LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kell a három pont Ajkáról!

A vasárnapi vereségünkkel megnehezítettük a saját dolgunkat, mert nem csak a Vasas, hanem a Gyirmót számára is elérhető távolságba kerültünk. Múlthéthez hasonlóan most is két tétmérkőzés vár csapatunkra, de ezúttal mindkét találkozó bajnoki mérkőzés lesz. Szerdán Ajkára látogatunk a Városi Sportcentrumba, majd szombaton a Kaposvár gárdáját fogadjuk. Az új edzőpárosunk negyedik találkozón irányítja majd a csapatot.

A két csapat szeptember közepén találkozott egymással a Nagyerdei Stadionban. Egy igazán emlékezetes, gólzáporos összecsapáson 5-3-as sikert arattunk. Bárány Donát első tripláját szerezte meg piros-fehérben, mellette Kinyik és Szécsi talált még be. Az Ajka góljait Csizmadia, Zsolnai és Görgényi szerezték.

Minimális játékosmozgás volt ellenfelünknél télen. Érkezett Berzsenyi Kevin, Tóth Barna és Földi Botond. Távozott Lakatos István, Nagy István, Zamostny Balázs és Zvara Levente. A tizedik helyezett Ajka csapatában nem sok kiemelendő játékos van, de a 28 éves Nagy Krisztián neve mindenkinek ismerős lehet, aki rápillantott már az idényben az NB II-es góllövőlistára. Ebben a naptári évben már két gólt szerzett, így 15 találatnál jár a veterán Priskin Tamástól eggyel lemaradva.

Mindkét csapat vasárnap lépett utoljára pályára, ekkor az Ajka a Budaörs vendégeként győzedelmeskedett, nem is akárhogyan, 7-2-re ütötték ki a hazai csapatot. Zsolnai duplázott, mellettük Nagy Krisztián, Soltész, Rétyi és Tóth találtak be, és született még két öngól is. A Loki pedig a feljutás másik nagy esélyesével, a Vasassal találkozott. Sós vezető találatára Feczesin duplája volt a válasz, amellyel kialakul az 1-2-es végeredmény. Ezzel az előnyünk két pontra csökkent a fővárosiakkal és négyre a Gyirmóttal szemben.

A kezdőcsapatunkat tekintve várok egy minimális rotációt, hogy ne járjunk úgy, mint vasárnap. Kinyik helyett szerintem Szatmári fog kezdeni. A megsérült Poór helyére Lakatost, vagy Kusnyírt várom, attól függően, hogy melyikük van jobb állapotban, hiszen mindketten sérüléssel bajlódtak. Vélhetően inkább utóbbi van bevethető állapotban. Pintér helyett Baráth Pétert, Varga pozíciójában Harist, Sós helyett pedig Bárány Donátot preferálnám. A hétvégén már kezdőként játszott Korhut a DVSC II meccsén (csakúgy, mint Kusnyír), így rövidesen az ő visszatérésére is számíthatunk, amivel bővülhet a taktikai repertoár.

A középmezőnyben helyet foglaló Veszprém megyei csapat ellen csak a győzelmet tartom elfogadhatónak, azzal együtt is, hogy milyen eredményt ért el az Ajka, és milyen eredményt értünk el mi a hétvégén. Szeretném ugyanazt a magabiztos játékot látni, mint a legutóbbi idegenbeli bajnokin, a Szeged ellen. Próbálják meg feledtetni velünk a vasárnapi produkciót. A klub próbálkozik mindennel bevonzani a szurkolókat a social médiában (a ma reggeli cikket jobb lett volna nem publikálni…), bíznak abban, hogy minél többen járnak majd meccsre, ha lesz rá lehetőség. Viszont ezért a csapat tud a legtöbbet tenni.

Az összecsapás holnap 18:00-kor kezdődik. A találkozót streamen követhetik a szurkolók.

Hajrá Loki!