LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings #11

Az OTP Bank Liga 2017-2018-as kiírásából már csak két forduló van hátra, így a 31. fordulót követően sok minden körvonalazódni látszik. Mi ebben a szezonban utoljára felállítjuk a csapatok erősorrendjét, azaz lássuk, hogy a véghajrában hova várjuk az egyes csapatokat a tabellán!

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Videoton (1., 0, )

Úgy tűnik, hogy a Fradi sorozatos szerencsétlenkedésével eldőlni látszik a bajnoki versenyfutás. A fehérváriaknak a maradék két meccsen három pontra van szükségük a bajnoki cím bebiztosításához, és ez még úgy sem tűnik lehetetlen feladatnak, hogy a harmadik helyért hajtó Honvéddal, és a kiesés ellen menekülő DVTK-val játszanak, utóbbi ellen idegenbe. A most vasárnap rendezendő Honvéd elleni hazai meccsen egy győzelemmel már le is zárnának minden nyitott kérdést, de egyébként sem kizárt, hogy a Fradi is tesz nekik szívességet további pontvesztések révén.

2. FTC (2., 0, )

Hetek óta képtelen győzni a zöld-fehérek, és bár nem is kapnak ki, de a sorozatos döntetlenekkel nem sokat érnek. Úgy tűnik hogy valóban az az egymás elleni Felcsúti meccs volt a kulcs, ahol a Videoton kivárásos taktikája jött be azzal, hogy megelégedtek az egy ponttal. Nagy csalódás ez a Fradinak, mert saját kezükben volt a sorsuk, ráadásul nem egy világverő együttes ez a Videoton.

3. Honvéd (4., +1, )

A nehéz sorsolása miatt leírtuk már a Honvédot korábban, de a Fradi elleni pontszerzés, valamint a riválisok bukdácsolása megnyitotta a kaput a számukra a dobogó felé. Ez még akkor is meglehet, ha kikapnak a Videotontól a hétvégén. Egyébként is úgy tűnik, hogy a dobogó közeli csapatok közül ők akarják egyedül a harmadik hellyel járó nemzetközi indulást.

4. Újpest (3., -1, )

Számukra a mai kupadöntő a csúcs, ennek fényében pedig a bajnokság hajrájában bőszen leeresztettek – csak nehogy ráfázzanak erre. Ha mégis elbuknák a döntőt (azért reméljük, hogy nem), akkor is van lehetőségük az utolsó két fordulóban kozmetikázni, és odaérni a dobogóra.

5. DVSC (7., +2, )

Fájó, hogy egy héttel a számolgatós cikk után már nem vagyunk ilyen pozitívak, de azt gondolom, hogy a Balmazújváros elleni meccsben minden benne volt, ami a nemzetközi induláshoz való viszonyunkat illeti. Ennek tükrében nem várok sokat az utolsó két fordulóból, talán a Felcsút ellen egy pontot itthon tartunk, hogy ne vereséggel zárjuk hazai pályán az idényt, Újpesten pedig kikapunk, hogy még véletlenül se legyen az, hogy a lilák harmadik helye és kupagyőzelme miatt egy negyedik hellyel még becsúszunk az Európa Ligába. Fájó ezt leírni, de ez az igazság.

6. Paks (5., -1, )

Nagyon kártékony tud lenni a Paks a mezőny többi tagjára nézve, már ami a szezon végi produkcióikat illeti. Tavaly is fontos szerep hárult rájuk az utolsó fordulóban az MTK elleni meccsükkel, idén pedig már beleszóltak a kiesés elleni harcba azzal, hogy nem erőltették meg magukat Diósgyőrben 60 perc emberelőnyben is. Lehet, hogy idén is nekik köszönheti majd a DVTK az élvonalbeli tagságuk megőrzését.

7. Puskás Akadémia (6., -1, )

Nekik is a kupadöntő az all-in így a szezon végén, ennek fényében már nem volt meglepő, hogy kikaptak otthon a Mezőkövesdtől. Rossz lenne belegondolni is, hogy jövőre kiléphetnének a nemzetközi porondra, így tiszta szívünkből szurkolunk az Újpestnek a ma esti döntőben, a Felcsútnak meg sok sikert az alsóházban való végzéshez.

8. Mezőkövesd (12., +4, )

Nagyon összekapta magát a Kövesd a szezon végére, kulcsmomentum volt, hogy a diósgyőri stadionavatón győzni tudtak, a felcsúti győzelmükkel pedig kvázi bebiztosították a bennmaradásukat. Pedig messze nincs ilyen jó keretük, és sokszor leírtuk már őket, de úgy néz ki, hogy idén is megmenekültek a kieséstől.

9. Haladás (8., -1, )

Ha nem vigyáz a Hali, akkor még akár könnyen bajba is kerülhet itt a végén, 1-2 pontra még szükségük van a biztos bennmaradáshoz. Voltak olyan momentumai a szezonnak, amikor őket is reménytelennek tituláltuk, de a sokadik edzőváltás, valamint a saját stadionban való szereplés együttesen megmenti őket a kieséstől.

10. DVTK (9., -1, )

Óriási csata van a bennmaradásért, a három fő veszélyeztetett csapat közül pedig pont a Diósgyőrnek a legnehezebb a sorsolása, hiszen a két bajnokaspiránssal játszanak a végén. Szerencséjükre viszont a versengés most hétvégén eldőlhet, így jó esélyük lesz az utolsó fordulóban a már biztos bajnok Videoton ellen hazai pályán pontot vagy pontokat szerezni. De nem kizárt, hogy kelleni fog a riválisok botlása is a bennmaradásukhoz. Mindenesetre őket tartjuk legesélyesebbnek arra, hogy NB I-esek maradjanak.

11. Balmazújváros (11., 0, )

Meglepő lehet, hogy nem őket tettük utolsónak, de ugyanaz igaz rájuk, mint a DVTK-ra: az utolsó fordulóban a tét nélkül játszó Fradi ellen otthon pontokat szerezhetnek, és akkor még ne felejtsük, hogy mennek a Pakshoz, akik szintén nem fognak meghalni a pályán… Nem írjuk le egyébként őket, mert simán benne van, hogy 4 pontot szereznek, amivel szinte biztosan bennmaradhatnának.

12. Vasas (10., -2, )

A Vasast várjuk utolsónak, pedig papíron talán övéké a legkönnyebb sorsolás a három csapat közül. Most hétvégén otthon a Haladás ellen nagy sanszuk van a győzelemre, ami aranyat érthetne, de a Hali sem engedheti meg, hogy kikapjon, mert még bajba kerülhet. Az utolsó fordulóban pedig a Honvédhoz látogatnak, akiknek kell majd a három pont a dobogóhoz, és egyébként is van törleszteni valójuk a Vasassal szemben. Így aztán az az érzésünk, hogy az angyalföldiek húzzák majd a legrövidebbet a kiesés elleni harcban.