LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings 23/24 – #4

A mostani válogatott szünet újabb remek alkalmat kínál a következő erősorrendünk ismertetésére – no meg egyébként is eltelt a szokásos három forduló a legutóbbi rész óta. Szóval nézzük, hogy jelenleg hogyan is állunk!

A csapatnevek után zárójelben a tippjeinkből kialakuló helyezési átlag, az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1.0, 1., 0, )

Erődemonstrációt tartottak a zöld-fehérek az elmúlt hetekben, ráadásul az EKL-ben is jól szerepelnek, így különösen nagy bravúr volt az az egy pont, amit kétgólos hátrányból értünk el ellenük idegenben. Nem törte meg lendületüket a váratlan edzőváltás sem, ahogy az várható volt, továbbra sincs komoly kihívójuk a hazai porondot.

2. DVSC (2.3, 2., 0, )

A bizalmunk töretlen a csapat iránt, még a gyengébb eredmények ellenére is – már csak azért is, mert játékban továbbra sincs visszaesés, most egy pechesebb időszakot éltünk meg, ami remélhetőleg a Fradi elleni bravúrponttal ismét megfordul a mi javunkra. Kétségtelen, hogy nem jól sikerült ez az etap a számunkra, de ez egyébként is egy nehéz periódus volt, most azért jönnek majd nyerhetőbb meccsek is. A dobogót továbbra is bőven elérhetőnek tartjuk, a kiegyensúlyozott teljesítmény pedig akár ezüstérmet is eredményezhet.

3. Felcsút (3.7, 3., 0, )

Egyelőre még eléggé döcög a szekerük, de a Fradin kívül mindegyik csapat hektikusan szerepel eddig, így hosszú távon a minőségbeli különbség érvényesülhet, márpedig a Felcsút kerete és lehetőségei még mindig simán többre predesztinálják őket, mint jelenlegi helyezésük. Nagy szégyen lenne, ha idén sem tudnánk a top3-ba beférni.

4. Újpest (4.5, 4., +1, )

Az Újpest a korábbi években ekkortájt általában a kiesőhelyek környékén tanyázott, idén viszont sokkal jobban kezdték a szezont, és pillanatnyilag dobogósok. Persze az ő teljesítményük is hullámzó, és mondhatjuk, hogy az utóbbi hetekben azért malacuk is volt, szóval jön még rájuk balszerencsés időszak. Viszont a felsőház könnyedén meglehet nekik, sőt, végig ott lehetnek a dobogós helyek környékén.

5. Paks (4.7, 6., +1, )

A másik pozitív szereplés a Paksé, amely szintén jó eredményeket szállított az utóbbi hetekben, az egyetlen, Fraditól elszenvedett (súlyos) vereséget leszámítva nem kaptak még ki senkitől és jelenleg másodikok. Csakhogy ismerjük a Paksot és ismerjük Bognár Gyurit is, tavaszra várhatóan elfogy majd a lendület.

6. DVTK (4.8, 7., +1, )

A DVTK szintén üde színfolt eddig, friss feljutó létére ott van az élmezőnyben, de a most következő hetekben azért beárazódhat a szereplésük. Kieséstől ettől függetlenül aligha kell tartaniuk, ha pedig beférnek év végén a top6-ba, azzal szerintem a szurkolóik többsége is elégedett lesz.

7. KTE (7.2, 4., -3, )

A tavalyi év meglepetéscsapata idén egyelőre döcögősen szerepel, ahogy az azért várható volt. Bár a szezont nem kezdték rosszul, az elmúlt hetek számukra is hasonlóan pocsékul alakultak, mint a mi esetünkben. A megszerzett 10 pont és a pillanatnyi 9. hely persze önmagában nem tragédia, de nem vállalunk nagy kockázatot azzal, ha kijelentjük, hogy aligha ismétlik meg a tavalyi szereplésüket.

8. MTK (8.0, 8., 0, )

A másik feljutó is parádésan kezdte az évet, és volt olyan forduló, ami után az élen is álltak, de ott is pici megtorpanást láttunk az elmúlt hetekben. Összességében a középmezőnyben a helyük, és vélhetően nem lesznek kiesési gondjaik – de a dobogós helyekbe sem szólnak majd bele.

9. Videoton (9.2, 10., +1, )

Az utóbbi két meccsüket megnyerték, ezzel azért jócskán feljebb léptek a tabellán, és picit le is nyugodhattak a kedélyek. Persze aki az elmúlt 15 évben követte a Vidi szereplését, az nem ehhez van szokva, viszont nincsenek már olyan lehetőségeik, amik automatikusan a top3-ba emelnék őket, így hasonlóan a többi csapathoz, bárhol végezhetnek a szezon végén, és igen, ebben akár a kiesés is benne lehet, bár idén talán ez nem fenyegeti őket annyira, mint tavaly.

10. ZTE (9.7, 11., +1, )

A legutóbbi győzelem rettentő fontos volt számukra, így két meccsnyire eltávolodtak a kieső zónától. Megnyugodni viszont nem lehet, eléggé szedett-vedett társaság látszatát keltik, bár a nyár végi igazolások picit javítottak az összképen (legnagyobb erősítésük éppen Mance lett). Vélhetően végig a kiesés elleni harc lesz a fő feladatuk a szezon során.

11. Kisvárda (11., 9., -2, )

Közeledve a bajnokság harmadához még mindig nem játszottak egyetlen meccset sem hazai környezetben, így annyira nem is meglepő a pocsék szereplésük és a pillanatnyi helyezésük. A kérdés az lesz, hogy ebből az óriási mentális gödörből sikerül-e kikászálódniuk, mert hazai meccsek ide vagy oda, a rengeteg vereség azért nyomot hagy egy csapat életében, pláne ha hétről hétre a vonal alatt állnak. Egyelőre várni kell a válaszra ezzel kapcsolatban, de pillanatnyilag sima kiesőnek tűnnek.

12. Mezőkövesd (12., 12., 0, )

Viszont a Várdánál is reménytelenebb helyzetben van egyelőre a Mezőkövesd, akiket a hazai pálya hiánya sem hátráltat. Legutóbb fontos rangadót vesztettek el a ZTE ellen otthon, és igazán játékban sem látni, hogy miként tudnának fejlődni – ha Drazic nem lenne, még ez a 4 pont sem igen lenne meg nekik. Idén ők tűnnek a mezőny leggyengébb csapatának, de várjunk még azzal, hogy leírjuk őket, mert a korábbi szezonokban is képesek voltak váratlan feltámadásokra.