LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Legalább itt menjen minden simán

Habár a Diósgyőr elleni győzelmünk alkalmával felcsillant némi fény az alagút végén, a Mezőkövesd elleni találkozó lefújása után azt konstatálhattuk, hogy az ismételten egy vonat volt, így újfent egy ismerős érzés kerítette hatalmába a Loki szurkolókat: a csalódás és a szomorú felismerés, hogy szeretett csapatunk megint csak rosszabbik arcát mutatta a nagyérdeműnek. Éppen ezért jelen pillanatban nem túl sok esélyt látok arra, hogy a dobogón végezzünk, így aztán a mindenki által hőn áhított nemzetközi vizeket más módon próbálhatjuk meg elérni, aminek következő állomását szerdán rendezik meg.

Talán mindenkinek egyből leeshetett, hogy a Magyar Kupáról beszélek, amelynek esetleges megnyerésével járna a nemzetközi kupaszereplés joga. Ez azonban maximum csak kimondva tűnik egyszerűnek, különösen jelenlegi formánkat nézve, de szerintem idén is a minimum az lenne, ha legalább az elődöntőig menetelnénk. A döntő előszobájában pedig bármi megtörténhet, de ne menjünk ennyire előre, hiszen ahhoz, hogy ezt realizáljuk, soron következő ellenfelünket, az egykor szebb napokat látó Tatabányai SC-t kell búcsúztatni mindenképp.

A Komárom–Esztergom megyei egylet neve ismerős lehet számunkra, ami egyúttal egy boldog, jóleső nosztalgiával is párosul, hiszen a DVSC történetének első Magyar Kupa elsőségét éppen pont ellenük szerezte meg 1999-ben, Vácon. Az akkor a korábban külföldön is futballozó, egykori válogatott klasszisokkal (Kiprich, Gelei, Szalma) felálló dunántúliak a hajrában esett Vadicska Zsolt góllal vesztettek 2-1 arányban a cívisvárosiak ellen, aminek jogosságát a mai napig eléggé vitatják, de hát akkoriban még nem volt gólvonal technológia és alapvonali játékvezető sem, így aztán a meccs bírája, a négyszer is a világ legjobb játékvezetőjének választott Puhl Sándor, lelke rajta, megadta a döntő találatot.

Azóta azonban sok minden megváltozott, hiszen a Lokomotív hétszeres magyar bajnok lett és letette a névjegyét a nemzetközi színtéren is, míg a Tatabánya manapság a megyei bajnokságában (a rendkívül hangzatos ATLASZ-GEODÉZIA csoportban) szerepel és vezeti is toronymagasan tíz ponttal a Nyergesújfalu és a Koppánymonostor előtt. Mesterlövészük a 12 gólos Szabó Richárd, de a 9 gólos Gyürki Gergely és a 8 gólos Árvai Dániel is eléggé jól termelt eddig a korábban élvonalban is dolgozó Bekő Balázs irányítása alatt. Az előbb említett Szabó egyébként a kupa 6. fordulójában egymaga lőtt duplájával szomorította a Csornát. A csapatuk gerincét többnyire fiatalok alkotják, az egyetlen ismert név a cserekapusuk, a korábban Újpesten is védő 40 esztendős Dombai András.

A kezdőcsapatunkat illetően nem kívánok találgatásokba bocsátkozni, vélhetően a sárvári kupameccshez hasonló vegyes csapatot látunk majd, néhány alapemberünkkel, illetve a kevesebbet játszó játékosokkal kiegészítve. Biztosan szerepet kap majd az eltiltását töltő Varga Kevin, illetve a hétvégi találkozót sárga lapok miatt szintén kihagyó Garba is. Nem akarok nagyképű lenni, de véleményem szerint akármilyen is lesz a kezdőnk, nem szabadna, hogy gondot okozzon a továbbjutás kiharcolása. Nagyon kérlek titeket srácok: legalább itt menjen minden simán!

A találkozót egyébként felújítás miatt nem Tatabányán, hanem a Komárom mellett található, határ menti Koppánymonostoron, a Berecz Dezső Sporttelepen fogják megrendezni 12:30-tól. A mérkőzés streamen keresztül követhető lesz majd.

HAJRÁ LOKI!

(borítókép: szud94.hu)