LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings – Reloaded #2

Hellyel-közzel túl vagyunk az első három fordulón az új szezonból, így minimális képet már kaptunk a reális erőviszonyokról. Itt az ideje tehát újra rangsort felállítani az NB I csapatai között – lássuk, hogy három kör után mi a helyzet!

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0)

Meglepetésre egy hazai vereséggel kezdte a szezont a Fradi, majd azóta két meccsük is halasztásra került a BL miatt, de a kettő közt legyőzték otthon a Mezőkövesdet. Hiába a gyengébb rajt, nincs veszélyben a bajnoki címük, még a kettős terheléssel sem.

2. Felcsút (2., 0, )

A Felcsút sem kezdett hibátlanul, sőt. A második fordulóban egy méretes zakót mért rájuk a Paks, ráadásul hazai pályán futottak bele egy hatosba. Ennek ellenére az ő esetükben is elmondható, hogy hosszú távon nem lehet gond a második hely megszerzése.

3. Videoton (3., 0, )

Két döntetlennel kezdte a szezont a Vidi, ráadásul verhető, kiesőjelöltnek titulált csapatok ellen. Lehet, hogy nekik jobban is jött, hogy a Fradi elleni meccsük halasztásra került, az mindenesetre látszik, hogy komoly munka vár majd Sallói Istvánra és Szabics Imrére.

4. Mezőkövesd (7., +3, )

Talán picit alábecsültük a Mezőkövesdet a szezon előtt, mert úgy tűnik, hogy komolyan kell velük számolni. Bár a Fraditól látszólag simán kikaptak, eléggé megszorongatták őket, azt megelőzően viszont 3-2-re győztek a ZTE és a Paks ellen is. Pintér Attila csapatát tehát komolyan kell venni, és lehet lesz beleszólásuk a dobogós helyekbe is.

5. Paks (6., +1, )

A Paks is érdekes csapat, úgy látszik, hogy a Bognár-féle rúgjunk több gólt, mint amennyit kapunk mentalitás az NB I-ben sikerre ítéltetett. Aligha lesznek kiesési gondjaik, dacára annak, hogy eléggé felemásra sikeredett számukra ez a szezonrajt – és úgy néz ki, hogy a tavalyi gólkirály, Hahn János is marad.

6. Újpest (8., +2, )

A nehézkes szezonkezdetet írhatjuk a sérülések és a nemzetközi szereplés számlájára, de biztosak lehetünk benne, hogy a liláknak nem lesznek kiesési gondjaik. Játékot tekintve mindenképp a jobbak közé tartoznak a mezőnyben, hosszabb távon eredményességet tekintve is kiegyenesednek majd.

7. Kisvárda (11., +4, )

Előzetesen nehéz volt belőni a Kisvárda erejét, mert bár játékosállományt tekintve nem gyengültek, de Supka Attila távozásával kérdéses volt, hogy a tavalyi defenzív, de eredményes stílust felváltva mire lesz képest a csapat Joao Janeiroval. Az eddig látottak alapján ugyanolyan eredményesek lehetnek, mint tavaly, és nem lesznek kiesési gondjaik.

8. MTK (4., -4, )

Az MTK-t viszont úgy tűnik, hogy túlbecsültük, esetükben eddig nem tűnik jó húzásnak az edzőváltás, Costantino kinevezésével ment az „MTK stílus” is a kukába, az újfajta szemlélet pedig egyelőre életidegennek tűnik. Defenzívebb játék, tucatlégiósok – ez már nem a régi MTK… Könnyen lehet, hogy inkább hátrafelé kell majd tekintgetniük idén.

9. DVSC (9., 0, )

A szezonrajtunk mindenképp várakozáson felüli, a három meccsen megszerzett öt pont bőven elfogadható, pláne az ellenfelek ismeretében. A játékunkkal sincs eddig különösebb gond, leszámítva a védekezést, azzal viszont komoly gond van idén is… Ha sikerülne stabilizálni a hátsó alakzatot (akár új játékos igazolásával), akkor biztosan nem lennének kiesési gondjaink, így viszont még egyelőre óvatosak vagyunk a folytatást tekintve – ne feledjük, két éve három győzelemmel kezdtük a szezont, és végül kiestünk…

10. Honvéd (5., -5, )

Úgy tűnik, hogy a Honvéd erejét is túlbecsültük – de lehet, hogy csak edzői szinten van probléma, Horváth Ferenc neve valahogy sehol sem garancia a sikerre. Pedig a keret többre hivatott, és van mostmár új stadion is. Alighanem szükség lesz egy edzőváltásra, hogy egyenesbe kerüljenek, kérdés, hogy ezt mikor lépik meg, mert ha későn, abból könnyen nagyobb baj lehet.

11. ZTE (10., -1, )

Egyelőre úgy tűnik, hogy a ZTE lehet a nagy vesztese ennek a szezonnak. Az előző két bajnokságban mindig sikerült tavasszal megtáltosodniuk (amihez mindkét esetben egy jó időben végrehajtott edzőváltásra volt szükség), valószínű, hogy erre idén is szükségük lesz, ha benn akarnak maradni. De alighanem egy edzőváltásra is.

12. Gyirmót (12., 0, )

Azt előzetesen is tudtuk, hogy a Gyirmótot nehéz lesz megverni, pláne a saját pályájukon, amit eddig bizonyítottak is, hiszen pontot csíptek az MTK és a Vidi ellen is. Bár kellemetlen ellenfél lesz minden csapat számára, a döntetlenekkel nem fognak tudni bennmaradni.