LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Veretlen szériák egymás ellen

Loki-PMFC_nagyAz OTP Bank Liga 21. fordulójában lejátssza második tavaszi meccsét a Loki idehaza, az ellenfél ezúttal a kiváló formában lévő Pécs lesz. Legutóbbi hazai meccsünkön a Haladást sikerült két vállra fektetni, amennyiben pedig a PMFC-vel is meg tudjuk tenni ugyanezt, egy lépéssel újra közelebb kerülhetnénk a vágyott cél, a bajnoki cím felé. Az esélyek ezúttal is nekünk kedveznek, elbizakodottak ugyanakkor nem lehetnek a játékosok, mert az könynen vissza üthet. Újfent izgalmas meccsre van tehát kilátás, a továbbiakban megpróbáljuk kicsit kivesézni, mi vár arra, aki szombat délutánját a Lokira áldozza.

 

A hatodik fordulóban, Pécsett rendezett mérkőzésen a piros-feketék 2-1 arányban diadalmaskodtak a Loki felett (összefoglaló itt), márpedig ez rajtuk kívül ebben a szezonban csak a bajnoki címvédő ETO-nak sikerült, mindjárt két hétre a baranyai túra után. Azóta viszont tizenkét meccses veretlenségi szériát építettek Kondás mester fiai, és a bajnokság legfőbb esélyeseinek léptek elő. A Pécsnél a télen ilyen merész célokat nem tűzhettek maguk elé, hiszen Matyi Dezső előbb bejelentette, hogy nem fizeti tovább a csapat kiadásait, majd pár héttel később mégis megígérte a játékosoknak, hogy a tavaszt rendben be fogják tudni fejezni, és jövőre is első osztályú klub maradhat a Munkás. Ennek ellenére a csapat kiválóan szerepel tavasszal is, kilenc forduló óta már ők sem találtak legyőzőre, pedig fogadták a Vidit és ellátogattak Győrbe is ez idő alatt. Jelenleg a tabella ötödik helyét foglalják el, kerek tíz pontra lemaradva tőlünk, de mindössze három egységnyire a második helyezett fehérváriak mögött.

Szombaton remélhetőleg megszakad a jó sorozatuk, nézzük mit kell tudni a két csapat várható felállásáról:

pécs-loki

A több hete maródi Damahou, Nagy Zoltán, Mészáros hármashoz múlt héten csatlakozott sajnos Selim is, francia középpályásunk így biztosan kénytelen lesz kihagyni ezt a fordulót, de félő, hogy a soron következő rangadókon sem számíthat rá az edzői stáb. A helyére így Mihelic húzódik be várhatóan középre, a jobb szélre pedig visszakerül a tavasz elején jó formát mutató Bódi is. Más lényegi változás nem várható, bár hátul a Morozov-Máté páros nem biztos, hogy a legmegfelelőbb megoldás lesz egy Márkvárt-Kővári duó ellen. Elől vélhetően ismét a Kulcsár-Volas kettős kezd, nekik jelenleg nincs igazán komoly konkurenciájuk, hiszen Sidibe nincs jó formában, ezt bizonyította a tavasz eddigi meccsein, Seydi pedig semmivel sem hatékonyabb csatár, mint a mostani ellenfelünkhöz száműzött Pölöskey. Az egyetlen valós alternatíva Tisza lehetne, ő Bódihoz hasonlóan gólokkal és jó játékkal járult hozzá a Kupában és a Ligakupában aratott sikerekhez, viszont továbbra sincs száz százalékos állapotban, így kezdeni aligha fog, ellenben a bajnoki bemutatkozására jó esélyt látok, húsz-huszonöt percre be lehet majd cserélni, szükség esetén akár többre is. Idehaza megszoktuk már, hogy az ellenfelek a védekezést helyezik előtérbe, nem lesz ez máshogy a Pécs esetén sem valószínűleg, bár tőlük több átütőerőre számítok, mint pl. a Haladástól két hete. A középpályánkra ezúttal is nagy felelősség fog hárulni, a támadások szervezése mellett az ő dolguk lesz elsősorban megakadályozni a vendégek támadó alakzatát abban, hogy könnyedén lekontrázzanak minket, egy-egy eladott labda a pálya ezen részén pedig végzetes is lehet. Személy szerint arra számítok, hogy még az első félidőben meg fogjuk szerezni a vezetést, , ehhez azonban nem árt majd folyamatosan nyomnunk, ezzel jó esélyt adva arra, hogy a nem túl acélos pécsi védelem összehozzon egy hibát, amit kihasználhatunk. A múlt vasárnapi tötymörgés mindenesetre biztosan nem fog eredményre vezetni, de erre talán gondolnunk sem kell.

A Pécs gárdájánál sem számíthatunk sok meglepetésre, a keretük vékony, és a téli változások óta érthető módon még szűkebb lett. Ennek volt az eredménye, hogy Dibusszal már múlt héten letudtuk a tavaszi találkát, de az őszi meccs óta Uzoma és Grumics is távozott. Elől így vagy Peric, vagy Pölöskey kezd majd, bár utóbbi esetében felmerül a kérdés, hogy kölcsönjátékosunkként szerepelhet-e egyáltalán ellenünk. A pécsiek honlapja mindenesetre a várható kezdőbe jelölte Pölőt, így én is így tettem. Az ő semlegesítése aligha lehet gond a Morozov-Máté párosnak, hiszen az ilyen típusú csatárokkal szemben jól tudják alkalmazni erősségeiket, az igazi gondot az ék mögött elhelyezkedő Kővári-Márkvárt-Koller-Szatmári négyes okozhatja majd, az ő gyorsaságuk és kreativitásuk már kevésbé fog ízleni védőinknek. Hátul az odavágóhoz képest nem várható változás, a kapuban ismét Gőczével kell majd szembe néznünk, a jobb oldalon pedig Bódi összefuthat majd régi ismerősünkkel, Mohl Dáviddal is.

A mai mérkőzés nem csak az újabb három pont miatt lesz kiemelten fontos, hiszen jövőhéten a jelenleg második Vidihez látogatunk, utána pedig a harmadik ETO-t fogadjuk az Oláh Gábor utcai stadion -vélhetően- utolsó rangadóján. Jó lenne ennek a két fordulónak a lehető legnagyobb pontelőnnyel nekivágni, és egy PMFC elleni sikerrel jókora adag nyomást vennénk le a vállunkról, egyszersmind raknánk leendő ellenfeleinkre. A szombati találkozó egyébként délután kettőkor veszi kezdetét, ezúttal az M1 lesz a közvetítő tv csatorna.

Hajrá LOKI!!!

(a kép forrása: dvsc.hu)