LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Karrier a Loki után #7 – Rezes László

Hová lettek? Milyen utat jártak be? Várjuk-e visszatérésüket? Cikksorozatunkban a DVSC-t korábban elhagyó játékosok karrierjét vizsgáljuk meg. Hová kerültek, mi lett velük, sikerek, vagy inkább kudarcok várták őket? A sorozatunk hetedik saját nevelésű alanya Rezes László.

Rezes László jelenleg 32 éves, 1987-ben született Debrecenben. A DVSC akadémiáján kezdett el futballozni, kölcsönben megjárta a Létavértes együttesét, 2007-ben a Kecskemétet, 2011-ben a Vasas csapatát. Egészen 2014-ig volt a Loki játékosa, ezt követően igazolt Nyíregyházára, ahol feljutottak az NB II-be. Jelenleg pedig Nagy Zoltánhoz és Spitzmüller Istvánhoz hasonlóan a DEAC feljutásáért küzd az NB III-ban.

A Lokival szerzett sikereit tekintve nem áll rosszul, hiszen négyszeres bajnoknak, háromszoros kupagyőztesnek és egyszeres ligakupa győztesnek mondhatja magát. Ám ezen sikerek ellenére mindössze 56 mérkőzésen lépett pályára, melyeken négy találatig jutott a Loki ex-középpályása. Viszont a négy találat egyike igazán klasszis gól volt. A Honvéd otthonában a veretlen bajnoki szezon utolsó előtti fordulójában a tizenhatos sarkáról egy pazar csel után pókhálózta ki a bal felső sarkot:

A lehetőséget megkapta Debrecenben, a Vasasnál és Kecskeméten is. Ennek ellenére nem tudta bizonyítani, hogy NB I-es labdarúgó lenne. Miután Nyíregyházára igazolt, ott sok mérkőzést játszott a harmad- és a másodosztályban, hasznos tagja volt a szabolcsi csapatnak, de karrierje végéhez közeledve hazatért Debrecenbe, igaz nem a DVSC-hez, itt valószínűleg nem is kapna túl sok esélyt. A DEAC-nál viszont hasznára tud lenni csapatának, és komoly cél lehet számára a másodosztályba jutás. Karrierje elején komoly tehetségként tekintettek rá, jól szerepelt az ifiben és az utánpótlás válogatottakban is. Ennek ellenére élesben az NB I-es csapatoknál nem tudott maradandót alkotni, így sajnos megmaradt örök ígéretnek ő is. A futball után sem hiszem, hogy szükség lehetne rá a Lokiban, ha a foci világában tervez maradni. Szerintem jobban jár, ha az egyetemi csapatnál kezdi meg munkáját.

Hajrá Loki!