LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Abból főzünk, amink van

Elérkeztünk a szezonkezdethez, szombaton rajtol az OTP Bank Liga 2017-2018-as idénye Jelen, elsősorban objektív jellegű cikkünkben felsoroljuk azon játékosainkat, akikkel a szakmai stáb számolhat. Alapvető paramétereket, úgy mint életkort, előző csapatot, korábbi tapasztalatot, és a csapatban várhatóan betöltött státuszt fogjuk vizsgálni. Hangsúlyozzuk, ebben a felsorolásban minden olyan játékos szerepet kap, aki jelenleg a DVSC keretéhez tartozik, aki a nyári felkészülési időszakban pályára lépett, egyszóval azon játékosok, akik bármikor bevethetők éles meccsen is. Augusztus végéig még változhatnak a dolgok, és vélhetően fognak is, így véglegesnek semmiképp nem tekinthető a felsorolásunk.

dvsckeret

A játékosok fényképe melletti betűk jelentése:

S – saját nevelés
L – légiós

A várható státusznál szereplő kulcsszavak jelentése:

kezdő – alapembernek számító, többnyire a kezdőcsapatban szerepet kapó játékos
csere – nem mindig kezdő, de a meccskeretbe általában bekerülő játékos
tartalék – a kezdőben számításba nem vett, a meccskeretbe elvétve bekerülő játékos
UP – az utánpótlás csapatokban számításba vett játékos
távozó – vélhetően még ezen a nyáron kölcsönbe, vagy végleg távozó játékos

A 2017-2018-as szezonban bevethető játékosok:

Kapusok

nagy_sandorNagy Sándor
Kor:
31 éves
Előző csapata: Gyirmót (NB I)
Várható státusz: csere
Tapasztalat: Korábban az ukrán első és másodosztály között ingázó Ungvár kapusa volt, majd védett Romániában az FC Bihorban, mígnem 2016 telén a Honvéd szerződtette. Kispesten egy év alatt mindössze egy tétmeccsen védett, idén januárban szerződtette a szintén élvonalbeli Gyirmót, ahol összesen tíz tétmeccsen állhatott a kapuban, ezeken a találkozókon 15 gólt kapott. 2013 nyarán már tesztelte őt a DVSC.

novota_janosNovota János
Kor:
33 éves
Előző csapata: Rapid Wien (osztrák)
Várható státusz: kezdő
Tapasztalat: A rutinos hálóőr számos szlovák csapatban megfordult, míg végül egy rövid görög kitérő után a Dunaszerdahelytől szerződtette őt az osztrák Rapid Wien 2011-ben. A Bundesligában szereplő csapatnál hat évig légióskodott, ez idő alatt 95 bajnokin védte a zöld-fehérek kapuját. Négyszeres szlovák válogatottnak is vallhatja magát. Az utóbbi időben többször is sérülések hátráltatták, komoly vállműtéten is átesett, utoljára 2016 augusztusában játszott tétmeccsen. Érdekesség, hogy őt is tesztelte már korábban a DVSC, méghozzá 2010-ben, ám akkor végül Malinauskas leigazolása mellett döntött a stáb…

kovacs_peterKovács Péter
Kor:
17 éves
Előző csapata: saját nevelés
Várható státusz: UP
Tapasztalat: A DVSC saját nevelésű fiatal tehetsége többszörös utánpótlás válogatottnak mondhatja magát, többször készült már a felnőtt kerettel, télen elutazhatott a csapattal a portugáliai edzőtáborba is. Idáig többnyire a DVSC utánpótlás csapataiban védett, idén 23-szor védte az U17-es csapat kapuját, hétszer pedig az NB III-as DVSC-DEAC cserepadjára is leülhetett, felnőtt rutinja tehát még nincs.

szabados_istvanSzabados István
Kor:
19 éves
Előző csapata: saját nevelés
Várható státusz: tartalék/UP
Tapasztalat: Kovács Péterhez hasonlóan fiatal, saját nevelésű hálóőr, viszont ő már kiöregedett a DVSC utánpótlás csapataiból. A 2015-2016-os szezonban többnyire az U19-es csapatban szerepelt, a mögöttünk hagyott szezonban pedig 11 alkalommal védte a DVSC-DEAC kapuját az NB III-ban, további 17-szer pedig a cserepadon foglalt helyet.

Védők

baloghkBalogh Krisztián
Kor: 20 éves
Előző csapata: Balmazújváros (kölcsön, NB II)
Várható státusz: távozó
Tapasztalat: A DVSC utánpótlás csapataiban nevelkedett, az előző szezont az NB II-es Balmazújvárosnál töltötte, de nem sokat játszott a feljutó helyen végző csapatnál, csupán öt mérkőzésen kapott szerepet, és a cserepadra is csak 12-szer ülhetett le. Aligha fog idén komoly szerepet kapni, nem kizárt, hogy ismét kölcsönbe kerül a több játéklehetőség reményében.

barnaBarna Szabolcs
Kor:
21 éves
Előző csapata: saját nevelés
Várható státusz: csere
Tapasztalat: Végigjárta a szamárlétrát a Loki utánpótlás csapataiban, az elmúlt években pedig már többnyire a felnőtt kerethez tartozott. Az azóta már megszűnt Ligakupában többször is pályára lépett a felnőtt csapatban, az NB I-es debütálásra azonban sokáig kellett várnia, az előző szezonban a Diósgyőr ellen kapott négy percet. Az elmúlt szezon őszét egyébként Nyíregyházán töltötte, az NB II-ben azonban csak ötször lépett pályára. Az NB III-ban 15-ször lépett pályára a DVSC-DEAC-ban, ám az elmondások alapján többnyire nem a posztján szerepeltették őt.

benyei_balazsBényei Balázs
Kor:
27 éves
Előző csapata: Békéscsaba (NB II)
Várható státusz: kezdő/csere
Tapasztalat: Három szezont húzott le Békéscsabán, ahol végig alapember volt, ebből egy évet az NB I-ben játszott. Korábban a Loki utánpótlásában, és a Létavértesben is futballozott, de a felnőtt csapatnál soha nem kapott lehetőséget. Idén nyáron visszatért nevelőegyesületéhez, és nem kizárt, hogy komoly szerep hárul majd rá.

kinyikKinyik Ákos
Kor:
24 éves
Előző csapata: Budaörs (kölcsön, NB II)
Várható státusz: kezdő/csere
Tapasztalat: Az előző szezont végigjátszotta Budaörsön az NB II-ben, visszatérve pedig könnyen a kezdőben találhatja magát, az edzőmeccsek alapján komoly szerep hárulhat rá. Nincs még élvonalbeli mérkőzése, így nagy talány, hogy erőssége lesz-e a csapatnak.

kutiKuti Krisztián
Kor:
24 éves
Előző csapata: Cigánd (kölcsön, NB II)
Várható státusz: kezdő/csere
Tapasztalat: Tavaly mutatkozott be az NB I-ben, amikor Herczeg András ideiglenesen beugrott Kondás Elemér távozása után, második meccsén rögtön győztes gólt szerzett. Eleinte Leonel Pontesnél is alapembernek számított, de a rosszul sikerült Videoton elleni meccs után parkolópályára került, télen pedig kölcsönadtuk őt az NB II-es Cigándnak. A borsodi csapatnál többnyire a középpályán játszott, most viszont Debrecenbe visszatérve ő és Bényei harcolnak majd meg a jobbhátvéd pozícióért, valószínűleg ő indul majd előnnyel Herczegnél.

meszarosMészáros Norbert
Kor:
36 éves
Előző csapata: Energie Cottbus (német, Bundesliga 2)
Várható státusz: kezdő
Tapasztalat: Ő a rangidős a csapatban, 2005 óta a DVSC játékosa. Annak idején még szélső támadó volt, Miroslav Beránek faragott belőle belső védőt. Kilenc alkalommal a magyar válogatott mezét is viselhette. Viszont jócskán benne van már a korban, idén már a 37-et tölti, így hosszú távon már nem lehet vele számolni.

nagyzoliNagy Zoltán
Kor: 31 éves
Előző csapta: saját nevelés
Várható státusz: tartalék
Tapasztalat: 2004 óta tagja a DVSC felnőtt keretének, az eltelt időszakban rövid kölcsönjátékokat leszámítva folyamatosan a DVSC keretéhez tartozott. A kezdőbe a veretlen, 2011-2012-es szezonban robbant be, akkor egyénileg is nagyon jó szezont zárt. Akkori teljesítményét viszont nem képes azóta megismételni, az elmúlt években többször sérülések is hátráltatták. Az elmúlt két szezonban összesen tíz NB I-es mérkőzésen lépett pályára a DVSC-ben. Mivel már ő is benne van a korban, így nem nagyon lehet rá építeni a védelmünk jobb oldalát.

szatmariSzatmári Csaba
Kor: 23 éves
Előző csapta: saját nevelés
Várható státusz: kezdő
Tapasztalat: Évek óta a felnőtt csapat tagja, viszont az áttörést az előző szezon hozta meg a számára: 16-szor lépett pályára az NB I-ben, tavasszal többnyire már kezdőként. Az utolsó bajnoki fordulóban pedig első élvonalbeli gólját is megszerezte. Korábban elvétve játszott csak, így sokáig kérdéses volt, hogy lesz-e belőle használható játékos, mostanra viszont elmondható, hogy korrekt játékos lett belőle.

szilvasiSzilvási Péter
Kor: 22 éves
Előző csapata: Mezőkövesd (kölcsön, NB II)
Várható státusz: csere
Tapasztalat: A Honvéd akadémiáján nevelkedő korábbi korosztályos válogatott védő három szezont húzott le Németországban a Fürthnél, mígnem két éve leigazolta őt a DVSC. Az U21-es válogatottnak a csapatkapitánya volt, nálunk viszont soha nem kapott lehetőséget Kondás Elemér regnálása alatt, csupán kupameccsek jutottak neki. Az NB I-ben végül Pontesnél mutatkozott be tavaly a Paks ellen. Mindmáig ez az egyetlen élvonalbeli meccse, miközben rengeteg sérülés gyötörte őt az elmúlt időszakban.

volgyiVölgyi Dániel
Kor: 30 éves
Előző csapata: Gyirmót (NB I)
Várható státusz: tartalék/távozó
Tapasztalat: Az ő esetében nehéz objektíven értékelni a helyzetét. Abszolút rutinos játékos, győri időszakában a liga egyik legjobb baloldali védője volt. Az utóbbi években viszont meglehetősen elhagyta magát, már Gyirmóton sem brillírozott, amióta pedig Debrecenbe került, nem sok hasznát vettük. Gondok vannak a fizikális állapotával, de még inkább a hozzáállásával. Ebbe a közegbe nem egészséges egy ilyen bomlasztó személyiséget alkalmazni, így ha rajtam múlna, elzavarnám, amíg csak lehet. Herczeg András is vélhetően inkább számol Barnával és Ferenczivel a posztján.

Középpályások

berdo_peterBerdó Péter
Kor: 24 éves
Előző csapata: Szolnok (kölcsön, NB II)
Várható státusz: tartalék/távozó
Tapasztalat: Az előző szezont végigjátszotta Szolnokon, viszont 24 éves, és még nincs élvonalbeli mérkőzése. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy belássuk: ő már aligha lesz NB I-es játékos. Legalábbis a DVSC-nél. Nem lenne meglepő, ha távozna még a nyár folyamán.

csőszCsősz Richárd
Kor:
20 éves
Előző csapata: saját nevelés
Várható státusz: tartalék/távozó
Tapasztalat: NB I-es bajnokin még nem játszott, viszont az NB III-as csapatban rendre pályára lépett. Tehetséges játékosnak tartják, de 20 évesen még semmi komoly tapasztalata nincs, ráadásul ha minden igaz még nem rendelkezik profi szerződéssel sem.

djelmicOgnjen Djelmic
Kor: 28 éves
Előző csapata: Zeljeznicar (bosnyák)
Várható státusz: tartalék/távozó
Tapasztalat: Másfél éve szerződtettük őt, és rögtön az érkezése után komoly orvosi problémái akadtak, a szíve miatt hetekig nem játszhatott, és azóta is látványosan nem bír kilencven percet. A télen a nemkívánatos játékosok listájára került, hosszú távú szerződése miatt viszont nem lehetett őt elküldeni, így a tavaszt a DVSC-DEAC-nál töltötte. Nyáron visszakerült az első kerethez, és több felkészülési meccsen is pályára lépett. Teljesítménye finoman szólva sem volt meggyőző, és mivel légiósnak számít, nem lepne meg, ha nem számolnánk vele az első keretnél.

ferencziFerenczi János
Kor: 26 éves
Előző csapata: saját nevelés
Várható státusz: kezdő
Tapasztalat: 2011 óta tagja a felnőtt keretnek, nagy tehetségnek indult, ám épp a legrosszabbkor szenvedett súlyos sérüléseket, ami miatt megrekedt a pályafutása. Nem tudott alapemberré válni a posztján, mígnem Korhut távozása után ő vette át a balhátvéd pozíciót. Egy sorral feljebb sokkal hasznosabb játékos lenne, mint a védelemben.

filipIoan Filip
Kor: 28 éves
Előző csapata: FC Viitorul (romániai)
Várható státusz: kezdő
Tapasztalat: Tavaly érkezett a későbbi román bajnoktól, és rögtön alapember lett. Eleinte messze alulmúlta teljesítményével a várakozásainkat, tavaszra viszont kihagyhatatlan lett a csapatból. Mivel papíron nem számít légiósnak, ezáltal nem foglal egy helyet, így nem kérdés, hogy helye van a kezdőcsapatban.

holmanHolman Dávid
Kor: 24 éves
Előző csapata: Lech Poznan (lengyel)
Várható státusz: kezdő
Tapasztalat: Jelenleg a keretünk legértékesebb játékosa, az előző szezon házi gólkirálya. Akadt kérője bőven, és még mindig benne van, hogy augusztus végéig távozik, de vélhetően csak külföldre menne el. Ha nem lenne egy nárcisztikus hangulatember, akkor NB I-es szinten klasszis játékos lehetne, így viszont rettentő hullámzó teljesítményt nyújt, és míg egyik héten a csapat legjobbja, a következő meccseken képes olyan teljesítményt nyújtani, amivel hátráltatja a csapatot.

jovanovicAleksandar Jovanovic
Kor: 31 éves
Előző csapta: Ferencváros (NB I)
Várható státusz: kezdő
Tapasztalat: Igazi rutinos játékos, már három éve erősíti a DVSC-t. Sokoldalúsága miatt igazi jolly jokernek számít, játszott már jobbhátvédet, jobboldali középpályást, az utóbbi időben pedig leginkább a középpálya közepén kapott szerepet. Nyáron lejáró szerződését meghosszabbította, így továbbra is a Lokit erősíti majd.

korodi_nandorKóródi Nándor
Kor: 17 éves
Előző csapata: saját nevelés
Várható státusz: UP
Tapasztalat: Tavasszal a Fradi ellen bemutatkozott az NB I-ben, és az volt a dolog pikantériája, hogy hamarabb lépett pályára élvonalbeli bajnokin, mint az NB III-ban. Viszont amilyen hirtelen berobbant, a továbbiakban épp annyira nem kapott lehetőséget. Mivel a felkészülés során nem sokszor láttuk őt a pályán, így idén aligha fog még sok lehetőséget kapni.

Kusnir_ErikKusnyír Erik
Kor: 17 éves
Előző csapata: saját nevelés
Várható státusz: UP
Tapasztalat: A Kárpátaljáról származó fiatal középpályás most nyáron mutatkozott be a felnőttcsapatban edzőmeccsen. Az előző szezonban az U17-es csapatban játszott, 14 mérkőzésen lépett pályára. Óriási tehetségnek tartják, Horváth Csenger (korábbi akadémiai scout) szerint idén ő lehet a meglepetésember, amennyiben bizalmat kap. Véleménye szerint egyébként már kész NB I-es játékosnak tekinthető.

Nagy_KEvinNagy Kevin
Kor:
21 éves
Előző csapata: saját nevelés
Várható státusz: tartalék/távozó
Tapasztalat: Az előző szezon utolsó bajnokiján a Diósgyőr ellen mutatkozott be az NB I-ben, előtte viszont az NB III-as csapatban játszott. 2015 őszén pedig még Balmazújvároson focizott az NB II-ben, ahol 16 mérkőzésen lépett pályára. Idén vélhetően nem lesz alapember.

sos_benceSós Bence
Kor:
23 éves
Előző csapata: Mezőkövesd (kölcsön, NB I)
Várható státusz: kezdő
Tapasztalat: Hódmezővásárhelyről hoztuk el őt fiatal korábban, Herczeg András felfedezettje. Másfél évet töltött el Mezőkövesden, ebből egy évet az NB I-ben, ez idő alatt kellő rutint szerzett. A felkészülési mérkőzések alapján húzóemberünk lehet idén.

szekulicsDanilo Sekulic
Kor:
27 éves
Előző csapata: Vojvodina (szerb)
Várható státusz: csere
Tapasztalat: A patinás Vojvodina alapembere volt, ehhez képest csalódás volt, amit láttunk tőle az előző szezonban. Stabil csereembernek számít, és mivel papíron ő sem légiós, így ő is marad a DVSC-nél. Meglátjuk, hogy meg tud-e táltosodni.

tozserTőzsér Dániel
Kor: 32 éves
Előző csapata: QPR (angol, Championship)
Várható státusz: kezdő
Tapasztalat: Keretünk legrutinosabb játékosa, egyben a csapatkapitány. Debrecenben nevelkedett, ám hosszú éveket töltött légiósként, míg visszatért nevelőegyesületéhez. Játszott Görögországban, Belgiumban, Olaszországban és Angliában is, így tapasztalatára és játéktudására is lehet alapozni. A gond az ő esetében is a hozzáállással van, nem mindig nyújtja azt, amire képes lenne.

vargakevinVarga Kevin
Kor:
21 éves
Előző csapata: Cigánd (kölcsön, NB II)
Várható státusz: tartalék/távozó
Tapasztalat: Az elmúlt két évben kölcsönben futballozott, másfél évig Balmazújvárosban, az előző félévben pedig Cigándon. Az előző szezonban összesen 16 mérkőzésen lépett pályára az NB II-ben. A felkészülési mérkőzéseken látottak alapján lehet benne potenciál, meglátjuk, hogy kap-e majd bizalmat az NB I-ben.

Támadók

bíróBíró Péter
Kor:
19 éves
Előző csapata: saját nevelés
Várható státusz: csere
Tapasztalat: Az utánpótláscsapatokban, illetve a DVSC-DEAC-ban pallérozódott, tél óta a felnőtt keret tagja. Herczeg András többször is bevetette őt a felkészülési időszakban, nagy tehetségnek tartják. Őt vélhetően fogjuk látni bajnoki meccsen is.

bereczkiBereczki Dániel
Kor: 22 éves
Előző csapata: saját nevelés
Várható státusz: tartalék
Tapasztalat: Ígéretesen indult a karrierje, többször is bevetette őt még Kondás Elemér is az NB I-ben, ám tavaly súlyos sérülést szenvedett, ami miatt 12 hónapos kihagyás várt rá. Még mindig tart a rehabilitációja, és kérdéses, hogy egy ilyen komoly sérülésből vissza tud-e jönni olyan szintre, hogy valaha is használható NB I-es játékos legyen.

chukaChuka Derick Ogbu
Kor:
27 éves
Előző csapata: Ventforet Kofu (japán)
Várható státusz: távozó
Tapasztalat: Egész jó pedigrével érkezett Debrecenbe tavaly augusztus végén, viszont ahogy aláírta a szerződését rögtön kiderült, hogy súlyos térdsérüléssel bajlódik, emiatt a teljes őszi szezont kihagyta. A tavasz elején néhány meccsen bedobta őt Pontes, aztán kikerült a keretből. A hírek szerint nem marasztalják őt, vélhetően még a nyáron távozik.

konyvesKönyves Norbert
Kor:
28 éves
Előző csapata: Vasas
Várható státusz: kezdő
Tapasztalat: Kulcsár Tamásért cserébe érkezett, ami egész jó biznisznek mondható, hiszen bőven fiatalabb játékos. Az ősz során néhány meccsen játszott, de teljesítménye nem volt megfelelő, így kikerült a keretből. Tavasszal a gólínség miatt visszakerült a csapatba, és fontos gólokkal bizonyította, hogy hasznos tagja a keretnek. Vélhetően az új szezonban is fontos szerep hárul majd rá.

justin_mengolo3_fotoJustin Mengolo
Kor: 24 éves
Előző csapata: Levszki Szófia (bolgár)
Várható státusz: csere
Tapasztalat: Még csak 24 éves, de már a fél világot bejárta. Játszott már Tunéziában, Cipruson, Romániában, és Magyarország előtt Bulgáriában. A mindkét szélen, és a támadósorban is bevethető játékos télen érkezett Debrecenbe, de sérülés miatt alig láttuk őt a pályán. Gyorsaságával egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből, de nagyon régen játszott már, így meccshiányban szenved. Mivel őt is hosszú távra szerződtettük, így megpróbáljuk őt hasznosítani, talán van benne potenciál.

takacstTakács Tamás
Kor:
26 éves
Előző csapata: Nyíregyháza (kölcsön, NB II)
Várható státusz: kezdő/csere
Tapasztalat: Nagy reményekkel érkezett másfél éve Diósgyőrből, és első félszezonja rögtön pazarra sikeredett, az előző szezonja is jól indult, ám Pones érkezésével parkoló pályára került, így a tavaszt Nyíregyházán töltötte, kevés sikerélménnyel. Az edzőmeccsek alapján nem győzött meg minket, rengeteg helyzetet kihagyott, viszont jelen pillanatban még így is ő az egyik leghasználhatóbb támadónk, ami inkább a többiek szégyene.

tisza_tiborTisza Tibor
Kor:
32 éves
Előző csapata: Nyíregyháza (NB II)
Várható státusz: kezdő/csere
Tapasztalat: Tavaly nyár végén távozott a klubtól, nagy tervekkel igazolt Nyíregyházára, de Takácshoz hasonlóan kevés sikerélménye volt a Szparinál. Meglepetés volt visszatérése a DVSC-hez, viszont rutinjára nagy szükségünk lehet, az a fontos, hogy ki is hozza magából, amit tud, ugyanis utolsó időszakában húzóembere volt a csapatnak.


A jelenlegi keretünket alkotó játékosok száma: 35

A keret átlagéletkora: 25 év

Saját nevelések száma: 21

Légiósok száma: 3


Mi a véleményed a 2017-2018-as keretünkről? Mondd el a véleményed a kommentzónában!