LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kinek hosszabb a kispadja?

Némileg szokatlan lehet a cím, de az előjelek ismeretében sajnos nagyon is helytálló, hiszen az egykor szebb napokat látott kisalföldi egylettel hasonló cipőben járunk, ugyanis mindkét gárdát sérülések és a koronavírus tizedeli, sőt mi több, a Loki elvesztette vezetőedzőjét, Kondás Elemért is az utóbb említett ok miatt. Így ezúttal tényleg az lehet a döntő, hogy kinek hosszabb a kispadja, vagy épp kinek lesz jobb taktikája.

Kezdjük az előjelekkel: a Loki habár nem túl meggyőző játékkal és gólzáporos győzelemmel, mint ahogy azt várták előzetesen a csapat fanatikusai, de bemasírozott a Magyar Kupa következő fordulójába, ugyanis a harmadosztályú BVSC ellen elég volt egy 2-0 arányú siker. Ezzel szemben a Csató Sándor edzette győriek a másodosztályú Soroksár vendégeként 3-2-es vereséget szenvedtek és búcsúzni kényszerültek a kupától. Ezt megelőzően mondjuk két hete játszottak élesben, hiszen a második helyezett Budaörs elleni mérkőzésüket a koronavírus járvány miatt elhalasztották a múlt hétvégén, így nem voltak igazán játékban. Ettől függetlenül igencsak meglepő, ha a tabellára tekintünk és a 18. pozícióban találjuk a győrieket, hiszen a játékoskeretük alapján talán többre lennének hivatottak, legalábbis ha a neveket nézzük (Lipták, Fejes, Priskin, Forró, stb). Ami a csapatunkat illeti, nagy küzdelem árán az egy pontot végül megszerezve tudtuk le a Nyíregyháza elleni keleti klasszikust és továbbra is vezetik a bajnokságot a fiúk, és nem is lehet más a cél az ETO ellen, hogy ez továbbra is így maradjon.

Az egyetlen bökkenőt a hadra fogható játékosok száma és állapota fogja jelenteni az Igor Bogdanovics és Dombi Tibor alkotta edzőpárosnak, akik sikeresen vették az első akadályt a héten a kupában. Éppen ezért ezúttal sem tudom biztosra megmondani, hogy a koronavírus kit került el a héten. Ez amolyan orosz rulett, nem tudhatod, hogy mi fog még történni. Ezért aztán nagy valószínűség szerint előtérbe kerülhetnek a fiatalok is (Pintér, Lakatos, Sármány) akik remélhetőleg tudnak majd bizonyítani a stábnak és a kilátogató szurkolóknak. Ez pedig akár döntő is lehet a mérkőzés kimenetele szempontjából, de nemrégiben a klubunk hivatalos honlapján nyilatkozó Igor szavaiból nem azt lehet leszűrni, hogy elégedett lenne majd egy nyögvenyelős döntetlennel.

Elárulom én sem lennék elégedett.. Pandémia ide vagy oda. Egy szó mint száz, folytatni kell a hazai sikerszériánkat és mindegy hogyan, de meg kell nyerni a vasárnap esti találkozónkat is. A 19 órakor kezdődő találkozó játékvezetője Oláh Gábor lesz, az M4+ pedig újfent közvetíti a meccsünket, elvégre miattuk kezdődik ilyen késői időben.

HAJRÁ LOKI!