LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings – Reloaded #7

Egyetlen fordulón vagyunk csak túl 2022-ben, de maradt még nekünk kettő az őszről, így a hármat összevetve ismét rangsoroljuk az NB I csapatait az aktuális forma alapján!

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0)

A Fradinál sok víz lefolyt a Dunán december eleje óta, kikaptak Debrecenben, ami után elküldték Stögert, kinevezték Csercseszovot, távozott a csapat legjobb játékosa Uzuni személyében, és kikaptak a Felcsút elleni rangadón az őszről elhalasztott meccs pótlásán. Bár a derbit utána behúzták, de azért picit meginogott a bizalma a Fradiban mindenkinek. Idén talán nagyobb harcra lesznek késztetve a bajnoki címet illetően.

2. Felcsút (3., +1)

Két fantasztikus sikerrel nyitották a tavaszt, a már említett Fradi elleni sikert megfejelték (szó szerint) egy közvetlen vetélytárs, a Vidi legyőzésével is. A dobogós helyek helyett talán mostmár az a legnagyobb kérdés, hogy a bajnoki címre mennyi esélyük van…

3. Kisvárda (2., -1)

A legutóbbi hármas etapot öt ponttal abszolválták, de ennek ellenére is tartják dobogós helyüket és már hat pontra leszakították magukról a Vidit. A bajnoki cím biztosan nagy falat, talán a dobogó sem fog összejönni, de az biztos, hogy sokáig harcban lesznek érte.

4. Videoton (4., 0)

Szabics Imre napjai meg vannak számlálva, és jó eső érzés lenne, ha Stöger után őt is mi buktatnánk meg most hétvégén. Hiába a két győzelem még decemberben, a Felcsút elleni meccset fontosabb lett volna behúzni, vagy legalább nem kikapni. Teperniük kell a dobogóért, de a téli igazolások és egy esetleges korai edzőváltás nyeregbe hozhatja őket.

5. Paks (6., +1, )

Amikor megcsináltuk a rangsorolást, akkor még nem tudtuk, hogy a nemzetközi átigazolási időszak utolsó napján elveszítik egyik legfontosabb láncszemüket, Bognár Istvánt, aki 6 gólja mellett 15 gólpasszt jegyzett eddig. Nagy kérdés, hogy ki fogja így kiszolgálni a támadókat, mindenesetre a liga egyik legszórakoztatóbb játékát játszó csapatnak idén aligha lesznek kiesési gondjai ettől függetlenül.

6. Mezőkövesd (5., -1, )

A Kövesd felkészülését tönkretette a Covid, és egyébként is rossz formában zárták az őszt, így nagy kérdés, hogy tavasszal milyen utat járnak majd be. Egyelőre még simán benne van, hogy a kiesés szele is megcsaphatja őket, nagy kérdés, hogy miként vészelik át a februárt. A középmezőny a realitás a számukra az év végén.

7. ZTE (8., +1, )

Próbálkoztak a télen a keret megerősítésével, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. A tavaszt nem kezdték túl jól, de vélhetően idén is kicsikarják majd a bennmaradást egy nagy tavaszi hajrával, ami után akár még a felsőházba is beférhetnek.

8. Honvéd (7., -1, )

Totális katasztrófa, ami Kispesten zajlik, érthetetlen döntések a vezetőségtől, a bizalom kinyilatkoztatása Horváth Ferenc irányába, majd menesztése az első tavaszi forduló után. Viszont Vignjevic személyében kaptak egy olyan edzőt, aki Carrillohoz hasonló: nem fog látványos játékot játszani a Honvéd, sok 0-0, 1-0, 0-1 jellemzi majd őket, de a bennmaradás meglesz.

9. Újpest (9., 0, )

Vereséggel zárta a tavalyi évet az Újpest, ami után edzőváltás következett, Oenninget Kruscsics váltotta januárban a kispadon, viszont több alapemberüket is elvesztették a tél folyamán, így egyelőre nagy kérdés, hogy mi lesz velük. A tulajdonosi háttér rendeződése elhúzódott, a hírek szerint még egy nagy hajrával megerősíthetik a keretüket, amint aláírták a papírokat. A címer és a szurkolók visszatérése nagy lökést adhatna a likáknak a bennmaradásért folytatott harcban.

10. DVSC (11., +1, )

Csendben és visszafogottan zajlott a téli felkészülés Debrecenben, csupán egy-egy távozó és érkező, az állandóság és a csapategység tehát az, amire építeni szeretnénk. A nyitófordulóban mutatott játék nem volt túl biztató (mint ahogy a Gyirmót elleni évzárón látottak sem), de a Kispest példájához hasonlóan unalmas játékkal és gólszegény meccsekkel biztosíthatjuk be legkönnyebben a bennmaradást. Reméljük, hogy sikerülni fog.

11. MTK (10., -1, )

Az MTK igyekezett megerősíteni a keretét a télen, rengeteg elsőre minőséginek tűnő játékos szerződtettek, de nagy kérdés, hogy Márton Gábor játékrendszerébe hogyan illeszkednek majd az újak. Lehet, hogy kicsit elkapkodták a dolgokat. Az első meccsen nem győzött meg a játékuk, a Covid-sújtotta Kövesd ellen talán illett volna győzniük, még idegenben is. A mi szempontunkból reméljük, hogy a későbbiekben sem állnak össze.

12. Gyirmót (12., 0, )

Csertőiék is beerősítettek néhány légióssal, és bizony jókora meglepetést okoztak a Honvéd idegenbeli legyőzésével, amivel jócskán megkavarták az állóvizet az alsóházban. Továbbra is tartom, hogy bár sokáig kapaszkodni fognak, és bőszen csipkedik majd a pontokat a riválisoktól, de a végére kipukkadnak.