokra igazolt. Az NB II-es klub szűk közleményben jelezte, hogy minden papír rendeződött, így a 23 éves középpályás csatlakozott a keretükhöz. Ebből nem egyértelmű, hogy csak kölcsönvették-e, de vélhetően végleg igazolt oda.

07. 30.: Tunde Adeniji (teljes nevén egyébként Babatunde Temitope Adeniji) szerződtetését a DVSC is megerősítette, a 23 éves nigériai támadó 1+2 évre írt alá.

07. 25.: Mivel Tunde Adenijit nevezetük az Európa Liga második körébe, így biztosra vehető, hogy leigazoltuk a játékost. A klub hivatalosan még nem jelentette be, alighanem a napokban erre is sor kerül.

07. 22.: Danilo Sekulic kölcsönszerződése papíron most nyáron lejárt volna az Alashkertnél, ám a szerb középpályás maradt az örmény csapatnál, már pályára lépett az Európa Ligában is. A transfermarkt szerint jövő nyárig szól a kölcsönszerződése, ám a DVSC semmilyen tájékoztatást nem adott a játékosról. Szerződése egyébként éppen jövő nyárig köti őt Debrecenbe, szóval aligha látjuk már őt itt.

07. 20.: Tunde Adeniji személyében próbakátékos szerepel a DVSC-nél. Egy 23 éves nigériai támadóról van szó, aki a kuvaiti al-Nasr csapatában játszik, amely nem azonos a dubai illetőségű együttessel, amelyik kinézte magának Kusnyírt.

07. 16.: A tizenhat éves Bényei Ágostonnal profi szerződést kötött a klub. A védekező középpályás három évre írt alá, többszörös korosztályos válogatott.

07. 09.: Oroszországból származó sajtóhírek szerint Bódi Ádámért komoly érdeklődést mutat a CSZKA Moszkva. A fővárosi együttes az EL csoportkörében szerepel majd idén, Ádám pedig minden bizonnyal a Kukesi elleni párharcot követően távozna.

07. 09.: A tizennyolc éves Bárány Donáttal profi szerződést kötött a klub. A fiatal támadó három évre írt alá, az előző szezonban a megye I-es csapatban 35 gólt szerzett 16 mérkőzésen.

07. 04.: Eldőlt Mészáros Norbert sorsa, a BL csoportkörös csapatunk utolsó mohikánja a következő szezonban játékos-pályaedző lesz az NB III-as tartalékcsapatnál. Ezzel gyakorlatilag a profi pályafutása befejeződött, csakúgy, mint annak idején Dombi Tiboré is.

07. 02.: A csakfoci szerint a kazah bajnok Asztana vinné Bódi Ádámot. Erről a pletykáról az elmúlt hetekben sokféle helyről lehetett hallani, azt már mi tesszük hozzá, hogy nem sok esély van arra, hogy Ádám Kazahsztánba szerződjön.

06. 29.: Az NSO szerint a DVTK-ból távozni készülő Vernes Richárdért a Honvéd mellett a DVSC is érdeklődött, de egyelőre nem dőlt el, hol folytatja. Információink szerint a támadó tényleg járt Debrecenben, tárgyalt is a vezetőséggel, ám nem született megállapodás.

06. 28.: Aleksandar Jovanovic az NB II-be frissen feljutott Szeged együttesében folytatja pályafutását.

06. 27.: A csakfoci szerint a Vidihez aláírni készülő Funshoe Bambgoyet szívesen kölcsönvette volna a DVSC, akár a Haladástól, akár a Viditől, ám a napokban szerződtetett támadók miatt ez kétségessé vált.

06. 27.: Nikola Trujic szerződtetését is bejelentette a klub. A 27 éves szerb támadó játszott hazájában, Oroszországban és Romániában is. A többi légióshoz hasonlóan egy éves szerződést írt alá, ami az ő esetében plusz két évvel meghosszabbítható opcionálisan.

06. 26.: Ferenczi Jánossal szerződést hosszabbított a klub. A válogatott bő keretébe meghívott hátvéddel hároméves szerződést kötött a DVSC.

06. 26.: A Nemzeti Sport információi szerint Kusnyír Erik az Egyesült Arab Emírségekbeli al-Naszr együttesétől kapott komoly ajánlatot. A dubai együttes már tárgyalt a DVSC-vel, ha létrejön a megállapodás, akkor július közepén igazolhat el fiatal tehetségünk.

06. 25.: Újabb támadó igazolását jelentette be a klub, a nigériai Haruna Garba is aláírt. A 25 éves támadó Máltáról érkezik, legutóbbi klubja a Gzira United volt. Vele 1+2 éves szerződést kötött a DVSC.

06. 25.: Florentin Bouoli Effa a második érkezőnk. A 21 éves kameruni támadó korábban játszott a francia Reims tartalékcsapatában a francia negyedik ligában. Most szabadon igazolható játékosként érkezett Debrecenbe 1-3 évre.

06. 25.: A Nemzeti Sport értesülései szerint a szerb Nikola Trujic érkezhet. A legutóbb a Vozdovacban játszó támadó információink szerint már alá is írta a szerződését.

06. 25.: Zsóri Dániel átment az orvosi vizsgálatokon Székesfehérváron, így még a héten hivatalosan bejelentheti a Vidi a szerződtetését.

06. 24.: Györgyi Arthur szerződtetését hivatalosan is bejelentette a DVSC . A 22 éves szélső szerződése lejárt a Csíkszeredánál, így július 1-jétől csatlakozik hivatalosan a csapathoz, négy évre írt alá a Lokihoz.

06. 24.: Székesfehérvárról származó hírek szerint Zsóri Dániel a múlt héten orvosi vizsgálaton járt a Vidinél. A következő szezonban még biztosan marad Debrecenben, kölcsönben. A transzfer részletei egyelőre nem ismertek, de Bévárdi biztosan az üzlet része lesz.

06. 20.: Erdélyből származó sajtóhírek szerint az FK Csíkszereda 22 éves középpályás, Györgyi Arthur a DVSC-hez igazol. Hivatalos bejelentés pénteken várható.

06. 20.: Információink szerint újra él a Vidi-szál Zsóri esetében, Bévárdi leigazolása pedig szintúgy a transzfert készítheti elő.

06. 19.: A Nemzeti Sport információi szerint a Videoton fiatal támadója, Bévárdi Zsombor elfogadta a DVSC ajánlatát, és Debrecenbe szerződik. A 20 éves támadó az előző szezont a Vasasnál töltötte, az NB II-ben 27 mérkőzésen 2 gólt szerzett.

06. 17.: Mészáros Norbert nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, elmondása szerint könnyen lehet, hogy az idei volt az utolsó NB I-es idénye, szerződése június végén lejár. Abbahagyni még nem szeretné, azonban a folytatás már vélhetően alacsonyabb osztályban lehetséges.

06. 14.: Napok óta komoly pangás van, nem nagyon érkeznek hírek, pletykák az esetleges érkezőkről, így csak néhány kis hírfoszlánnyal tudunk szolgálni. Ha minden igaz, van/volt egy kameruni támadó, akit tesztelünk, erről bővebb információnk továbbra sincs. Deczki Máté távozott a Stoke-tól, és már alá is írt Ajkára. Vele kapcsolatban többen is felvetették, hogy miért nem igazoltuk vissza, nos, maga a játékos nyilatkozta a Digisportnak, hogy bár hívta őt a Debrecen is, ő mindenképp védeni szeretett volna, amire a DVSC-nél nem látott esélyt Nagy Sándor mellett, kölcsönbe pedig nem feltétlen szeretett volna menni. Balogh Norbert esetleges visszatéréséről is sokan érdeklődtök, vele kapcsolatban arról hallani, hogy a Palermo szeretné értékesíteni a játékjogát, adott esetben Magyarországon is kiköthet. Mivel élő szerződése van, és annak idején a szicíliai klub magyar szinten soknak mondható pénzt költött rá, így aligha szeretnék olcsón elherdálni, ilyen formán mi máris kiestünk a lehetséges célállomások közül, nem tudunk érte fizetni, emellett nem volt felhőtlen az elválás közte és az elnök között sem annak idején. Mi nem látunk rá reális esélyt, hogy visszatérjen Debrecenbe.

06. 06.: A klub egyelőre csak annyi tájékoztatást adott a felkészülés kezdetéről szóló cikkben, amit már eddig is tudtunk: Kóródi Nándor visszatért a balmazújvárosi kölcsönből, és ő is az első csapattal készül.

06. 06.: A hírek szerint két próbázónk van, mindketten külföldiek. Egyikük középpályás, a másik csatár. Várjuk a klub kommunikációját ezzel kapcsolatban, remélhetőleg felfedik a kilétüket.

06. 05.: A tőlünk távozó Haris Tabakovic leigazolását napokon belül bejelentheti a Diósgyőr. UPDATE: Még a mai nap folyamán hivatalossá is vált, Tabakovic a DVTK-hoz szerződött.

06. 03.: Herczeg András irányítja a DVSC-t a következő szezonban is, miután a mai napon egyéves szerződéshosszabbítást írt alá.

06. 03.: A Nemzeti Sport értesülései szerint Takács Tamás iránt az NB II-be frissen feljutott Szeged-Grosics Akadémia érdeklődik.

05. 30.: Megbízható forrásból úgy értesültünk, hogy a Videoton még csak nem is figyeli Zsóri Dánielt, így a sajtóban megjelent pletykák alaptalanok, nem valószínű, hogy kivásárolnák őt Debrecenből.

05. 30.: Szima Gábor nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. „A mostani átigazolási időszakban olyan magyar fiatalokkal szeretnék erősíteni, akik az NB II-ben játszanak vagy külföldön szerepelnek, de nem sikerült nekik az áttörés. Emellett a saját utánpótlásunkat is figyeljük, és legfeljebb két légiós érkezhet. Lehetséges, hogy Zsóri Dániel kétezerhúsztól a Mol Vidi játékosa lesz, ám az biztos, hogy a következő idényben a Debrecent erősíti. Bódi Ádám jövőjével kapcsolatban ugyanakkor akadnak kérdőjelek. Örülnénk, ha maradna, egyetlen csapatnak sem kínálgatjuk, de a középpályásunk szeretne külföldre szerződni. Ami az eddigi változásokat illeti, a négy távozó légiós közül a mögöttünk hagyott bajnokságban egyikük sem számított meghatározó játékosnak, reményeim szerint a nyár hátralévő részében is megtartjuk az értékeinket.”

05. 29.: Bényei Balázs két évvel meghosszabbította most nyáron lejáró szerződését a klubbal. A 29 éves játékos új kontraktusa így 2021 nyaráig érvényes.

05. 25.: A Nemzeti Sport megerősítette azt a híresztelést, hogy Zsóri Dániel Fehérvárra kerülhet, ők már konkrét bejelentésről írnak, ezzel szemben mi úgy értesültünk, hogy a tárgyalások elakadtak, a DVSC túl magas árat kér a fiatal csatárért.

05. 24.: Szécsi Márkot négy évre szerződtette a DVSC. A támadó csak kölcsönben szerepelt nálunk a Felcsúttól, ám opciós joga volt a Lokinak kivásárolni őt, amivel értelemszerűen éltek is.

05. 24.: Zuhanyhíradóból származó hírek szerint a Videoton kivetette a hálóját Zsóri Dánielre, egyes hírek szerint komoly esély van a váltásra, míg máshonnan azt hallani, hogy nem lesz a transzferből semmi. Az mindenesetre nem jönne jól, ha egyik legnagyobb tehetségünket elveszítenénk…

05. 24.: Négy játékosunk, Kóródi NándorBíró PéterKerekes Krisztián, valamint Danilo Sekulic kölcsönben töltötték a szezont más csapatnál, ők a nyáron mind visszatérnek. Ez nem jelenti azt, hogy maradnak is, különösen utóbbi esetében elég nagy a valószínűsége a távozásnak.

05.23.: További három légióstól is elköszönt a DVSC. A mai napon hivatalossá vált, hogy Erik Cikos, valamint Albion Avdijaj és Haris Tabakovic sem marad a klubnál. Előbbivel szerződést bontottunk, utóbbi kettő pedig szerződése lejártával távozik. Avdijaj kivásárlására egyébként opciós jogunk volt, ám nem élt vele a DVSC.

05. 22.: Szerződése lejártával távozik a klubtól Aleksandar Jovanovic. A 34 éves bosnyák középpályás öt évet töltött el a klubnál, az idei szezonban viszont már nem számított alapembernek, és mivel elmondása szerint még érez magában 2 évet magas szinten, ezért a váltás mellett döntött.

05. 21.: Tőzsér Dániel egy évvel meghosszabbította most nyáron lejáró szerződését. A 34 éves csapatkapitány így 2020 nyaráig biztosan marad a DVSC-nél.

05. 20.: Lengyel lapértesülések szerint a Lech Poznan kinézte magának Varga Kevint. A lengyelek szerint a Lech hajlandó lenne kifizetni a játékos 4-600 ezer eurora taksált vételárát is.

05. 20.: Alig hogy véget ért a 2018-2019-ig szezon, máris dübörög a piac! Beindultak a hivatalos bejelentések, és egyre több pletykán lehet hallani a lehetőséges érkezők és távozók személyével kapcsolatban. A LokiBlogon pedig ezen a nyáron is nyomon követhetitek a csapatot érintő pletykákat itt, a Játékoskeringő rovatunkban!


Korábbi rovataink:

1819tel

nyari

nyari

nyari

teli

nyari

1516tel

1516nyar

1415tel

1415nyar

1314tel

1314nyar