LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ezt most vegyétek komolyan, légyszi!

Kedves Loki-játékosok! Az Ajka elleni Magyar Kupa visszavágó sokkal fontosabb annál, mint amilyennek esetleg tűnhet. Nem csak azért lényeges a továbbjutás (és lehetőség szerint a győzelem), mert ezzel lehet megfogni a meccsre kilátogató szurkolókat. A találkozó jelentősége túlmutat azon is, hogy a fiatal vagy kevés lehetőséget kapó játékosaink most bizonyíthatnak. Ez az egész sokkal inkább arról szól, hogy a drukkereknek lehet-e még az idei szezonban reménykedni valami komolyabb sikerben.

Azt mi, szurkolók is látjuk tisztán, hogy a bajnoki szereplés kapcsán felesleges bármi nagy durranásban bizakodnunk. Pár csodálatos fellángolás mellé mindig jön a kijózanító pofon, ami kijelöli a helyünket a középszerűségben.

Lucas remek mémje a DVSC ambícióiról

A kupa viszont egy teljesen más téma. Itt mindig csak az adott párharc számít, és egy kupasiker teljesen új megvilágításba helyezheti az egész szezont. Már sokszor átélhettük azt, még ha lassan el is felejtjük, milyen érzés a döntőben a győztes gólt ünnepelni… Hasonlón katartikus, mint Zsóri ollózása, csak máshogyan az.

Ahhoz viszont, hogy egyáltalán ilyenekben gondolkozni lehessen, hozni kell először a kötelezőt. Az Ajka elleni visszavágó éppen ez a kategória: egy idegenben szerzett 3-2-es előnyt még komolyabb csapatok ellen is illik hazai pályán megtartani, mostani ellenfelünk viszont jóval alacsonyabb osztályban szerepel, mint mi. Ezzel egyáltalán nem őket akarom lebecsülni: az odavágón bizonyították, hogy nagyon szimpatikus, nyílt, helyenként egyenesen kreatív támadófocit játszanak. De ezt a meccset minden körülmények között hozni kell. Ez az első lépés. Majd ha ezt sikerült abszolválni, akkor lehet komolyabb célokról álmodozni. (Mondjuk arról, hogy nevesebb klubokat is búcsúztassunk.)

A várható kezdőcsapat. A mérkőzés 17 órakor kezdődik a Nagyerdei Stadionban, a belépés pedig ingyenes lesz!

Szóval adjatok bele mindent a Magyar Kupában! Ezzel az eggyel tudnátok ugyanis bebizonyítani a szurkolóitoknak, hogy legalább még egy kicsit komolyan veszitek őket.

Hajrá Loki!

Enderson