LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A DVSC történetének álomtizenegye – Íme az eredmény!

Közel két hete invitáltunk titeket egy kis játékra és vitára: szavazzuk meg a DVSC történetének álom tizenegyét! Azok után, hogy az NS megtette ezt, és néhány helyen nem érettünk velük egyet, úgy gondoltuk, hogy annál autentikusabb álomcsapat nem létezik, mint amit maguk a szurkolók választanak meg. Most pedig lássuk az eredményeket!

Összesen 337 szavazatot kaptunk, tehát úgy gondolom, hogy kellően reprezentatív volt a felmérés. Haladjunk szépen posztról posztra.

Kapus

Viszonylag szoros csata zajlott a legendás Mező József és a 2010-es évek legjobb DVSC kapusa, Nenad Novakovic között, de végül előbbi húzta be a győzelmet, csakúgy, mint az NS-nél.

Jobboldali védő

Igazából itt sem történt meglepetés, Bernáth Csaba közel a szavazatok felét behúzva diadalmaskodott. Viszont őszintén szólva, Sallai Sándor esetében több szavazatra számítottam. Tehát itt is egyezés az NS csapatával.

Középső védők

Itt biztos volt, hogy lesz változás a Nemzeti Sport tizenegyéhez képest, hiszen ők ide jelölték az alapvetően védekező középpályás Sándor Csabát. Mészáros Norbert viszont nálunk is diadalmaskodott, de nem ő kapta a legtöbb szavazatot, hanem a 2000-es évek első felének meghatározó védője, Éger László. Kettejükön kívül Liviu Gojan volt még komolyan versenyben, de a két győztes magabiztos fölénnyel végzett az élen.

Baloldali védő

Nem született meglepetés itt sem, Szatmári Csaba simán vitte ezt a posztot, Korhut Misi még csak megszorongatni sem tudta, itt tehát nem számított az, hogy a fiatalabb korosztály nem látta előbbit játszani.

Jobboldali szélső

Úgy tűnik, hogy Dombi Tibit nem lehet lenyomni, legyen szó bármilyen szavazásról. Itt én nagyobb csatára számítottam, de nem volt kérdéses, hogy ki kerül be erre a posztra. Az NS-nél a középpálya közepére bekerülő Madar Csaba így nálunk nem lesz tagja az álomcsapatnak.

Védekező középpályás

Spoiler alert: szerintem itt született az egyetlen komoly meglepetés. Abba nem lehet belekötni, hogy Habi Ronald egy szerethető (és mondhatjuk, hogy meghatározó) játékosa volt a Lokinak, de azt gondoltam, hogy a szereplési örökrangsor második helyén álló Sándor Csaba lesz itt a befutó. Kettejük között egyébként az utolsó napokban alig néhány szavazatnyi különbség volt, de utolsó felhívásunkat követően a horvát-magyar mindenes még jobban elhúzott a végére.

Támadó középpályás

Itt született a legegyértelműbb végeredmény, nagyon nincs is mit ezen magyarázni. Sándor Tamás a klub történetének legfontosabb játékosa volt, pont.

Baloldali szélső

Itt sokkal nagyobb csatára számítottam, de a még jelenleg is aktív Dzsudzsák Balázs simán lenyomta Halmosit a szurkolók körében.

Csatárok

A felvezető cikkben bátorkodtam megjegyezni, hogy Igor Bogdanovicsot vétek kihagyni bármilyen Lokis álomcsapatból. Nos, ezzel olvasóink is egyetértettek: a szavazók kétharmada betette őt a kezdőbe, párja pedig nem meglepő módon Adamo Coulibaly lett, aki egyébként meg is nyerte ezt a szavazást 70% fölötti eredménnyel. Így pedig Kerekes Zsombor „búslakodhat”, aki az NS-nél bekerült, nálunk viszont „csak” csere lehet legfeljebb.

Vezetőedző

Itt mi két névre hegyeztük ki a versenyt, akik a klub történetének legmeghatározóbb vezetőedzői voltak. Végül a Lokival mindent megnyerő Herczeg András kétharmad-egyharmad arányban legyőzte Garamvölgyi Lajost.


A DVSC történetének álomcsapata a szurkolók szerint

Alapvetően nagy a hasonlóság az NS csapatához, de ez nem meglepő, hiszen adott volt az alapanyag, és őszintén szólva, egy nagyon szűk réteg, akiket reálisan be lehetett ebbe az álomcsapatba választani. Összesen három helyen található különbség: a mi csapatunkba nem fért be Sándor Csaba, Madar Csaba és Kerekes Zsombor, helyettük Éger László, Habi Ronald és Igor Bogdanovics kerültek be. Előbbi három ettől függetlenül a tiszteletbeli „csere” pozícióra bekerültek, csakúgy mint Novakovics, Gojan, Korhut és Halmosi. Ők heten voltak azok, akik arányaiban a legtöbb szavazatot kapták azok közül, akik a kezdőbe nem fértek be végül.

Ezzel egy időre alighanem le is zártuk ezt a vitát (már ha volt vita egyáltalán). Lehet egyet nem érteni a fenti kezdővel, nem is kell, hogy mindenki ugyanazon a véleményen legyen. Mi abban bízunk, hogy 10-20-30 év múlva joggal merülhet fel annak a kérdése, hogy ez az álomcsapat bizony frissítésre szorul!