LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Újra bízni akarunk

Itt van az ősz, itt van újra, s vele a bajnokság hetedik fordulója. Immár „vert” csapatként folytatja a DVSC a 2018/19-es NB I-es szezont hazai pályán a Szombathelyi Haladás ellen. Bár a gárda eddigi szereplése miatt nem sok rossz szó érhette a klubház elejét, múlt szombaton némiképp megrendült a Loki-szurkolók csapatba vetett bizalma, amikor nagy, kicsit talán érdemtelenül is nagy pofonba néztünk bele a Hidegkútiban játszó Honvédtól. Ez pedig kicsit vissza is rántott minket, bizakodó Lokistákat a földre: még mindig tud és akar is a társaság „nem elég motiváltan” játszani. Ez azonban már a múlt, most itt a lehetőség hazai pályán helyreállítani megrepedt Loki-szívünket a távolról sem verhetetlen vasi zöld-fehérek ellen.

A DVSC-Haladás mérkőzéssel startol tehát el a 7. forduló. Mind a fogadóirodák, mind a magyar bajnokság legjobb koponyáit tömörítő Semleges Térfél szerkesztői nehéz, de biztos debreceni sikert várnak. Számomra, és több szerkesztőtársam számára azonban árnyaltabb a kép. Tudjuk, hogy hiába kezdte a Hali pocsékul a szezont, ellenük sose lehet biztosra menni. Bár röpke másfél évvel ezelőtt legyőzte őket a még Pontes által irányított Loki, az elmúlt négy hazai csörténken ez volt az egyetlen számunkra kedvező eredmény. Két döntetlen mellet még ki is kaptunk tőlük 2016-ban, Szombathelyről pedig hosszú évek óta nem hoztunk el egynél több pontot. Világos tehát, hogy nem igazán fekszik nekünk a játékuk, kifejezetten kellemetlen ellenfelek ők.

Míg a Loki abszolút elfogadhatóan kezdte a szezont, a Hali beragadni látszik. 4 pontjukkal, mely egy győzelemből és egy döntetlenből tevődött össze a négy vereségük mellett, jelenleg a tabella tizedik, épphogy nem kieső helyén tanyáznak. „Nem tűnik túl acélosnak a keretük sem, vélhetően lesznek gondjaik egész évben, és nüanszok dönthetnek majd év végén a kiesésről. Egyelőre jobbak az esélyeik, de nem nyugodhatnak meg”- írta JuveFan a legutóbbi Power Rankingsben. Leírni azonban mindezek ellenére sem szabad őket. A múlt heti Diósgyőr elleni meccset leszámítva minden találkozón szereztek eddig gólt. Királyéknak talán épp a védelem a legnagyobb gyengeségük, meccsenként átlagosan kétszer kapitulálnak. Egy ehhez hasonló kezdőt várok Michal Hipp legényeitől: Király – Schimmer, Kolcak, Benes, Tamás – Habovda, Grumics – Mészáros, Priskin, Rácz – Rabusics.

A DVSC kezdőjét illetően kicsit a sötétben tapogatózok, sok a nyitott kérdés. A kapus személye pont nem az, Nagy Sanyi fog védeni. A védelem már keményebb dió. Ferenczi János Bandi szavaival élve „félkész” állapotban van, az ő posztján lehet, hogy Barna Szabi kezd majd. Az ötvenmeccses Szatmári Csaba elég gyalázatos teljesítménnyel „ünnepelte” a félszázadosságát, igazi alternatíva híján azonban még mindig az ő játékára van a legnagyobb esély. Bízok benne, hogy összekapja magát. Kinyik és Cikos helye már sokkal biztosabb, akárcsak a középpályánk Bódival, Harissal, Tőzsérrel és Kevinnel. A csatársor ismét kérdőjeles, Avdijajon és Takácson kívül nincs 100%-os állapotban lévő támadó a keretben (na jó, Bereczki). Takács azonban hasznosabb lehet csereként, így ide Albion mellé Könyvest tippelem.

Annak ellenére, hogy még a szezon elején vagyunk, van tétje ennek a meccsnek is. Mivel a tabellán felettünk elhelyezkedő csapatoknál sok esetben néz ki pontosztozkodás (Újpest-Honvédot és Fradi-Vidit is rendeznek), egy esetleges győzelemmel zárkózhatnánk a dobogós csapatokhoz és nem merülnénk alá a középmezőnyben. Még akkor is, ha az MTK-Kisvárda országos egyes. Emiatt aztán arra buzdítom a srácokat, tegyék oda magukat. Ha a DVTK is megverte a Halit hazai pályán, akkor nekünk is sikerülnie kell. A kedves olvasókat pedig arra, hogy mi is tegyük oda magunkat a lelátón, próbáljuk megismételni a két héttel ezelőtti négyezres nézőszámot és a fantasztikus hangulatot. A késő nyári időjárás és a szombat 17:00-s időpont is kifejezetten nézőcsalogató.

A sípot a bojlertestű Erdős József fújja majd a Nagyerdei Stadionban, akit pedig nem zavar az aktuális kommentátor, az M4 Sporton is megtekintheti a találkozót.

Mindörökké hajrá Debrecen!

Lucas