LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankigs – Reloaded #9

Lassacskán ráfordulunk a véghajrára, a mezőny megkezdte az utolsó 11 meccses etapot, mi pedig 24 forduló követően ismét rangsoroljuk az NB I-et az aktuális forma alapján.

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0)

A korábbi bukdácsolás után talán kijönni látszik a gödörből a Fradi, fontos rangadót nyertek az utolsó pillanatban a Kisvárda ellen, majd a Viditől is elhozták a három pontot, ezzel stabilizálták az első helyüket, immár ötpontos előnnyel vezetik a bajnokságot. Volt egy időszak a tavasz elején, amikor veszélyben volt a bajnoki címük, de vélhetően túl vannak a nehezén.

2. Felcsút (2., 0)

Négymeccses nyeretlen szériát törtek meg hétvégén a Paks ellen, rengeteg pontot elhullajtottak alsóházi csapatok ellen az elmúlt hetekben, ami sokba fog kerülni. Könnyedén kihasználhatták volna a Fradi gyenge formáját, nem tudtak élni a lehetőséggel. Így marad a harc a második helyért a Kisvárdával.

3. Kisvárda (3., 0)

A Várda is egy rossz szériát zárt le a hétvégén – nagyon érdekes jelenség volt egyébként, hogy hetekig hogy bukdácsolt és múlta alul egymást a három éllovas. A dobogós helyüket senki nem veszélyezteti, így nekik is az a nemes cél marad, hogy a második helyért harcoljanak.

4. Paks (5., +1, )

Valahol az NB I kritikája, hogy Bognár György filozófiájára nem találnak ellenszert a csapatok – nemúgy a Felcsút most a hétvégén. Ennek ellenére a Paks stabilan a felsőházban tanyázik, és pillanatnyilag negyedik helyen áll, ami nem kizárt, hogy év végén nemzetközi indulást ér majd. A ZTE és az Újpest ácsingózik még a negyedik helyre, nagy harc, vagy épp nagy menekülés lesz majd emiatt.

5. ZTE (7., +2, )

Négy meccse veretlen a Zete, ezzel ők is stabil felsőházi csapatnak számítanak és pillanatnyilag holtversenyben állnak a Pakssal. Kellemes gondok tehát attól a csapattól, akik játékerőt tekintve inkább az alsóházba voltak sorolva a szezon elején. Így viszont akár nyugodtan kísérletezhetnek is a szezon hátralévő részében.

6. Újpest (10., +4, )

Elképesztően nagyot mennek a lilák, immár négy meccset nyertek zsinórban, amivel felléptek a felső házba. Ennyit számít, ha érdemben megerősítenek egy csapatot a télen 2-3 minőségi játékossal… Persze az sem volt hátrány, hogy bejelentették a tulajdonosváltást is, így ismét a sírból menekül meg az Újpest.

7. Videoton (4., -3, )

Az Újpest ellentéte pedig a Vidi, akik immár zsinórban 7 (!) bajnokit veszítettek el, és közben elég kínos módon a Magyar Kupából is kiestek. Folyamatosak a balhék csapaton belül, és immár a csapat és a szurkolók között is. Bár nem hittük volna még két hete sem, de immár kijelenthető, hogy ők is kiesőjelöltek. És bizony ha nem tudnak kikecmeregni ebből a nagyon durva gödörből, akkor tényleg nagy bajba kerülhetnek…

8. Honvéd (8., 0)

Vignjevic stabilizálta a Kispest játékát, az elmúlt hetekben szorgosan gyűjtögették a pontokat, és ha most hétvégén legyőzték volna az MTK-t, akkor elléphettek volna a kiesőzónából. A vereséggel magukra rántották a mezőnyt, így továbbra is veszélyben vannak. Ettől függetlenül egyelőre jobbnak tűnik a helyzetük, mint pár hete volt.

9. Mezőkövesd (6., -3, )

Komoly gondban a Kövesd, amely egyetlen győzelmet aratott eddig a tavasszal – éppen Derbecenben… A hírek szerint Supka Attila állása is a tét a következő meccsükön, amit a Fradi ellen vívnak. Pillanatnyilag 3 pontra vannak a kieső helytől, és egyelőre nem mutat semmi jel arra, hogy nagy változások jöhetnének a játékukat tekintve, így hosszú évek után most először komolyan megcsaphatja őket a kiesés szele.

10. DVSC (9., -1, )

Az elmúlt hetek szép eredményeit sajnos ismét sikerült kinullázni két hét alatt, a Honvéd és az Újpest elleni vereség újfent nehéz helyzetbe sodortak minket, így bár szépen mutat a felcsúti sikerünk és az MTK legyőzése, de kis túlzással ugyanott vagyunk, mint előtte. A Paks elleni meccsen fontos lenne pontot szerezni, de még jobb lenne győzni. A válogatott szünet után pedig ismét sorsdöntő meccsek jönnek. A biztos bennmaradáshoz nagyjából 9-10 pont szükséges még, ez nem lehetetlen feladat.

11. MTK (12., +1)

Legutóbb arról volt szó, hogy ha a Loki-Gyirmót elleni kiesési rangadóikat nem tudják hozni, akkor kiszállnak a versenyből. Azon a két meccsen csak egy pontot szereztek, és tényleg úgy tűnt, hogy elszálltak, de a Honvéd legyőzésével visszajöttek az esélyeik. Jelenleg négy pont a hátrány, ami nem ledolgozhatatlan, ennek ellenére az egész éves teljesítményüket nézve nem sok sanszuk van a bennmaradásra.

12. Gyirmót (11., -1, )

A tavaszt rendkívül jól kezdő Gyirmót mostanra beragadt – talán most jön el az az idő, amikor kijelenthetjük, hogy kipukkantak? Egyelőre még nem tartunk itt, sorsdöntő lesz számukra a most következő Vidi elleni meccsük. Jelen pillanatban viszont igazolódni látszik a papírforma, és alászállnak év végén a másodosztálynak.