LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Az őszi szezon legnagyobb potyagóljai – Lubos Ilizi-díj

A bajnokság ugyan még pihen február végéig, mi azonban a szünetben is folytatjuk Görbe Tükör sorozatunkat, méghozzá az őszi szezon értékelésével. A mostani hetekben pár kategóriánkban az összes, eddigi fordulót illetően győztest választunk. Ezúttal egy újabb érdekes területtel foglalkozunk, a potyagólokkal, melyekből ritkán látható „mennyiségű és minőségű” jött össze az elmúlt hónapokban. Jelen állás szerint ez lesz az utolsó válogatás az őszi szezon kapcsán, de ha felmerül még valamelyik kategória kapcsán az igény a félév végi díjátadóra, akkor lehet szó folytatásról.

görbetükörúj

Túl sok gondolatot nem szeretnék hozzáfűzni ehhez a videóhoz, a látottak önmagukért beszélnek. Azt talán azért érdemes lehet kiemelni, hogy a Vidi és Fradi kettős kapusposzton is kiemelkedik a mezőnyből: ezeknél a csapatoknál megbízható teljesítményt nyújtottak a hálóőrök. A válogatott egykori meghatározó tagja, Király Gabi, illetve az Újpest új igazolása, Pajovic egyaránt háromszor szerepelnek a listán, ami nem túlzottan fényes mutató. A fővárosi csapatok többségénél hiányzik a stabilitás a kapuban: az Újpest mellett a Vasas és a Honvéd részéről is „aktív” a részvétel a válogatásban. Ami minket illet, Nagy Sanyi ikonikus hibája óta szinte hibátlanul teljesít, így szerencsére nem ő került a főszerepbe a videóban, igaz, a Mezőkövesd elleni dupla baki előkelő helyre repítette a rangsorban.

A jelenség bennem azt az érzést keltette, hogy az idei szezon magasabb gólátlaga talán nem csak a hatékonyabb támadójátéknak köszönhető, hanem a váratlan és érthetetlen, ráadásul meglepően gyakori potyagóloknak is. Most pedig a felvezetés után következzenek az utó-szilveszteri jelenetek!