LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Bravúr lenne a pontszerzés

Legalábbis az előjelek ismeretében mindenképpen, hiszen a két csapat közelmúltbeli formáját és a tabellát látva kijelenthetjük, hogy ezúttal nem mi vagyunk az esélyesek a szombati Mezőkövesd elleni mérkőzésen. Így pedig ahogy mondani szokták, az esélytelenek nyugalmával játszhatunk majd, de ettől még vélhetően a pontszerzés igényével lépünk pályára.

Folytatva előző gondolatmenetemet, sajnos ezúttal nem vagyok bizakodó, dacára annak, hogy megszakadt a nyeretlenségi szériánk a Diósgyőr elleni keleti rangadó alkalmával, hiszen a Mezőkövesd mostanság igencsak jó formának örvend, amit hűen bizonyít a bajnokságban elfoglalt dobogós helye: kilenc fordulót követően a harmadik helyen állnak, ráadásul hatszor győzni tudtak. Az idei szezonban úgy fest, hogy valamit nagyon eltalált csapata összetételénél a korábban a Lokiban is megforduló Kuttor Attila. Ennek ékes bizonyítéka volt legutóbb gól nélküli döntetlenjük a listavezető székesfehérváriak ellen, de előtte legyőzték többek között az Újpestet idegenben és a Puskás Akadémiát is hazai pályán. Azonban ők sem tévedhetetlenek, amit jól mutat, hogy eddigi két buktájukat egyaránt hazai környezetben szenvedték el, hiszen az eddig eléggé szerényen muzsikáló Paks és a Budapest Honvéd ellen is Matyóföldön kapituláltak, így előttünk van a követendő példa és a recept, hogyan lehetne megállítani a tar mester tanítványait. Idegenben viszont eddig hibátlanok, ami több mint dicséretes tett a részükről.

Szemben a cívisekkel, akiknek már-már álomszerűen sikerült a rajtjuk, hiszen három győzelmet is bezsebeltek, de aztán jött a rémálomszerű folytatás, és zsinórban négy vereség következett, a pechesebb és a dühítőbb fajtából is, amelyet lezárt a múlt szombati nyögvenyelős „dióverés”. Azon a mérkőzésen csapatunk teljesítménye finoman szólva sem volt biztató és egyedül csak a három pont megszerzése, valamint annak körülményei (emberhátrány) voltak biztatóak. Ami viszont rossz hír, hogy Bódi mellett most három mérkőzésen az Ádám hiányában vezérré előlépő Varga Kevinre sem számíthatunk, de úgy hírlik, hogy Bódi visszatérésére hamarosan sor kerülhet, hiszen még októberben adott interjújában elmondta, hogy novemberben már szeretne csapata rendelkezésére állni. Az ő jelenlétére igencsak nagy szüksége lenne a csapatnak, hiszen kreatív játékosok hiányában nincs, aki forintos labdákat osztogatna a csatárainknak. Nem beszélve trükkös szögletrúgásairól, valamint életveszélyes szabadrúgásairól, amelyek nem egyszer meccseket döntöttek el.

Arra számítunk, hogy Herczeg András belenyúl a taktikába, és egycsatáros hadrendben küldi majd pályára a csapatot az óvatosság és a stabilitás jegyében. Az nagyjából kiderült, hogy a védelmünk gyengélkedése főként a középpályás védekezésünk minőségéből (kvázi nem létéből) akad, így nem lenne meglepő, hogy az egyik támadónkat beáldozná vezetőedzőnk Csősz miatt. Ezt az egy módosítást, no meg Varga Kevin hiánya miatt Trujic várható csapatba kerülését leszámítva különösebb meglepetésre nem számítunk a kezdőt illetően, így Kusnyír ismét kezdhet a védelem jobb oldalán, Kinyik pedig a kezdőben ragadhat Pávkovics kárára. Hogy elöl az Adeniji-Garba páros közül melyiket áldozza majd be a stáb, az függ a két játékos edzésen mutatott formájától, valamint az erőállapotuktól, mi most Garbát tippeljük a kezdőbe.

A két csapat legutóbbi kövesdi találkozóján a tavalyi kiírásban 2-2-es döntetlen született, akkor Könyves és Takács szállították a góljainkat. Idén viszont már egyikük sem a debrecenieket erősíti, hiszen Könyves Paksra, míg Takács a nyáron pont Mezőkövesdre tette át a székhelyét, így a nyurga támadó számára különösen fontos lesz ez a meccs és minden bizonnyal extra motivációval lépne pályára ellenünk – már ha pályára lépne, hiszen eddig csupán 40 perc jutott neki a bajnokságban. Kicsit rosszmájúan azt is mondhatnánk, hogy nem bánnánk, ha holnap ő kezdene ellenünk az egyébként jó képességű Zivzivadze helyett… Ezzel azonban nekünk nem szabad foglalkozni csak koncentráltan kell védekezni és gólt vagy gólokat szerezni.

A Mezőkövesd elleni mérkőzésünk az eddig megszokott időpontoktól eltérően fog kezdődni , hiszen 14:30-tól rendezik meg és az M4 Sport is élőben fogja közvetíteni.

HAJRÁ LOKI!