LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Mérkőzés felvezető: DVSC – Skonto

lokiskontoliveA mai napon rendezik az Európa Liga második selejtezőkörének visszavágóját, a Loki a SKonto Rigát fogadja kora délután, egész pontosan 17 órától. Élő közvetítéssel ugyan nem jelentkezünk ma, mivel a Duna World végül adja a mérkőzést, viszont élő mérkőzés felvezető ezúttal is lesz, 16 óráig várunk titeket friss infókkal, képekkel, videókkal, nyilatkozatokkal! Természetesen várjuk az észrevételeiteket, kérdéseiteket, véleményeiteket is a kommentek közt.

 

A cikk folyamatosan frissül a mérkőzést megelőző információkkal, képekkel. Frissíts!

16:00 Élő mérkőzés felvezetőnk ezzel véget ért, indulás a meccsre, hajrá Loki!

15:55 És hogy az ellenfél soraiból kitől kell legjobban tartanunk? Hát attól az Arturs Karasauskstól, aki egy hete kétszer is bolondot csinált a védelmünkből. A fiatal, 23 éves támadó jó felépítésű, gyors, emellett láthattuk, hogy rendkívül jó százalékban értékesíti a helyzeteit, úgyhogy ha van valaki, akire nagyon oda kell figyelnünk, akkor az bizony ő.

15:50 Kitől várjuk ma a gólt? Ez is rendszeresen visszatérő kérdésünk. Ibrahima Sidibének nem nagyon ment az elmúlt hetekben, és Balogh Norbit is elkerülik mostanság a gólok. Geoffrey Castillion viszont jól mutatkozott be mind az EL, mind a bajnoki meccsén. Tisza Tibor pedig mindkét legutóbbi találkozóján betalált, amikor pályára lépett. Kulcsár Tamást pedig látványosan mellőzi a stáb az elmúlt hetekben, ő vélhetően távozik, így ma sem lép majd pályára.

15:45 A Rosenborg – KR összecsapást egyébként ma 19 órától rendezik Trondheimben, vélhetően küldött megfigyelőt a DVSC arra a mérkőzésre.

15:40 Ismét bővült az a térkép, melyen azt jelezzük, mely országokban járt már a Loki nemzetközi tétmeccsen Európa szerte, és azon belül is mely csapatokkal találkozott. A következő körben csak akkor tudunk ismét bővíteni, ha az izlandi KR-el játszunk, hiszen Norvégiában már jártunk két éve.

15:35 Sűrű egyébként a Loki programja, nyolc nap alatt három tétmérkőzés várhat a csapatra, igaz mindegyik hazai pályán. A mai mérkőzést követően vasárnap a Puskás Akadémiát fogadjuk bajnokin, ha pedig ma továbbjutunk, akkor az EL harmadik körében jövő hét csütörtökön itthon kezdjük a párharcot. Aztán vasárnap ismét bajnoki, Kispestre látogatunk.

15:30 Csibu jelenti a Campusról: Eddig közel 300 belépőjegyet váltottak a fesztiválozók, úgyhogy azért olyan nagyon sokan nem választják délutáni programnak a futballmeccset.

15:25 A Skonto is játszott a hétvégén tétmeccset, igaz nem bajnoki mérkőzést, hanem kupameccset. A másodosztályú JDFS Alberts otthonában győztek 4-0-ra. A vendégcsapat egyébként továbbra is gondokkal küzd a védelemben, a két hete súlyosan megsérülő Smirnovs mellett még egy másik bekkjük sem bevethető, és hiába igazoltak a napokban egy jó nevű skót futballistát, Garry Kennethet, ő nem játszhat ma, mivel nem nevezték erre a körre. A lettek egyébként Tisza Tibortól tartanak, aki ellenük, és a hétvégén is betalált. Kalandos úton érkeztek meg egyébként Magyarországra, hiszen Rigából először Varsóba repültek, majd onnan Budapestre, végül a fővárosból busszal érkeztek Debrecenbe.

15:20 A hétvégi Békéscsaba elleni meccsről élő rádiós közvetítéssel jelentkezett a LokiBlog, és a nagy sikerre való tekintettel szeretnénk ezt folytatni minden olyan összecsapásunkról, melyet nem közvetít a televízió. Következő állomás: vasárnap 18 óra, DVSC – Pudkás Akadémia, melyről szintén élőben tudósítunk majd! Emellett próbálunk a jövőben is minden hazai, valamint amikor lehetőségünk adja, az idegenbeli mérkőzéseinkről is hasonló formában beszámolni, ha nem közvetít a TV. Egyébként érdemes megtekinteni a vasárnapi meccs összefoglalóját, csibu kommentálásával alávágva!

15:15 Úgy volt, hogy nem közvetíti élőben a televízió a mai mérkőzést, és majd csak felvételről adja le az M4 Sport, azonban vélhetően a rengeteg szurkoló felháborodásának, és reklamálásának köszönhetően végül élőben sugározzák majd a Duna World csatornán, 16.50-től.

15:10 Kemény dió várhat a Lokira továbbjutás esetén: A norvég Rosenborg vagy az izlandi KR ReykjavíkAnnak a párharcnak az első felvonását a norvég gárda nyerte meg 1-0-ra idegenben, tehát jó eséllyel ők jutnak tovább abból a párharcból.

https://civisvaros.files.wordpress.com/2015/07/rosenborg_trondheim_logo.pngA Rosenborgot senkinek nem kell bemutatni, a 2000-es évek mintaklubja volt, hiszen rendszeres résztvevője volt a BL csoportkörének. Az elmúlt évek azonban nem róluk szóltak, utoljára csak 2010-ben voltak bajnokok. Viszont úgy tűnik, idén újra erőre kaphatnak, a már zajló norvég pontvadászatot 16 forduló után öt ponttal vezetik, megelőzve a Stabaeket. És számunkra is ismerős lehet a norvég futball, 2013-ban például szintén az éppen listavezető Strömsgodsettel futottunk össze, és annak csúnya vége lett… Az idegenbeli 2-2 után „hazai pályán” (Nyíregyházán) 3-0-s vereséget szenvedtünk, és búcsúzni kényszerültünk.

15:00 Másik közkedvelt kérdésünk: mikor szerezzük az első gólt?

14:45 A jegyek egyébként nagyon jól fogynak, elővételben már közel 7000 tikett gazdára talált. Kedvező hatással volt az emberekre az ultrák visszatérése, az olcsónak számító jegyárak, illetve a Loki mondhatni jó szereplése is. És ne feledjük, még a Campus fesztiválon lévő érdeklődők is rendkívül olcsó, 300 ft-os áron nézhetik meg a mérkőzést, ami további 1000-1500 szurkolót jelenthet majd. Egyszóval: közel egy év után újra sok néző, és jó hangulat lesz a Nagyerdei Stadionban!

14:40 Lássuk, hogy a bukmékereknél ki az esélyesebb. Ezúttal is a hazai, valamint két külföldi fogadóiroda oddsait vizsgáltuk, eszerint mindhárom sportfogadó oldalnál egyetértenek abban, hogy a Loki toronymagas esélyes ma.

DVSC – Skonto, Háromesélyes fogadás, oddsok

1.50 / 3.95 / 5.25

1.42 / 4.33 / 6.25

1.50 / 4.33 / 6.00

14:30 A mérkőzést orosz játékvezető, név szerint Vitalij Meshkov vezeti majd. A 27 éves bíró 2012 óta tagja a FIFA-keretnek, de eddig túl sok európai kupameccsen nem dolgozott. Négyszer vezethetett az Európa-liga selejtezőiben, legutóbb egy évvel ezelőtt a Rijeka-Vikingur (4-0) találkozón fújta a sípot a 3. körben. A két asszisztens Anton Averjanov és Igor Demesko lesz.

14:15 Szokásos kérdésünk: mit vártok a mai összecsapástól?

14:10 Ha valaki esetleg hezitált volna ezidáig, hogy kilátogasson-e a mai mérkőzésre, az mostantól ne tegye! A debreceni B-közép ugyanis a mai meccsen visszatér a lelátóra! A napokban több közleményt is közzé tettek a debreceni szervezett szurkolói csoportok, és hosszak huzavona után (a rendőrség és a klub között fennálló konfliktus miatt) végül úgy döntöttek, hogy legyen bármi, ma ott lesznek a stadionban. Alább a végleges közleményük olvasható ezzel kapcsolatban.

„Tisztelt Szurkolótársaink!

Az elmúlt napokban megtapasztalt jegyvásárlási mizéria is rávilágít arra, hogy milyen állapotok uralkodnak ma a hazai labdarúgásban. Másokkal ellentétben, mi tartottuk magunkat ahhoz, amit korábban kijelentettünk. Be kell látni, hogy amikor óráról-órára jelennek meg különböző információk a meccslátogatással kapcsolatban, nekünk is nehéz mindenre megfelelő módon reagálni. Ennek ellenére az a döntés született, hogy a debreceni csoportok RÉSZT VESZNEK a holnapi mérkőzésen és aktívan fogják buzdítani szeretett csapatukat.

Megkérünk mindenkit, hogy a holnapi rendezvény előtt gyülekezzünk a Hódosnál, majd 30 perccel a mérkőzés előtt vonuljunk át együtt a stadionhoz! Ami még fontos, hogy mindenki egységesen FEHÉR pólóban jelenjen meg!

Mivel a rendőrség minden eszközzel megpróbálta ellehetetleníteni, hogy végre hangulattal és szurkolókkal teljen meg a Nagyerdei Stadion, ezért figyeljünk oda és ne üljünk fel semmilyen provokációnak!

A 12. játékos újra a pályára lép! A szurkoló nem bűnöző!”


14:00 Mészáros Norbert
tegnap nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a Skonto elleni találkozóról.

„Ha visszagondolok a rigai párharcunkra, azt kell mondanom, a kettő kettő sem számít rossz eredménynek, de egyértelműen közelebb álltunk a győzelemhez, elsősorban a második félidőben mutatott játékunk alapján. A hazai csapat kontrákra rendezkedett be, és bár kevésszer jutott el a kapunkig, a lehetőségeit jó hatékonysággal használta ki. Az első gól előtt például Arturs Karasausks nemcsak a megfelelő ütemben indult meg, de nagyon jó ütemben is tolta meg mellettem a labdát, így esélyem sem volt a közbelépésre. Az biztos, hogy a visszavágón erre jobban kell figyelnünk, nem engedhetjük meg, hogy a vendégek ennyire szabadon lódulhassanak meg, ha a helyzet azt kívánja, taktikai szabálytalansággal kell megállítani őket. A skontónak a továbbjutáshoz gólt kell szereznie, ezért elképzelhető, hogy támadóbb felfogásban játszik, mint az első találkozón, de az sincs kizárva, hogy a biztonságra helyezi a hangsúlyt, és kontrákból próbál eredményes lenni. Egy biztos, nem mehetünk ki annak tudatában a pályára, hogy nekünk a nulla nulla is megfelelő eredmény, úgy kell futballoznunk, ahogy tettük Rigában a második félidőben, és akkor ott leszünk a sorozat következő körében.”

13:50 Új igazolásunk, Geoffrey Castillion is a hivatalos honlapnak nyilatkozott.

Számomra emlékezetesre sikerült a múlt heti El-selejtező, hiszen tétmérkőzésen először játszhattam a DVSC színeiben. Ráadásul ez volt pályafutásom első meccse a nemzetközi porondon. Külön öröm, hogy góllal sikerült debütálnom – fogalmazott a holland támadó. – Nagyon fontosnak tartom, hogy egyenlíteni tudtunk a Skonto otthonában, mivel így nem kerültünk hátrányba, ráadásul az idegenben lőtt két gól sokat számíthat. Résen kell lennünk, mert a Skontónak van egy nagyon gyors csatára, aki a kontráknál nagyon hasznosan játszik, veszélyes tud lenni. Emellett jó képességű középpályásaik is vannak, de a védelmüket is nehéz feltörni. Ennek ellenére azt gondolom, jobb csapat vagyunk, ezt a visszavágón be kell bizonyítanunk azzal, hogy továbbjutunk. A lényeg, hogy koncentráljunk a saját játékunkra. Ha fejben nem hagyunk ki, akkor meglesz a várt siker.

Castillion_k„Számomra emlékezetesre sikerült a múlt heti El-selejtező, hiszen tétmérkőzésen először játszhattam a DVSC színeiben. Ráadásul ez volt pályafutásom első meccse a nemzetközi porondon. Külön öröm, hogy góllal sikerült debütálnom. Nagyon fontosnak tartom, hogy egyenlíteni tudtunk a Skonto otthonában, mivel így nem kerültünk hátrányba, ráadásul az idegenben lőtt két gól sokat számíthat. Résen kell lennünk, mert a Skontónak van egy nagyon gyors csatára, aki a kontráknál nagyon hasznosan játszik, veszélyes tud lenni. Emellett jó képességű középpályásaik is vannak, de a védelmüket is nehéz feltörni. Ennek ellenére azt gondolom, jobb csapat vagyunk, ezt a visszavágón be kell bizonyítanunk azzal, hogy továbbjutunk. A lényeg, hogy koncentráljunk a saját játékunkra. Ha fejben nem hagyunk ki, akkor meglesz a várt siker.”

13:45 Szemezgessünk további nyilatkozatok közül. Balogh Norbert a dvsc.hu-nak nyilatkozott.

Balogh_Norbert_k„Életemben nem volt még ilyen fontos hetem, mint a most következő! Most tényleg igaz a mondás: megmutathatom, hogy mire vagyok képes. Egy évvel ezelőtt még a lelátóról figyeltem a nagycsapatot, most meg a keret tagjaként készülök nemzetközi kupameccsre – remélem, meccsekre -, hazai bajnokira. Örömhírként olvastam, hogy a szervezett szurkolók is visszatérnek a stadionba. Ők a lelátón, én a pályán fejezhetem ki, ahogy a rigmus tartalmazza – ez Debrecen! Kérem, sokan buzdítsanak bennünket, mert engem és a játékostársaimat motiválja, ha sok szurkoló hallatja a hangját a Nagyerdei Stadionban.”

13:35 Ha már Korhut Misi nyilatkozatában szóba hozta az időjárást, lássuk mi vár ránk ma: semmi jó… Bár kinek mi a jó. Megázni nem fogunk, az biztos. (forrás: idokep.hu)

13:30 Ezzel szemben sokkal inkább valószínű a hivatalos honlapon, valamint a nálunk feltüntetett várható kezdőcsapat.


13:25
Így fest a Nemzeti Sport által várt kezdőcsapatunk.

13:20 Korhut Mihály a Nemzeti Sport mai hasábjában nyilatkozott a délutáni mérkőzésről. A teljes interjú elolvasható a mai lapszámban, amelyben szót ejtett védőnk a békéscsabai sikerről is.

„A két gól nagy dolog, ennek ellenére meg kell izzadni a sikerért. S nem csak azért, mert harminchét fokot jeleztek az időjósok csütörtök délutánra, hanem mert jól kontrázó, hajtós csapat az ellenfél. Amúgy kezdjük megszokni a meleget, hiszen Békéscsabán is alaposan befűtöttek, no és a montenegrói negyvenfokos melegben sem fáztunk az első Európa Liga selejtező mérkőzésen. Remélem, sok feszitválozó is bejön az arénába és szurkol a továbbjutásunkért. Ha teljesülnek a vágyaink, jöhet az újabb bajnoki diadal, aztán jövő csütörtökön jó eredmény a következő nemzetközi meccsünkön. Nyolc nap alatt három győzelmet szeretnénk szerezni!” (Nemzeti Sport)

13:15 Tegnap mindkét együttes a Nagyerdei Stadionban edzett, a tréningről készült fotók itt tekinthetők meg.

13:05 Szerkesztő stábunk pedig közösen tekintette meg a múlt heti összecsapást, így a félidőben, és a meccs után is kifejtettük véleményünket a találkozóról.


13:00 Egy hete történt:
Rigában 2-2-re végzett a két csapat, Tisza korai góljával vezetett a Loki, majd Karasausks kétszer is kihasználta védelmi megingásainkat, de a csattanót Castillion szolgáltatta, aki első tétmérkőzésén 25 másodperccel beállása után egyenlíteni tudott, és beállította a 2-2-es végeredményt.


12:50
A Skonto vezetőedzőjének, Tamaz Pertiának tetszik a Nagyerdei Stadion.

„Nagyon szép a stadion, igazán tetszik. Már csak az kell, hogy egy jó meccs legyen benne holnap. Örülnék, ha telt ház lenne, mert jó hangulatban könnyebb futballozni. Az ellenféllel egy hete megismerkedtünk, így már tudjuk, mire számíthatunk. Van néhány elképzelésünk, amit ki akarunk próbálni. Az időjárás olyan, amilyen. Nekem nem okoz gondot, mert Grúziából származom, és ott még melegebb van, de vannak játékosok, akik ehhez nincsenek hozzászokva, és emiatt biztos nem lesz könnyű nekik. Remélem, ettől még mindenki ki tudja adni magából a maximumot. A DVSC-t erősebb csapatnak tartjuk, más az itteni bajnokság színvonala is, mint nálunk. Ami Rigában volt, elmúlt, a holnapi teljesen más meccs lesz. Nekünk támadnunk kell, amúgy is az agresszív foci a jellemző ránk, de ellenfelünkre is, így biztos vagyok benne, a labdarúgást szerető emberek jó meccset látnak majd.” (dvsc.hu)

12:45 Tegnap mindkét vezetőedző sajtótájékoztatót tartott a Nagyerdei Stadionban. Lássuk előbb Kondás Elemér nyilatkozatát, aki szerint támadni fogunk.

„Jó eredményt értünk el Rigában, viszont ez nem jelent semmit. Minden meccs magában hordozza a veszélyt. Ellenfelünk remekül kontrázik, vélhetően most sem lesz másképpen. Veszélyesek tudnak lenni a támadásaik, úgyhogy erre mindenképpen figyelni kell. Mi azonban hazai pályán arra törekszünk, hogy megnyerjük a találkozót, mert tovább akarunk jutni ebből a párharcból. Hazai pályán támadni fogunk, viszont észnél kell lenni a védekezésnél is. Nem örülök a korai kezdésnek, az élettani folyamtok ilyenkor másképpen mutatkoznak, viszont nekünk ehhez kell most alkalmazkodni. Eltiltottunk nincs, és a sérültek is felépültek, csak a műtéten átesett Nenad Novakovicsra és Ludánszki Bencére nem számíthatunk.” (dvsc.hu)

12:35 A mérkőzés beharangozójában Redboy arról ír, hogy illetve továbbjutni. Egyetértünk, sőt, kötelező!

12:30 A mai mérkőzés felvezetőnk 16 óráig tart, addig folyamatosan jövünk a mérkőzéshez kapcsolódó infókkal, képekkel! Jöhetnek az észrevételek is a kommentek közt!