LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings #2

Három fordulón túl vagyunk az NB I 2019-2020-as szezonjából, lassacskán pedig körvonalazódnak az erőviszonyok az új szezonra. Szokásunkhoz híven megpróbáljuk belőni az erősorrendet, következzék tehát a Power Rankings második része az új idényben!

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Videoton (2., +1, )

Furán hangozhat, de azzal, hogy a Vidi korán kizúgott az EL-ből, a legnagyobb rivális Ferencváros pedig jó eséllyel a csoportkörben lesz érdekelt az ősz során, így a fehérvári alakulat rögvest a bajnoki cím első számú várományosává lépett elő. No persze ehhez kellett az is, hogy az első három bajnokijukat meggyőző produkcióval abszolválják. Bár tegyük hozzá, a Kaposvár és a DVTK hazai legyőzése nem nagy kunszt, a Felcsút elleni „idegenbeli” sikerhez pedig kellett a szerencse is, de ez a 3/3 akkor sem mutat rosszul. Ráadásul azt használhatják ki, amit tavaly a Fradi: amíg legnagyobb riválisuk ereje megoszlik a nemzetközi porond mellett, és sorra halasztgatja a bajnoki meccseit, addig kiépíthet egy akkora előnyt az őszi szezonban, amit tavasszal már nem tudnak ledolgozni a zöldek.

2. Ferencváros (1., -1, )

A Vidinél már kifejtettük a miérteket. Ugyan a Zagreb ellen bukták a BL-t, de a sorsolásnál szerencséjük volt, és egy verhető ellenfelet kaptak az EL play-off körben. Nagy meglepetés lenne, ha nem sikerülne bejutni a csoportkörbe, egy kínos kiesés után ráadásul fejek is hullanának… Így aztán jó eséllyel még 8 nemzetközi mérkőzés vár rájuk, miközben a Vidi teljes erejével az NB I-re koncentrálhat. Azt se feledjük, hogy az elhalasztott meccseket valamikor majd pótolni kell az ősszel, szóval igen sűrű lesz a naptár…

3. DVSC (3., 0, )

A kétfordulós nemzetközi szereplés után mi is kizárólag az NB I-re koncentrálhatunk. Ráadásul pihenhettünk is az első fordulóban a Fradi halasztása miatt, így a nemzetközi szereplésünket felfoghatjuk amolyan felkészülésként az új szezonra. Eddig két hazai meccsen vagyunk túl, mérlegünk pedig hibátlan. A Kisvárdát meggyőző fölénnyel vertük, a ZTE ellen viszont már döcögött a gépezet, de így is itthon tartottuk a pontokat. Ami még mellettünk szól, hogy a két nagy riválisnak kikiáltott Újpest és Kispest katasztrofálisan kezdték a szezont, a három csapat közül ráadásul messze mi tűnünk a legösszeszedettebb csapatnak. Reméljük, hogy igazunk lesz!

4. Mezőkövesd (6., +2, )

Meglepőnek tűnhet a jelölés, ám beszéljenek helyettünk a számok: három meccs, kilenc pont a kövesdiek mérlege, és ez még úgy is megsüvegelendő, hogy „csak” a két újoncot és a Felcsútot sikerült legyőzniük. Egy erős, masszív és összerakott gárdának tűnik Kuttor Attila együttese, sok csapat fog még megszenvedni ellenük. Jelen pillanatban simán benne van, hogy a dobogóért is harcban lesznek.

5. Újpest (5., 0, )

Négy ponttal kezdtek a lilák, akik Traoré szökése miatt csatár nélkül maradtak. Ha igazak a hírek, akkor Takács Tamással próbálják majd megoldani a problémákat… A gyengébb kezdés, és a hiányposztok, no meg a címer probléma miatt nincs egyben az együttes semmilyen téren, csoda számba menne, ha sikerülne a dobogón végezniük.

6. Honvéd (4., -2, )

Hűha… Három zakóval kezdett a Kispest, ráadásul nem verhetetlen ellenfelek ellen, hanem a tavaly egyaránt kiesés ellen menekülő DVTK, Paks, Kisvárda hármas ellen. Velünk ellentétben nekik aligha jött jól az EL szereplés, amely ráadásul morálisan is gallyra vághatta a csapatot a balhés kiesés után. Ugyan Lanzafamét sikerült visszacsábítaniuk, de az első számú kapusukat elveszítették a teljes évre. Sannino alatt inog a kispad, remélhetőleg nem ellenünk törik meg a sorozatuk.

7. Puskás Akadémia (7., 0, )

Az Újpest elleni idegenbeli siker a nyitányon biztató volt, azóta viszont két vereség a zsákban rúgott gól nélkül. Mi persze nem bánjuk, hogy nem sziporkáznak, de még mindig simán a dobogóért kellene harcolniuk ezzel a játékosállománnyal. Valószínűleg marad a középszerűség idén is.

8. Paks (8., 0, )

Böde és Szivics érkezése felpezsdítheti az atomvárosiakat. Az edzőváltással a csapat felfogása sokat változhat, a korábbi defenzív, amolyan reaktív futballnak nevezett felfogás helyett egy hajtósabb, támadóbb csapatot láthatunk majd. Ez a felfogás garancia lehet a biztos bennmaradásra.

9. Kisvárda (10., +1, )

A Zalaegerszeget és a Kispestet is legyőzték, és bár ellenünk simán kikaptak, ott sem tűnt reménytelennek a játékuk. Úgy tűnik, hogy a légióshad idénre összeérhet egy masszív csapattá, ráadásul Miriuta sem nevezhető kókler edzőnek. Bár vélhetően a vonal közelében lesznek, mégis úgy érezzük, hogy idén is sikerülhet bennmaradniuk.

10. DVTK (9., -1, )

A Kispest legyőzésével úgy tűnhetett, hogy idén simább szezont fut a DVTK, de jött két vereség, ahol gyengén játszottak. Ez akkor sem nézett ki jól, ha élcsapatok ellen játszottak. Az előző három szezonban mindig kellett a szerencse és a riválisok segítsége a bennmaradáshoz, vélhetően erre idén is szükségük lesz az eddig látottak alapján.

11. Zalaegerszeg (11., 0, )

Egyelőre kiesőnek tituláljuk őket, de az ellenünk látott játékuk mindenképp bizakodásra adhat okot. Viszont minél előbb meg kell szerezniük az első pontjaikat, ami újoncként sokat számíthat. Nem írjuk tehát le őket, de alighanem télen még majd rájuk fér egy kis erősítés.

12. Kaposvár (12., 0, )

Ahogy azt megjósoltuk, abszolút nem illenek az NB I mezőnyébe. Bár az első három fordulóban senki nem verte őket agyon, de nem volt benne a pontszerzés lehetősége egyik meccsükben sem. Ezzel a kerettel nem sok vizet fognak zavarni.