LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kisvárdán maradt az egyik pont, de Most jön a következő feladat

A múlt heti törökverést követően szerdán Kisvárdán volt jelenése Kovács Annáéknak, az egykoron a Debrecen sikereiért harcoló Pásztor Betti és Siska Pálma vezérletével döntetlennel zártunk a Szabolcs megyei csapat ellen, szombaton délután pedig a cseh Banik Mostot fogadjuk a Hódosban. Nem a legkényelmesebb a helyzetünk, de mi szeretjük a kihívásokat!

Szerda koraeste Kisvárdán vendégszerepelt a DVSC, a bajnokság tizenkettedik fordulójában. Már a bemelegítés kezdetén egy rossz hírrel kellett szembesülünk, montenegrói játékosunk Jelena Despotovic civilben lépett a csarnok küzdőterére, azon töprengve honnan nézze majd az összecsapást. Átlövőnk Törökországban szenvedett el kézsérülést, bár a meccs utolsó perceiben ott volt a csapatban a Kastamonu ellen, azóta kiderült egy ideig nem számíthatunk Jecára. ez a tény érzékenyen érintett minket, mert így támadásban és védekezésben is nagyon hasznos játékos esett ki. Az ex-debreceni Siska Pálma góljával kezdődött a mérkőzés, a Loki drukkerek Kovács Anna mesterhármasának tapsolhattak. A vezetést azonban csak egy minimális ideig tudtuk megtartani, főként Veronika Habánkova jeleskedett a gólgyártásban. Kicsivel több, mint tíz percet követően érkezett vezetőedzőnk első időkérése. Összességében nem túl látványos, de harcos kézilabdát láthattunk mind a két csapat részéről. Az előny a hazaiaknál volt, de szorosan egy-két gól távolságból követtük őket. Nem volt óriási sebesség, kissé úgy éreztem, tudatosan nem akarjuk növelni a tempót, hanem okosan gazdálkodunk az erőnkkel. Kiállítások is tarkították a meccset, így gyakorolhattuk az emberelőnyös, emberhátrányos szituációkat egyaránt. Siska relatív gyorsan összeszedett két büntetést is, így Bakó Botondnak változtatni kellett a várdai védelem összetételén. Vámos Petra remekül oldotta meg az egy-egy elleni szituációkat, fiatal irányítónk gólt is szerezett. A félidő utolsó mozzanata Karnik Szabina lövése volt, ami még éppen dudaszó előtt utat talált Pásztor Betti kapujába. Ez azt jelentette, hogy előny birtokában várhattuk a folytatást (13-14).

A második játékrész elején Vámos és Kovács gólja után már hárommal vezettünk. A következő percekben ismételten Siska és Habánkova volt a hazaiak vezére, Pásztor Betti is több labdát fogott, mint azt megelőzően. Ez a játékrész éppen tükörképe volt az elsőnek, nálunk volt az előny, de nem tudtuk lerázni magunkról a kisvárdaiakat, akik ahogyan telt az idő egyre jobban kezdték elhinni, hogy van keresnivalójuk ellenünk (19-20). Ez főként az utolsó tíz percben kristályosodott ki, amikor sikerült egyenlíteniük. Bulath Anitának erre még megvolt a válasza, ám Siska dupláját követően már a hazaiak vezettek. Köstner mester rögtön időt is kért, majd a pauzát követően ismét Buli volt eredményes, ezúttal hetesből. Pár perc volt már csak hátra, ekkor elég sok hibával játszott mindkét gárda, azt gondoltam, aki hamarabb megnyugszik az nyeri meg a találkozót. Dombi Luca gólja azt jelentette, hogy ismételten futni kell a pontok után. Bulath ismét egalizált, de egy hosszú hazai támadás végén büntetőt lőhettek a vendéglátók. Pálma keze nem remegett meg, értékesítette a hetest. Zárásképpen Vámos góljával egyenlítettünk, ekkor még volt egy időkérése a hazaiaknak, amit Bakó Botond ki is használt. Jó hosszan támadhattak a hazaiak (több mint egy percig), de újabb találat már nem született így pontosztozkodással zárult az összecsapás.

A hazaiknál kiemelkedőt játszott a két korábbi lokista, Pásztor Betti és Siska Pálma, továbbá Habánkova is jelentősen hozzájárult, hogy ne hozzuk el a két egységet. A DVSC-ben Kovács Anna és Bulath Anita volt a legeredményesebb, Vámos Petra is hozta a tőle megszokott dinamikus játékot. Csapatkapitányunk nagyon szép gólokkal tréfálta meg Pásztort, láthattunk cundert, ejtést, különböző lövéseket. Hiányérzetünk amiatt lehet, hogy Borgyos Panna nem lépett pályára, Karsten pedig nem alkotott maradandót, vagyis alapembereink csaknem a meccs kétharmadán pályán voltak.

Kisvárda Master Good SE – DVSC SCHAEFFLER 28:28 (13-14)


Szombaton azonban folytatódik az EHF-kupa csoportköre, hazai pályán a cseh DHK Banik Most gárdáját fogadjuk. Ellenfelünk a cseh-szlovák közös szerzvezésű bajnokság győzteseként előselejtezőt játszott a BL főtábáláért, ezen akadályt sikerrel vették. Legyőzték a spanyol Rocasa Gran Canariát és az általunk is jól ismert Kastamonut. Az elsőszámú sorozatban azonban csupán egy győzelmet és egy döntetlent tudtak felmutatni, így a negyedik helyen zártak, azaz búcsúztak a sorozattól, kvázi átestek az EHF-kupába. A narancs-fekete mezes gárda („Érd 2”, erősebb kiadásban) az előző játéknapon alaposan kikapott a Thüringer HC csapatától. Keretükben mindössze négy légiós található, mind a négyen szlovák játékosok. Irányítóban Melani Jagodic és Katarina Kostelna, balátlövőben Alica Kostelna, balszélen pedig Lucia Mikulcik erősíti őket. Az első körben a németek ellen balszélsőjük, Jana Sustkova, és irányítójuk, Veronika Mikulásková volt a legeredményesebb, előbbi hat, utóbbi öt gólt szerzett. Jobbszélsőjük, Dominika Zachova is négy ízben volt eredményes. Ellenfelünk nagyon gyors kézilabdát játszik, ez azt is jelenti, hogy nagyobb eséllyel hibázhatnak. Ezt kihasználva, stabil védelemmel és hozzá társuló kapusteljesítménnyel, itthon tarthatjuk a két pontot.

Sajnos újabb játékost dőlt ki a sorból, Jeca mellett Vámos Petra sem lép pályára holnap, irányítónknak nem komoly a sérülése, de a szakmai stáb nem kockáztatja a rásérülés veszélyét. Ezáltal megnyílik az út Borgyos Panna előtt, másik reménységünknek nagy lehetőség hullhat az ölébe, ha esélyt kap a bizonyításra. Legtöbbször az ilyen szituációk (mármint sérülés miatt hiányzók) megkettőzik a többiek erejét, mondván növekszik a bizonyítási vágy. Fontos szempont az is, hogy az eladott labdáink és technikai hibáink számát minimalizáljuk. Ha minden összeáll, akkor meglesz a győzelem a csordultig megtelő Hódosban! Jelentős lépéselőnybe kerülnénk győzelmünk esetén, főleg abban reménykedve, hogy a törökök nem szereznek pontot Nordhausenben. Azonban ne szaladjunk ennyire előre! Az összes jegy elkelt a találkozóra, mutassuk meg a nagyvilágnak, hogy mi vagyunk Európa legjobb tábora! Akinek nem jutott jegy, az megnézheti a meccset a Sport1 közvetítésében!

EHF Kupa csoportkör, 2. forduló:
2020. január 11. 14 óra. Hódos Imre Rendezvénycsarnok

DVSC SCHAEFFLER – DHK Banik Most

Játékvezetők: Yann Carmaux és Julien Mursch (franciák)
EHF delegált: Jan Rudinsky (szlovák)

Hajrá DVSC! Hajrá Debrecen! Mindent bele lányok!

Iceman