LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Karrier a Loki után #4 – Spitzmüller István

Hová lettek? Milyen utat jártak be? Várjuk-e visszatérésüket? Cikksorozatunkban a DVSC-t korábban elhagyó játékosok karrierjét vizsgáljuk meg. Hová kerültek, mi lett velük, sikerek, vagy inkább kudarcok várták őket? A sorozatunk negyedik saját nevelésű alanya Spitzmüller István.

Spitzmüller tősgyökeres Hajdú-Bihar megyei, hiszen Hajdúnánásonon született. Futballozni is szülőhelyén kezdett, majd a „szokásos” utat bejárva a DVSC II és a Létavértes után a Loki nagy csapatában kezdett játszani. Posztját tekintve a középpályán foglalt helyet, védekező szerepkörrel. Az NB I-ben szinte napra pontosan 13 éve mutatkozott be 20 évesen a Siófok ellen. Debreceni karrierje nagy részében kiegészítő játékos volt, vagy sérülések és eltiltások esetén számított rá az aktuális stáb. Így a Loki sikereiből nem mondhatjuk, hogy nagyon nagy részt vett volna ki. Az NB I-ben 64 alkalommal léphetett pályára, igaz ezt nem csak a DVSC-ben. Szuperkupa, Ligakupa és Magyar kupa találkozókon jutott többnyire szerephez. Háromszor nyert Magyar kupát és szintén három alkalommal bajnoki címnek örvendhetett. Itt látható egy összeállítás a legjobb megmozdulásairól, mert azért voltak neki olyanjai is.

2014-ben aztán Nyíregyházára került, többek örömére, kevesebbek bánatára. A szabolcsi csapat után megjárta Békéscsabát, Salgótarjánt, majd visszatért Debrecenbe az egyetemi csapathoz a DEAC-ba. Velük jó esélye van feljutni a másodosztályba és együtt játszhat több volt debreceni futballistával is. Jelenleg 33 éves, még pár éve lehet az NB II-ben, ha feljutnak. Akkor kezdett a Lokiban játszani, amikor én is elkezdtem meccsre járni, így végig követhettem a pályáját Debrecenbe. Szerintem sem volt NB I-es szintű játékos, de mindig próbált mindent megtenni a csapatért, az akarattal többnyire nem volt gond, a képességeivel annál inkább. Akkoriban el voltunk kényeztetve jobbnál jobb játékosokkal, viszont belegondolva, a jelenlegi keretben vannak olyanok, akiknek sem a képességei, sem az akarata nem elegendő, mégis sok játék lehetőséget kapnak…

Jót tettek-e neki a klubváltások? Igen! Mindenhol játszott, megkapta a rendszeres játéklehetőséget, amelyre a Lokinál nem lenne esélye a mai napig sem. A visszatéréséről nem érdemes beszélni, hiszen jelenleg is Debrecenben focizik a DEAC-ban, a DVSC-ben már aligha fog. A futballista pályafutása után is jobb lenne, ha a DEAC-nál maradna, persze, ha egyáltalán tervben van a foci világában maradnia.

Hajrá Loki!