LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Így kell ezt csinálni!

A DVSC SCHAEFFLER hétfőn két próbajátékost tesztelt, akik magyar állampolgárok és még nem játszottak a DVSC-ben. A Debrecen Televízió Hajrá című sportműsorából tudhatjuk meg milyen döntést hozott a szakmai stáb és a klubvezetés. Az adás 19:45-kor kezdődik. Továbbá tekintsünk vissza legutóbbi bajnokira és összpontosítsunk az előttünk álló nehéz feladatra!

Nemrégiben arról írtam, hogy az első osztály egyik újonca az Eszterházy SC látogat a Hódosba bajnoki mérkőzés keretei között. Azt a meccset megnyertük ugyan, de a vártnál kissé nehezebben, kisebb különbséggel. A következő hazai bajnokira szintén igaz volt, hogy az élvonal újonca látogat Debrecenbe ugyanis az NB I/B nyugati csoportjának bajnokát a Mosonmagyaróvárt láttuk vendégül pénteken este. Ezt az összecsapást egy hosszú hétvégén rendezték, ami jótékonyan hatott a nézőszámra, közel ezerháromszáz szurkoló buzdította a lányokat. A kilátogató nézőseregnek azzal kellett szembesülnie, hogy jól kezdte a meccset a DVSC, többek között Grigel két büntetőjének is köszönhetően már a hetedik perc végén három góllal vezetünk (5-2). Ekkor azonban vasutascsapatról lévén szó, az óváriak behúzták a vészféket, ami megtörte a Loki lendületét. Ezután a vendégcsapat megfordította a mérkőzés képét, hirtelenjében ledolgozták hátrányukat, sőt, Kovacsicz és Vukcevic góljai révén a vezetést is megszerezték. A huszonkettedik percben már ők vezettek három góllal (8-11). Bognár Róbertnek sikerül olyan taktikát kitalálnia amivel meglepte Pal Oldrup Jensent és a lányokat. Az ezer sebből vérző újonc határozottan kézilabdázott Tilinger és Kopecz Barbara hiányában is. Vezetőedzőnk sokat tapasztalt szakember, megtalálta a módját miképpen tudunk védekezésben javulni, a lányok pedig a pályán végre is hajtották a kérést, így a szünetig hátralévő percekben ismét Kovács Annáék akarata érvényesült jobban. Egy félidőnyi játékot követően felemás teljesítmény ide vagy oda mégis nálunk volt az előny (13-11).

A tizenegyedik és tizenkettedik vendégtalálat között több mint tizenhárom perc telt el, miközben a DVSC hét alkalommal is megzörgette az óváriak hálóját. Az így kialakult különbség megnyugtatta a lányokat (19-14). Szép fokozatosan nőtt a különbség, ami a meccs végére csúcsosodott ki igazán. Vantara-Kelemen Vica szebbnél szebb gólok szerezett, de Arany Rebeka és Borgyos Panna is megvillantotta képességeinek egy részét (23-16). Védekezésünk nagyon rendben volt, mindösszesen hét gólt kaptunk a második játékrészben. Ha egy kicsit még hatékonyabban kilépünk az átlövésekre, akkor ezt a számot még lehetett volna redukálni, de nem szabad telhetetlennek lennünk. Érvényesítettük tehát az elvárást, itthon maradt a két pont. Dicsértem az előbb fiataljainkat, Szabó Dorcit viszont megint külön ki kell emelni. Ifjú hálóőrünk minden kapujára irányuló lövést hárított, többek között még egy büntetőt is kivédett. Szép volt Dorci, így tovább! Ezúton is jobbulást kívánok Triffa Áginak akinek meg kellett műteni a kezét. A decemberi Európa bajnokságig még egy bajnokit kell teljesíteni az Alba Fehérvár ellen idegenben november 17-én.

DVSC SCHAEFFLER – Eu Fire Mosonmagyaróvár 28:18 (13:11).

Ennek az idények a legkellemesebb meglepetése Vica remek formája, csapatkapitányunk láthatóan nagyon élvezi a játékot, az eddigi nyolc forduló alatt huszonkilenc gólt szerzett. Az előző idényben ugyanennyi meccs után csak tizenhat alkalommal volt eredményes, tudom, ez csak játék a számokkal, mert nem ugyanazon csapatok ellen játszottunk. Az azonban tény, hogy az elmúlt évekhez képest most sokkal több gólt szerzünk szélről. Ezt támasztja alá Varsányi Nóri mutatója is. Nyüzi az előző évadban nyolc meccset követően tizenháromszor iratkozott fel a gólszerzők közé, ez a szám most huszonnégy.

Még néhány szó az összecsapásról:

Mosonmagyaróvárról is érkeztek szurkolók, hogy biztassák csapatukat. Nagyon sportszerű mérkőzés volt a pályán és a nézőtéren egyaránt, sokáig emlékezetes marad számomra, hogy az óvári ultrák a debreceni B-középpel együtt énekelték a „Senkit se szerettem…” című szurkolói nótát, meg is tapsolta egymást a két tábor! Ilyen hangulatú mérkőzésekre lenne szükség, mert ez igazi közösségformáló erő! Megmutattuk, hogy a sport nem az ellenségeskedésről szól, függetlenül attól, hogy a két csapat hasonló vagy különböző célokért küzd! Természetes a rivalizálás a csapatok és a szurkolók között, de lehet ezt így is csinálni!

Az MKC színeiben szerepel Tóth Melinda, csapatunk korábbi balszélsője, aki ugyan csak egy szezont töltött Debrecenben, mégis sok emlék és barátság köti a Cívisvároshoz. Sajnos az összecsapás úgy alakult, hogy Meli nem lépett pályára, ennek ellenére azt kívánom neki, hogy ne adja fel, nem tudhatjuk mit hoz a jövő, de az biztos, hogy Debrecenben mindig szívesen látjuk!

Jövő héten kedden azonban egy nagyon kemény mérkőzés vár Tóvizi Petráékra. A Magyar Kupa negyedik fordulójában az általunk szeretve tisztelt Érd látja vendégül a Lokit. Egy ilyen párharcra már sor került egyszer ebben a naptári évben. Sokáig emlékezni fogunk arra a januári napra, nemcsak azért, mert tizenegy góllal kikaptunk Szabó Edina csapatától (32-21), hanem mert annak az összecsapásnak jelentős utóélete volt (van). Akkoriban sokszor elhangzott mi történt, nem is szeretnék ezzel bővebben foglalkozni, de ha valaki nem emlékezne rá akkor itt utána olvashat  a történetnek.

Ami magát a mérkőzést illeti, az elmondható, hogy ez az Érd már nem az a társaság aki minket tavaly oda-vissza elvert. Távozott Andjela Bulatovic és Mariama Signaté (szintén érdekes körülmények között). Ezáltal a védekezésük jelentősen átalakult, sőt Kisfaludy Anett kiválásával hármas védőben igencsak elfogytak. Lövőposzton Klivinyi Kinga már az FTC sikereiért harcol, Mireya Gonzalez pedig a Siófokot erősíti. Jovana Kovacevic mellett Marketa Jerabkova és Jelena Lavko is Érdre igazolt, akárcsak a két fiatal, Schatzl Natalie és Simon Armilla. Legveszélyesebb fegyverük még mindig a villámgyors jobbszélső, Krpezs Slezak Katarina, illetve kapusuk, Janurik Kinga. Az elmúlt időben azt tapasztalhattuk meg, hogy képesek vagyunk idegenben is a jó játékra pl. az Eger ellen szintén a kupában, vagy a Fradi ellen az első, a Győr ellen a második félidőben a bajnokikon. Ugyanakkor vannak nagyon gyenge periódusaink is lásd a fenti két meccs másik félidejei, illetve a Siófok elleni bajnoki. Anna Punko mellett Triffa Ági sem tud a csapat segítségére lenni, a többiek harcra készek. Az biztos, nem szabad feltett kezekkel pályára lépni, meg kell küzdeni a lehetőségért mert igenis megvan bennünk az a plusz, hogy továbbjussunk a kupában! Az a legfontosabb, hogy ne foglalkozzunk a házigazdák provokációjával, mert biztos most is kiemelten készülnek ellenünk jegyzetfüzetekkel és videókamerákkal a kezükben, hogy rohanjanak spicliskedni már a csúnya nézésért is…

A mérkőzésről valószínűleg lesz élő közvetítés a klub youtube csatornáján.

Magyar Kupa IV. forduló:
2018. november 13. Kedd 18:00, ÉRD Aréna
ÉRD – DVSC SCHAEFFLER
Játékvezetők: Herczeg Péter – Südi Péter.

Hajrá Loki! Hajrá Debrecen!

Iceman

(képek forrása: dvsckezilabda.hu)