LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Egy remélhetőleg hosszú sorozat kezdete

Ismét szünetel az NB I, a hétvégén ugyanis kupafordulót rendeznek, a mieink pedig az ország másik végében, az NB III-ban szereplő Sárvár otthonában lépnek pályára szombaton. Szándékosan nem írtam kötelező házi feladatot a címben, hiszen az a múltkor is megbosszulta magát a Kaposvár elleni balszerencsés hazai találkozónk alkalmával, így nem fogok előre inni a medve bőrére.

Ezt pedig követte az Újpest elleni idegenbeli balszerencsés fiaskó, így most szeretett csapatunknak nagy szüksége van egy sikerélményre, ami rendbe tenné a fejeket és a lelkeket. Így talán kapóra jön nekünk, hogy ezen a hétvégén kupafordulót rendeznek. Az elmúlt évek gyakorlata alapján a hatodik forduló küzdelmeit hétvégén rendezi meg, ekkor csalatkoznak ugyanis a sorozathoz az élvonalbeli együttesek, a legtöbb NB III-as, illetve megyei csapat számára pedig komoly futballünnepnek számít egy élvonalbeli klub vendégszereplése. A mi ellenfelünk az NB III Nyugati csoportjában mostanság nem igazán vitézkedő Sárvár FC lesz, amely cirka 450 kilométerre van a cívisvárostól, így a csapat már pénteken útra kel, hogy a lehető legjobban áthidalja ezt a majd’ félezer kilométeres táv okozta nehézséget.

Nagyjából ennyi érdemi infónk van az ellenfélről… 🙂

Ezzel együtt sem szabad, hogy problémát okozzon a továbbjutásunk, hiszen ha nagy céljaink vannak a kupában, akkor megfelelő hozzáállással és koncentrált helyzetkihasználással és odafigyelő védekezéssel nem szabadna, hogy megoldhatatlan feladatot jelentsen számunkra a korábbi Ferencváros játékos, Bojan Lazic által edzett sárvári egylet. A zöld mezesek a 16 csapatos bajnokságban jelenleg a 12. helyen állnak és mindössze egy pont választja el őket a jelenlegi kieső helyen álló BKV Előrétől (fun fact: a tavalyi kiírás ezen szakaszában éppen velük meccseltünk). A csoportot egyébként nem nagy meglepetésre a III. kerület csapata vezeti, amely tele van korábbi élvonalbeli spílerekkel, köztük Czvitkovics Péterrel, Nikházi Márkkal vagy éppen Bori Gáborral.

Visszatérve a kupameccsre, nagy hiba lenne lebecsülni a vasiakat, hiszen talán közhelyesnek hangzik, de számukra ez az év meccse lesz, így minden bizonnyal motiváltan fognak pályára lépni ellenünk. Keretükben korábban NB I-et is megjárt játékosok is megtalálhatóak, a Lokiban is megforduló epizodista Faggyas Milán, a korábbi szombathelyi játékos, Skriba Máté, valamint az ex-pécsi hálóőr, Gőcze Gergő is a Sárvár együttesét erősíti. Rajtuk kívül nyáron az „ős-halis” Schimmer Szabolcs is áttette a székhelyét a 25 kilométerrel arrébb lévő szomszédba. Tavaly egyébként a bajnok Ferencváros elleni 4-0-s zakóval voltak kénytelenek búcsúzni a kupától.

Egy évvel ezelőtt egyébként a BKV Előre együttese ellen kezdtük meg a sorozatot és hasonló módon készültünk az összecsapásra, hiszen azt megelőzően is az Újpest ellen szenvedtünk vereséget az NB I-ben. Akkor 2-1-re nyertünk a fővárosiak ellen Szécsi, és az azóta már Paksra visszatérő Könyves góljával. Csak úgy, mint akkor, most is arra számítok, hogy eddigi peremembereink kaphatnak szerepet ezen a meccsen, és remélhetőleg bizonyítanak a szakmai stábunknak, hogy beugróként rájuk is lehet számítani. A kapuba egyértelműen Kosickyt várom, míg a védelemben Újvárosi és Kinyik is szerepet kaphat. A középpályán Györgyi Arthur és Bévárdi Zsombor is játszhat, valamint a támadósorban az UTE elleni először eredményes nigériai Babatunde Adeniji is folytathatja a góllövést.

Mellettünk egyébként több hajdúsági csapat is pályára lép, hiszen a Berettyóújfalu a Szajol, míg a Kondás Elemér edzette NB III-as DEAC az másodosztályú Csákvár ellen igyekszik kivívni a továbbjutást, utóbbiak ráadásul TV-s meccsen, a Nagyerdei Stadionban.

A kupamérkőzés szombaton 15 órától fog kezdődni. A játékvezető a számunkra ismeretlen Görög Márió lesz, akinek munkáját Bede Tamás és Rigó Martin fogja érdemben segíteni. A meccset internetes streamen lehet majd követni.

HAJRÁ LOKI!

(borítókép)