LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nem akarunk újra csalódni!

Egy héttel ezelőtti peches kudarcunk után egyre inkább körvonalazódik az a helyezés, amire igazából predesztinálható a mi keretünk: kiesési gondjaink nem igen lesznek, hiszen egy kieső hely (Haladás) már szinte biztos meg van a kettőből,  miközben tízpontos előnyben vagyunk a veszélyzónában helyet foglalókhoz (Kisvárda, Diósgyőr, Puskás Akadémia) képest. Másodsorban, ha hazai pontszerzéseinken kívül nem kezdünk el több gólt lőni és győzelmeket aratni idegben, akkor jó eséllyel „megkímélhetjük” magunkat a nemzetközi kupaszerepléstől is, de ezt még ne kiabáljuk el, hiszen reményeink szerint a Magyar Kupában alkothatnak még a piros-fehér mezesek az elődöntőbe jutásért a Mezőkövesd ellen.

Szumma szummárum: ezért is lenne fontos most a kilencedik helyezett felcsúti akadémisták ellen egy győzelemmel jelezni a nagyérdeműnek, hogy bizony nem adtuk még fel a dobogós álmainkat. Ebben az ambícióban azonban több tényező is igyekszik akadályozni a DVSC-t, hiszen a Paks ellen megsérült a Loki motorja és szabadrúgáslövő specialistája, Bódi Ádám, aki részleges bokaszalag szakadást szenvedett és jó pár hétig nem számíthatunk remek teljesítményére. Mellette a régebb óta maródi Bereczki, Tabakovic és Bényei szolgálataira sem tarthat igényt a szakmai stáb, valamint a két klub megállapodása miatt Szécsi Márk sem léphet pályára, hiszen ő éppen a felcsútiaktól szerepel nálunk kölcsönben. Ez igen sajnálatos, hiszen a Loki csatársora így is meglehetősen foghíjas. Ez a kényszerhelyzet azonban megnyithatja a kapukat több fiatal játékosunk előtt a bizonyításra, hiszen a „Fradiverő” Zsórin kívül Damásdi Alex is lehetőséget kaphat, aki nem mellesleg a PAFC utánpótlás csapataiban bontogatta szárnyait, így számára különösen pikáns lesz a találkozó.

Ez nem lesz máshogy a túl oldalon sem, mivel találunk szép számmal egykor a Lokihoz kötődő és szép sikereket elérő embereket. Ilyen lesz Varga József, Sós Bence, Branislav Danilovic vagy éppen Szakály Péter is. A tavaszi szezont új edzővel, korábban a Bundesliga 2-ben edzősködő Radoki Jánossal kezdő felcsútiak mondhatni villámrajtot vettek, mivel lemosták a testvér csapatot, a Videotont idegenben, majd aztán mintha valami megtört volna náluk, hiszen a pesti csapatok (Honvéd, Újpest, Ferencváros) három meccs alatt hét góllal tömték ki a sárga mezeseket. Így nekik sem ártana már némi sikerélmény, de remélhetőleg nem ellenünk kezdik el összeszedni magukat. Ahogy a mellékelt ábra is mutatja, nem lehetetlen legyőzni őket, ez nekünk idén már kétszer is sikerült, az első fordulóban Calvente góljával, míg ősszel Könyves és Avdijaj találataival.

Vendégként egy újabb könnyűnek nem nevezhető kilencven perc áll a debreceni labdarúgóink előtt. Eljutottunk odáig, hogy a múlt heti paksi blama után egy újabb idegenbeli pontvesztésre már kis túlzással fel sem szisszenünk. Viccet félretéve: csapatunk hullámzó teljesítménye okán méltán feltételezek ilyesmit, de az is igaz, hogy ha sikerülne a felcsúti Puskás Akadémia ellen a győzelemmel járó három egység megszerzése, az számomra egy pozitív csalódással érne fel. A csapat számára tehát adott a feladat: nem szeretnénk újra csalódni.

A mérkőzés holnap 17 órakor kezdődik, a játékvezető pedig a legutóbb a kisvárdai zakónk alkalmával ténykedő Kassai Viktor lesz. A televízió nem, az m4sport.hu azonban közvetíti a találkozót.

HAJRÁ LOKI!